insanlar neden bakamayacakları çocukları dünyaya getirir

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
37
bugün de yolda sözlü saldırıya maruz kaldım, önce okuldan beni tanıyan birkaç çocuk biri selam verdi bende selam verdim sonra saçma sapan konuştular, daha sonra 5-10 yaşlarında iki çocuk yanımdan geçerken biri aniden cebinden bi avuç kağıt çıkardı üstüme fırlatıp sırıttı napıyosun terbiyesiz diye bağırdım defolup gitmişti Allah ana babasını ıslah etsin dedim içimden böyle terbiyesiz çocuklar yetiştirdikleri için, geçen gün de mecburen aynı yerden geçerken köşe başı serserileri bu kim falan diye konuştular, ilk defa gazete alayım dedim adamın biri yanındakine bak gazete almış parası çok demek ki falan diye konuştu bu tür sözlü saldırılara daha önce de maruz kalmıştım hatta küfüre bile burası kötü bir yer iş yerime yakın diye oturuyorum üstelik daha yeni ev değiştirdim atansam gitsem diyorum ona da kim bilir kaç yıl var

yılda iki sefer veli toplantısı oluyor mesela en sorunlu öğrencilerin velileri asla gelmez zaten o çocukları onlar o hale getiriyorlar niye toplantıya gelip de eserlerini seyretsinler di mi? evde çocuklarını dayakla küfürle büyütüyorlar sonra bunları sokak serserisi olarak görüyoruz. bi veliyi aramıştım kızınız şöyle şöyle yapıyor toplantıya da gelmemişsiniz diye evde bebeğim var ikinci evliliğim bırakıp gelemem falan demişti, birinciyi çok iyi yaptın ya başka bebekler de yap onlar da yetmez beş on tane olsun, hiç mi düğüne komşuya çarşıya pazara gitmiyor bu kadın tabiki de gidiyor ama veli toplantısına gitmez ne gerek var saldım çayıra Mevlam kayıra

bence yöneticilerimiz çok çocuk doğurmayı teşvik edeceğine iyi bir şekilde çocuk yetiştirmeyi teşvik etse ülkemiz için daha faydalı olurdu çünkü bunlar zarardan başka bir şey değil. bi de şöyle bi durum var bu çocukların ailelerinin evleri arabaları tekstil atölyeleri var daha çok işçileri olsun diye daha çok çocuk yapıyorlar tatillerde falan çalıştırıyorlar. o çocuklara da yazık ileride zarar verecekleri insanlara da yazık sonra bu gaspçıyı katili kim yetiştirdi diye soruyoruz. burası İstanbul'un göbeği bu kadınlar her gün sağlık ocağındalar isteseler doğum kontrolü yapamazlar mı canları istemiyor geçende hemşire bana anlatıyordu kadını aramış bebeğin aşısına aylar olmuş gelmemişsiniz kadın da demiş ya öyle mi hiç haberim yok elinde aşı takvimi var umursamıyor

her Allah'ın günü dua ediyorum güzel bi yerde yaşamak ve çalışmak için anlatacak kimse de yok burda anlatmak biraz iyi geldi

Çok sinirlisiniz. Önce bi sakin olun. Çok büyük konuşmayın. Kimin çocuğunun ne olacağı hiç belli olmuyor.
Tabi ahlaki eğitim verilmiyor çocuklara artık. Olan size oluyor. Aileler de çocuklarını başlarından salmaları için okula gönderiyorlar..
Ama merak ettim de burası İstanbul'un neresi ki gazete alınca bile bakıp "çok parası var" diye laf atıyorlar??
Çok ilginç. Daha önce hiç karşılaşmadım.
Bi de tek mi yaşıyorsunuz??

