• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insanın hersey kendi elinde

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.608
698
insanın hersey kendi elinde
Çoook uzak bir ülkenin çok güzel bir köyünde mutlu, şen, huzur dolu halkı yaşarmış..bunlar öyle mutlu öylesine neşeli insanlarmış ki herkez bu köyün insanlarına gıpta ile bakarmış..bu köyünde yaşlımı yaşlı bilgemi bilge bir dedesi varmış..başı sıkışan derdi olan köylüler dedeye gider akıl danışırlarmış..bütün köylü ded...enin her dediğini yapar onun sözünden çıkmazlarmış..

Bir gün bu güzel köye yollarını şaşırmış iki fırlama delikanlı gelmiş..gelir gelmez de dedenin ün’ünü duymuşlar..bu iki haylazdan biri çok uyanıkmış..(aklı sıra J ) demiş ki ‘ ben bu dedenin foyasını ortaya çıkarıp bütün köye rezil edeceğim..kim bu kadar akıllıymış görsünler..’

Birkaç gün sonra bir plan yapıp dedenin yanına varmışlar. Uyanık haylaz olanı gelirken bir kuş yakalamış ve dedenin kapısını tıklamış…’dedee…dedeee….bil bakalım biz kimiz…

Dede kapıyı açmadan ‘evladım siz bizim köyümüze gelen tanrı misafiri iki genç delikanlısınız…’

Peki dede…demiş uyanık haylaz..’aç bakıyım kapıyı’..

Dede açmış kapıyı.. iki hınzır delikanlı karşısında sırım sırım sırıtıyor…

‘Buyrun evlatlarım’ demiş..

‘Dede hadi bil bakalım ellerimin arkasında gizlediğim şey ne? ‘

Dede bakmış ..demişki ‘evladım sen ellerinin arkasında küçücük bir kuş saklıyorsun..’

‘Bildin’ demiş haylaz ellerini öne uzatmış ama yumruk halinde saklı olan kuşu göstermiş..tekrar kapatmış…ve ‘ee bunu da bildin peki seni çok bilmiş dede..bunu da bil bakalım..’bu kuş sağ mı..yoksa ölü mü..’

Dede bakmış bakmış….ve.. ‘evladım ben dersem sana sağ..bir sıkımda boynunu büker öldürürsün..desem sana ölü..ellerini açar bırakıverirsin..o sadece senin elinde…

Back