Ya o değil de benim bi arkadaşım var kız resmen kokuyor. Yakından tanımasam pis dicem ama pis de değil. Kolundan tutup hamama götürmüşlüğüm var, kendi ellerimle yıkadım. Çıktıktan 15 dk sonra yine kokuyordu. Bazı insanlar böyle oluyor demek ki.
Ten kokusu daha ağır olan ırklar nedeniyle bu farklılığı algılıyoruz. Ten kokusu daha baskın olan insanlar , temiz olsalar da aldığımız koku tenlerinin kendine has kokusu. Arkadaşınızda da bu durum olabilir.
Konunun geneline gelirsek , niyetim fakir edebiyatı yapmak değil farklı yönlerden bakabilmenizi sağlamak.
Kişi tedavi amaçlı belli başlı ilaçlar kullanıyor ise ;vücudunun verdiği reaksiyon sonrası banyodan çıktığı an dahi kötü kokmaya devam edebilir. Bu tarz durumlarda sorun içten geldiği için parfüm , deodorant , karbonat sürme vb uygulamalar işe yaramaz.
Kişinin şeker hastalığı var ise , üre ve potasyum değerleri yüksekse ten kokusu ve ağız kokusu değişir , yıkanmak ve temizlik kısa vadeli anı kurtaran çözümler olur , bu değerler yükseldiğinde tenden yükselen koku artar.
Aşırı stres de terlemeyi artıran ve ten kokusunu ağırlaştıran nedenlerdendir.
Kadınlar için reglin başlamasına yakın dönemlerde ten kokusunda değişme olur , normal şartlarda salgılanmayan kötü bir koku duyulabilir.
Çalışılan ortam ve iş koşulları nedeni ile hoş olmayan kokular saça , kıyafete , tene sinebilir.
Vardiyalı hayatlar nedeni ile sizin için sabahken bir başkası için akşamdır. Sizin işe gittiğiniz araç , onun eve gittiği araç olabilir.
Sabah sabah evden çıkıyorsun be insan! diyenler için küçük bir hatırlatmadır. Her türlü imkanı olup , yıkanmayı , temizlenmeyi zul görenler istisnadır.