sizin bir yorumunuzu hatirliyorum..
ögrencileriniz size küfürler ediyormus..rüyaniza bile girmis..sizde spor yapsam mi diyordunuz
halbuki psikolojiniz bozulmus bu cocuklar yüzünden..bence destek almalisiniz veya acilen baska bir yere tasinsaniz baska bir okula keske..
nasil bir yerde yasiyorsunuz resmen iskence gibi..cok üzüldüm adiniza

ve baslik cok iyi..gercekten maddi manevi bakamayacaklari halde catir catir cocuk doguran var ne yazikki
bu böylece kisir döngü gibi almis basini gidiyor maalesef

Baya kötü bi muhitte calisiyosunuz sanırım ama her yer ayni değil yani bu kadar kötü değil ama tabiki var arada böyleleri onlar icin çok üzülüyorum ben ailelerini seçme şansları yoktu dediginiz gibi aileden kaynakli hep bu durumlar yok şöyle yok böyle demesin hic kimse anne babaysan sahip cikacaksin çocuğuna gerekirse sürekli napiyo nereye gidiyo kimlerle gorusuyo arastiracaksin, bilincine iyi insan olmayi isliceksin saatlerini bi el işine veriyosun da çocuğun daha mi degersiz ben bahane kabul etmiyorum ortam cok kötü artık eskisi gibi basi boş sokaklara birakmasin kimse çocuğunu ya da çocuk yapmasin ilgilenmicekse !

çok sinirli değilim aslında öfkem yaptıkları anda gelip geçiyor, küfürlerine bile alıştım biraz, büyük konuştuğumu düşünmüyorum genel olarak böyleler çünkü hani bir aileden bir tek kişiden bahsetmiyorum çoğunluk bu şekilde burda, bugün iki öğrencim -5 e gidiyorlar- yumruk yumruğa kavgaya giriştiler evlerinde bunu görüyorlar demek ki diyorum çok iyi öğrenciler de var ama nadir her sınıfta birkaç tane, zaten onların aileleri çok ilgili aileler her anlamda belli oluyor sürekli gelip gitmeleri, saygıları, başarıları, evet yalnızım biraz da buna güvenip daha saldırgan davranıyorlar yanımda biri olunca kimsenin yan gözle baktığını görmedim ama badigardla da gezemem ki, bahsettiğim yerde tekstil atölyesinden çıkan işçiler öyle konuştular

Onların bakmak anlayışı da bu kadar işte. Bu çocuklar da aynı kısır döngü içinde kendi çocuklarını yetiştirecek muhtemelen. Aralardan binde bir şanslı, akıllı bir tanesi çıkıp zincirlerini kırarsa ne mutlu.

ben olsam iş yerime uzakta olsa güzel mantıklı bir semte taşınırdım. sabah bir saat erken kalkardım ama kafam rahat olurdu.

Bende cocugu okula goturup getirirken, yoldaki ogrencilerin birbirlerine ettigi kufurleri, konustuklari seyleri duyunca hergun dehsete kapiliyorum. Cocuk yapmaktan korkuyorum Allahim bunlara benzeyecek diye. Her ne kadar ben egitsem de arkadaslarina uyar diye olmamis cocugum icin endiseleniyorum. Var mi boyle birsey. Bence cok haklisiniz. Allah yardimciniz olsun.

kesinlikle başka yere taşının ve tayin isteyin ben ev konunuzdan da hatırlıyorum yaşamanın hem bu derece pahalı olduğu hem de bu denli kötü şartlar içinde yaşamak sizi hem yıpratır hem meslekten soğutur

en kısa zamanda tayin istiycem ama çıkar mı bilmiyorum

ayrıca veliler konusunda her dediğinizde haklısınız nerede en sessiz başarılı saygılı çocuk var velisi düzenli takip ediyor genelde ama kırk türlü sorun çıkaran, en az beş zayıfı olan okuldan kaçan dsiplin sorunu olan öğrencinin ailesini kırk kere çağır bir defa getiremiyorsun yada geliyor senle kavga etmeye bıktım bu velilerden ve öğrencilerinden resmen doğurup sokağa salma değil de doğurup okula atma yapıyorlar

