• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsanlarımız istismardan ne zaman kurtulacak

Konu kapanmadan başlıktaki sorunuza da cevap yazip öyle gideyim.. insanlarımızın istismardan kurtulmaları için her konuda eğitimin şart olduğu,her alanda gerçeği sadece kaynağından edinmeyi,araştırmadan etmeden her söylenene inanmamayi öğrenmeleri gerek..Bu ne zaman olur bunu bilemem ama dini istismar aracı olarak kullananlara kesin bir ceza uygulanırsa belki daha cabuk olabilir diye düşünüyorum.
Din istismarı sanılanın aksine dünyadaki kadar ülkemizde yaygın değil.
Türlü türlü tarikatlar, yaşayış biçimleri mevcut.
Özellikle psikolojik olarak zaten sıkıntılı, pasif, özgüvensiz ve ilgiye aç bireyler hedef kitleleri.
Eğitimle inanın bir alakası yok, Amerika’ da ne mühendisler kıyamet gününde onları kurtaracak olan adamın kıçından uydurmasyon dinine inanıp, malı mülkü satıp yeraltına yerleşti ve orada kolonice bir hayat sürüyorlardı.
Şaka gibi değil mi, ama değil!

Gereksiz noktalama isaretlerinizi bıraktıysaniz artik ben de sizi ilme davet ediyorum.:KK14:
Bu alinganliğin nedeni bile sizi ilgilendirir
Siz sordunuz yoruma açık bir platform diil mi burasi
Ayrıca memnun etsin diye tamamen bıraktım öğretmenim :KK70:

Özellikle psikolojik olarak zaten sıkıntılı, pasif, özgüvensiz ve ilgiye aç bireyler hedef kitleleri.
Eğitimle inanın bir alakası yok, Amerika’ da ne mühendisler kıyamet gününde onları kurtaracak olan adamın kıçından uydurmasyon dinine inanıp, malı mülkü satıp yeraltına yerleşti ve orada kolonice bir hayat sürüyorlardı.
Çok dine girerek bir cevap vermeyeyim demiştim oyuzden üstü kapalı eğitim dedim.Aslinda daha sonra gerçek kaynaktanda bahsettim.Ama demek istediğim islamda kuran-i referans alarak yaşarsanız bu tür sapıklıklarla karşılaşma olasılığınız sıfır olur.
Amerikada da birçok ülkede de her dinin yobaz ve cahili var maalesef..keşke olmasa

Bu alinganliğin nedeni bile sizi ilgilendirir
Siz sordunuz yoruma açık bir platform diil mi burasi
Ayrıca memnun etsin diye tamamen bıraktım öğretmenim :KK70:
Gercekten orda bilgi almak ister gibi bir durum mu algıladiniz ?
Ahh kazzy ahh kazzyy. Bir de oğretmen. Vay ki ne vay.
Cıks cıkss. Üzgünüm.

Gülsem mi uzulsem mi bilemedim. Cahil her yerde cahil.

Çok dine girerek bir cevap vermeyeyim demiştim oyuzden üstü kapalı eğitim dedim.Aslinda daha sonra gerçek kaynaktanda bahsettim.Ama demek istediğim islamda kuran-i referans alarak yaşarsanız bu tür sapıklıklarla karşılaşma olasılığınız sıfır olur.
Amerikada da birçok ülkede de her dinin yobaz ve cahili var maalesef..keşke olmasa
Bu yukarıda bahsettiğim tip insanlar, yönetilmeye, inandırılmaya ve boyun eğmeye alışkınlar.
Dolayısıyla din olur, eğitim olur farketmez.
Herhangi bir konuda kendini uzman tanıtan kişiye zaten önce onu üstün görerek gider, hayranlık duyar ve karşı taraftan aldığı cesaretlendirmeyle ilk defa birey olduğunu hisseder.
Duygusal açlığını bir şeye inanmak ve ömür adamakla kapamak isterken, onu birey haline getiren insanların, aynı zamanda kendine itaatkar bir hale getirdiğini farkedemez.
Din burada inandırılması en kolay, gözle görülmeyen bir şey olduğu için genelde kullanılır yoksa bunun gibi yok kendini doğaya adamış, yok teknoloji düşmanları, vegan hayat gibi birçok tarikat mevcut ama alıcısı fazla değil.

Gercekten orda bilgi almak ister gibi bir durum mu algıladiniz ?
Ahh kazzy ahh kazzyy. Bir de oğretmen. Vay ki ne vay.
Cıks cıkss. Üzgünüm.
Öğretmen diil im ama bu yanlış anlaşılma benim suçum diil noktalamama işaretlerinin
Hee öyle bir algı merak etmeyin oluşmadi hatta aklımın ucundan geçmedi neden ihtiyaç duyasiniz ki...

Badelemek, bec..mek filan.. Bu dili nasıl kullanmışlar böyle?
Gazete haberi olarak baktım inanasım gelmedi (Olaya inanırım, var böyle cahilötesi tipler ama dil anormal geldi), hayret ettim.

Ne çıkıyorsa zaten bu dinci , dinine düşkün pis sapiklardan çıkıyor.
Baskilana baskilana içlerinden canavar çıkar tabi
O yasak bu haram al sana şeyini yalatmak sevap !
Pislikler.

