insanları eğitimine göre yargılar mısınız ?

en azından kolejlere daha rahat gırebılırım sanırım..
ıskurlara bakıcam. bılgım yoktu bu konuda cok sagolasın :)

Ben senin yerinde olsam ozel bir krese girerdim ya da rehabilitasyon merkezlerine, ilanlar var takipte ol. Bi yandan da dgs ye hazirlanirdim evde. Basarilar diliyorum :)

Yargılamak çok kuvvetli bir kelime. Küçük görmem, arkadaşımsa dikkate almam ama işe alıyorsam ve başvuranların arasında lisans mezunları varsa onlar birkaç adım öne geçer. Yine de son kararı diğer özelliklerine bakarak veririm. Sen başvurularında açık açık sor. Eğer lisans mezunu olsaydın daha olumlu bakacaklarını düşünüyorsan ve bu senin seçtiğin meslekse mecbur bir üst seviyeye çıkacaksın. Sana bu aşamada 'takma kafana, ne düşünürlerse düşünsünler' demeyi uygun bulmuyorum. Çünkü biz komşularından değil, seni işe alacak insanlardan bahsediyoruz.

Çünkü biz komşularından değil, seni işe alacak insanlardan bahsediyoruz.
en yerınde cevapta buydu. galıba artık kabul etmelıyım 4 yıllıga bı sekılde tamamlamam gerektıgını..

Hayal aleminde yaşıyorsun kusura bakma da.
Resmen tembelliğine kılıf buluyorsun.
Kendini geliştirmediğin ve eğitimini tamamlamadığın müddetçe işe atılıp iyi para kazanmayı beklemek saçmalık.
Bunca insan eşek gibi kpssye hazırlanıyor; ders çalışıp nice şeyden feragat ediyor iş konusunda sağlam bir temel oluşturmak adına; sen ise dgs konusunda bile başarı göstermeyip armut piş ağzıma düş diyen bir tip olarak yaşıyorsun. Tamam kpssye hazırlanmayı düşünme ilerde. O ayrı mevzu ve bir seçenek sadece. Tercih sana kalmış. Ama ön lisans bitirip de çok şey beklemek ve esas verimli çağlarını doğru düzgün ders çalışarak kariyerinde yükselmeyi tercih etmek yerine evde oturup ah vah etmeni komik buldum. Bir de insanların kapasitesi vardır. Bir şey olmuyorsa olmuyordur. Olmuyorsa başka seçeneklere yöneleceksin.

İnan bölümün öyle güzel ki çok güzel işler bulabilirsin aslında.
Kreşlerde ana okullarında yardımcı öğretmen olarak başlarsın.
Bir kaç yıl sonra aynı yerde daha iyi şartlarda çalışman mümkün
Bölümün dışında yaptığın her iş zaman kaybı bunu bil..

Ne istiyorsan onu yap derim.

Bu sekilde is bulacaksan , ve bundan mutluysan oyle yap.

Ama is bulma problemin varsa ve 4 yilligin onunu acacagini dusunuyorsan eyvalla tabi.

Yani arada 2 yil fark var, bunda ayrimcilik yapacak bir sey yok ki. Ekmegini kazanabiliyor musun orasi onemli. Sen ne dusunuyorsun, istiyorsun o onemli. Cidden istiyorsan 4 yilliga git, istemiyorsan sinava hazirlan........elalemi gec derim. Sanki kendileri Oxford mezunu???

bence hem iş hem dgs yapmaya çalış aynı zamanda

eğitimine göre yargılayabilirim ama öğretim seviyesine göre yapamam
yani okumuş cahiller = eğitimsiz
kendini geliştirmiş ilkokul mezunları = eğitimli bana göre

Herkes lisans mezunu olacak diye bir şey yok. Mevcut eğitiminizle tatmin olacağınız işlerde çalışabiliyorsanız gerisini boşverin.
Başlıktaki soruya gelince, insanları diplomalarına göre değil ama kültür seviyelerine göre pekala yargılarım. (Daha doğrusu kendini pek bilge görenleri yargılarım.)
Bir insan diploma derecesinden bağımsız olarak bilgisiyle, görgüsüyle, görüşleriyle, eylemleriyle beni kendisine hayran bırakabilir.