Bu arada tayin sorununuzu çözmez ancak lüks semtlere taşınmak gerekir oralardaki okullara da puan yetene kadar emekli olursunuz. Ben başka şehirden geldim aynı, başka semtte çalıştım aynı, şimdi İstanbul'dayım yine aynı. 3 aşağı 5 yukarı artık böyleler, insanın içi şişiyor gerçekten.

ben de aynı şeyleri düşünüyorum bigün çocuğum olacaksa onu en iyi şekilde yetiştirmek isterdim, bigün çocuklu bi öğretmen arkadaşa bunlar gibi çocuğum olursa diye çok korkuyorum demiştim o da kendi çocuğun böyle olmuyor demişti, iyi çocuklara bakıyorum aileleri de iyi tabi Allah ne verirse hayırlısını versin de

Heralde ben cam fanusa koyarim cocugu
Ama gercekten urkutucu. Allahim hayirli olacaksa ver diyorum.

Keşke yanınızda birileri olsa. Yanlız yaşamasanız böyle tehlikeli yerlerde. Hayırlısı artık. Siz dikkat edin...

kesinlikle haklısın adamın evine doğru düzgün maaş girmiyor işi yok dört çocuğu var
bu devirde de kazayla oldulara falan hiç inanmıyorum çok istemiyorsan iki çocuğundan sonra kordonlar bağlat bak bakalım kaza oluyor mu
sadece maddi yönden değil manevi yönden de anne baba olmaya hazır olmamış kişiler sırf doğurmuş olmak için doğuruyor
anne evde çocuğa tahammül edemiyor nerede en yüksek saatli okula göndermeye çalışıyor okuldan geliyor çocuk ya tv başına ya sokakta bir gram ilgilenmiyor yada burdada görüyoruz kadın evlendiğinin ertesi günü şiddet görüyor ama çocuk yapmasından vazgeçmiyor

ya arkam sağlam olsun bol oğlum olsun bir kavgaya çağırdıklarında az kişi olmayalım diye çocuk isteyenleri
kocam ben hamile olunca bana eziyet ettirmiyor veya beni çalıştırmıyor diye iki senede bir çocuk yapanı gördüm
her böyle bol çocuk sahibi olan neşeli günler gibi filmlerden fırlama her evladını çok seven aynı evin içinde musmutlu yaşaynlar olmuyor
gerçekten bu konular acayip sinirlendiriyor beni çünkü bir insanın evlenmesi kötü kararlar vermesi sadece o kişiyi ilgilendiriyor ama işin içine masum bebekler giriyor olan onlara oluyor
sonra bu serseriler nerede yetişti anası babası nerede

Ülkemizde maalesef boyle aile egitimiyle birazda cocugun buyudugu ortamla alakali mahalle vs. Cocugun kendi icindede varsa eger tabi. Dogurup dogurup.sokaga atiyolar canim cocuklarada uzuluyorum boyle cocuklari hemde evde cok simartmaktanda oluyo simarik cocuklar cok daha fena oluyo yigenimden biliyorum insan cildiriyo haklisin ne diyim millet doguruyo cefasini biz cekiyoruz saygi ne ogretmiyolar

Çok çocuk doğurmaya teşvik etmesinin sebebi bütün cocukların para getirmesi.Yani vergisi doktoru eğiti herşey devlete sermaye olarak geri dönüyor.E kafası calısmayanlarda devlet bana yardım etsın dıyor.

Yoooookkkk yaparlar çocuk, sonra kv iyi bakmıyor, annem iyi bakmıyor, bakmak zorundalar diye konu açarlar yine burda..hey allahım bende sinir oluyorum ya millet güvnerek çocuk yapıyorlar, ya böyle ilgilenmiyorlar işte. Maksat bak çocuğum var desinler millete başka birşey değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…