Bu konu doğru maalesef. Müslüman değilim, bunu söyleyeyim de Müslümanları özellikle savunuyor zannetmeyin. Yani Müslümanlarda olduğu kadar diğer dinlerde de tarikat olayını görüyoruz. "Jesus Camp" diye bir belgesel var, izlemek isteyenler varsa muhakkak izlesinler. 7-8 yaşlarındaki küçücük çocukların "Hristiyan öğretileri" adı altında kafalarının nasıl yalan yanlış bilgilerle doldurulduğunu ve bir tür "Haçlı savaşçısı" olarak yetiştirildiklerini gördüğümde dehşete düştüm. Evanjelizm diye geçiyor bu tarikatın ismi, hatta George W. Bush'un da bu tarikata üye olduğu söyleniyordu filmde.

Bu yukarıda bahsettiğim tip insanlar, yönetilmeye, inandırılmaya ve boyun eğmeye alışkınlar.
Dolayısıyla din olur, eğitim olur farketmez.
Herhangi bir konuda kendini uzman tanıtan kişiye zaten önce onu üstün görerek gider, hayranlık duyar ve karşı taraftan aldığı cesaretlendirmeyle ilk defa birey olduğunu hisseder.
Duygusal açlığını bir şeye inanmak ve ömür adamakla kapamak isterken, onu birey haline getiren insanların, aynı zamanda kendine itaatkar bir hale getirdiğini farkedemez.
Din burada inandırılması en kolay, gözle görülmeyen bir şey olduğu için genelde kullanılır yoksa bunun gibi yok kendini doğaya adamış, yok teknoloji düşmanları, vegan hayat gibi birçok tarikat mevcut ama alıcısı fazla değil.
Doğru..o yüzden yüzyıllardır din istismarcilari yoğunlukta ve bitecek gibide değil.
Işte burada iş insanın kendisinde bitiyor.Insan kendi değerini bilecek,neye neden inandığını bilecek,Ne yapması ve yapmaması gerektiğini bilecek.Bunun içinde sürekli kendini geliştirecek.
Inşallah birgün son bulurlar

Ne çıkıyorsa zaten bu dinci , dinine düşkün pis sapiklardan çıkıyor.
Baskilana baskilana içlerinden canavar çıkar tabi
O yasak bu haram al sana şeyini yalatmak sevap !
Pislikler.
Dinci ve dinine düşkün terimlerini yanyana koymanız büyük bir hata yetmez gibi birde genelleme yapmışsınız üstüne..

Temiz bir hacı hoca görmedim.
Türlü türlü pislikler.
Biri şeyini yalattirir , diğeri Muska yapacağım diye tecavüz eder , öteki çocuğu olmuyor diye gittiğinde bi güzel eller.
Mide bulandirici.
Onlar sapkınlıklarına dini alet edenler.
Algıda seçicilik sizinki.
Hacı hoca diye tabir ettiğiniz sizin inanmadığınız ama sessizce islam hayatını idame ettirmeye çalışan kısım, bizler ve ailelerimiz.
hamdolsun ne yaladık ne yalattırdık.

Genelleme işine girmeyelim yani, saplıklık zihindedir sorunlu insan işidir.
Hata islamda değil, hata yapan insandır.

Bu konu doğru maalesef. Müslüman değilim, bunu söyleyeyim de Müslümanları özellikle savunuyor zannetmeyin. Yani Müslümanlarda olduğu kadar diğer dinlerde de tarikat olayını görüyoruz. "Jesus Camp" diye bir belgesel var, izlemek isteyenler varsa muhakkak izlesinler. 7-8 yaşlarındaki küçücük çocukların "Hristiyan öğretileri" adı altında kafalarının nasıl yalan yanlış bilgilerle doldurulduğunu ve bir tür "Haçlı savaşçısı" olarak yetiştirildiklerini gördüğümde dehşete düştüm. Evanjelizm diye geçiyor bu tarikatın ismi, hatta George W. Bush'un da bu tarikata üye olduğu söyleniyordu filmde.
Ben meraklıydımdır böyle konulara ve özellikle yabancı dizi takip ettiğimden Avrupa ve Amerika da ne kadar olağan bir şey olduğunu gördüğümde inanamamıştım.
Söylediğiniz tarikatı araştıracağım mutlaka.
Her ay bir tarikat meselesine denk gelip, merak edip açar araştırırım.
Burada mesele müslüman, hristiyandan çok öte.
Zaten kendi becerileriyle hayatta kalma olasılığı düşük insanları birer saatli bombaya çevirip, istedikleri an patlatmaktır.
Baktığımızda terörizmin de temelinde aynı şey yatar.
Beyin kaçakçılığı gibi bir şey bu.
Delinin teki, insanları sömürüyor.

Onlar sapkınlıklarına dini alet edenler.
Algıda seçicilik sizinki.
Hacı hoca diye tabir ettiğiniz sizin inanmadığınız ama sessizce islam hayatını idame ettirmeye çalışan kısım, bizler ve ailelerimiz.
hamdolsun ne yaladık ne yalattırdık.

Genelleme işine girmeyelim yani, saplıklık zihindedir sorunlu insan işidir.
Hata islamda değil, hata yapan insandır.
Estağfurullah sizi kastettigimi nerden cikardiniz. .
Benim demek istediğim tarikat hocaları , Cübbeli , Adnan Oktar ve adını saymadigim bir ton sapık (taninanlar)
Genelleme yaparak sizleri kastetmedigimi anlamaliydiniz Babam da dinine düşkün , ailem de ...
Benim derdim hoca bozuntulari. .

Back
X