Herkes lisans mezunu olacak diye bir şey yok. Mevcut eğitiminizle tatmin olacağınız işlerde çalışabiliyorsanız gerisini boşverin.
Başlıktaki soruya gelince, insanları diplomalarına göre değil ama kültür seviyelerine göre pekala yargılarım. (Daha doğrusu kendini pek bilge görenleri yargılarım.)
Bir insan diploma derecesinden bağımsız olarak bilgisiyle, görgüsüyle, görüşleriyle, eylemleriyle beni kendisine hayran bırakabilir.

Dgs kolay bir sinav ya. Tek sıkıntı sure kisitlamasi. Ben de hukuga gecicem 4. Sınıfta. 2. Üniversiteye başlayacağım bu sene. Onlisans okumak dogru bi mantık değil, diplomaniz elinizde patliyor

kimseyi eğitim seviyesine göre yargılamam. kimse de yargılamaz bence.

sadece iyi eğitimi olana başarılı bir insan derim o kadar. o da hepimiz başarılı iyi okumuş insanları takdir ederiz zaten.

hepimiz insanız yoksa. kimse kimseden üstün değil. kimi demiş ya kültürüne bakarım falan diye. herkes istediği şekilde yaşar hayatı. kimse kimseyi yargılayamaz ki. arkadaş olmazsın falan o seçimdir.

önyargılı yaklaşma durumundan bahsediyorsan o noktada şu olur. bir ilkokul mezunuyla anlaşamam diye düşünürüm. bu daha aşağıda görmek değil hayat tarzı farkından. senin eğitim seviyen o kadar düşük değil zaten ama artık günümüzde herkes 4 yıllık okurken 2 yıllık okumanın tabi ki pek önemi kalmadı. millet ne der diye değil kendin için okumalısın.

yoksa milletin lafına bakarsak yandık. biri de yazmış zaten tıp okusan pratisyen olarak kalsan ona da laf ederler. uzman doktor olursun bu sefer seçtiğin alanı beğenmezler. niye şunu olmadın derler. insanlar insanlarda devamlı kusur ararlar.

o yüzden ne yapıyorsan kendin için yap.

şunu eklemeden geçemicem ama biri eğitimi iyi olmadığı halde başarılıyım havası içerisindeyse ona sinir olur laf söyleyebilirim. ama yoksa başkasının eğitimi beni bağlamaz.

Ben insanları arkadaş eş dost ortamında diplomasını le değil insanlığı ile tartarim.Diploması kalın olupta kaprisli yüzlerce insan var.Çok okuyan belkide hırs yüzünden kendini bisey saniyir.bu sözüm tabiki herkese değil.
İki yıllık çocuk gelişimi nde dört yilkiga gecemiyorsan ve kendinin tüm imkânlarını zorladiysan demekkk bir hayır var.olmuyorsa olmuyor. Kendini on lisans mezunuyum diye üzme bence

Okul öncesine geçiş yapılabiliyorsa denenmeli diye düşünüyorum. Uzun dediğiniz süreç göz açıp kapayana kadar geçer ve denemezseniz keikelerle boğuşursunuz.

artık çok çalışmak tamam bi yana da çevren ne kadar genişse iş bulman o kadar kolay yani. ciddi söylüyorum. hiçbir halt yapmadan çok güzel yerlerde çalışanlar var hem de kendi alanlarında değil, bu insanlar kendi sınıfımdan insanlar.
bense kpss ile uğraş dur eşek gibi çalış.
nolsun, biri torpille gelsin senin aldığın onca puanın bi önemi kalmasın. dgs farklı tabi ama senin yerinde olsam bir an evvel iş hayatına atılırım kendimi geliştirip.
bakma dgs ile tamamlayınca da çok bi halt olmuyo yani bu ülkede.
çoğu kişi de artık kpss ile de uğraşmıyo çünkü hak eden giremiyo, hak edip girenleri tenzih ederim... ama gerçekler bunlar.

Ahahahha cok dogru:)) Gece gece sesli guldum.

Arkadas, ben bu doktorlara b.k atanlari cidden anlamiyorum. Kendileri ne mezunu ? Haydi bunu gectim, kendileri unv sinavinda tip fakultesinin yanindan bile gecememislerdir, gecselerdi zaten atlarlardi tibba. Haydi bunu da gectim kendi meslekleri ne, saglikla alakasi olmayan meslekler. Nedir bu yani senden daha iyi egitimli birinin yaptigi ise , kariyere burun kivirmak ? Bu ne kibir? Ben doktor olsam sen kimsin ki derdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…