insan yalnızken mutlu olabilir mi?

ipekbojugu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2015
8
2
27
Arkadaşlar merhaba. bu konu son günlerde çok fazla canımı sikmaya başladı. lise son sınıf öğrencisiyim. okulda yakın olduğum bir kız arkadaş grubum var. okulda sevilen bi ogrenciyim. ders calismak olsun odev yapmak olsun hic sikayet etmem. kız arkadaşım beni sadece menfaati için yanına cagiriyor. kendi yalnız kaldiginda benim onun yaninda olmami istiyor. aslinda benim degil herkesin. herkesi kukla gibi etrafında tutmak istiyor. ama ben bu durumdan gerçekten çok rahatsizim. cunku boyle bi kişiliğim yok. bu tarz şeylerden hic hoslanmam aslinda baskın ni yapim vardir. dusuncelerimi gizlemem. ama nedense nutkum tutuldu.insanlara bir sey diyemez oldum. yay burcuyum ve kesinlikle burcumun ozelliklerini yansitiyorum. kötü ozelligim cok iyi niyetli olmam. artik yalnızlığa yönelmeye basladim. kimseden bi beklentim artık yok. yalniz olmak sanirim daha iyi geliyor bana. kendimi bi tek kendim anliyorum ve dinliyorum. insanlarin beni sadece yardim almak icin cagirmasindan usandim. sizce nasil davrabmalıyım bugünden sonra?

insanlara yardım etmek güzel bir şeydir ama seni enayi yerine koymadıkları ve iyi niyetini suistimal etmedikleri sürece tabi ki ..çıkar ilişkisi varsa aranızda sen de kendi çıkarlarına göre davranmalısın.. yani zaten sana samimi davranan biriyle kötü niyetli çıkarına göre davranan birini ayırabilirsin diye düşünüyorum. o yüzden adamına göre muamele yap. sen önemlisin böyle düşün ve kimsenin zoruyla birşey yapmaya kalkma kendini kötü hissetme, bu yüzden kendin istiyorsan yap. mesela arkadışının yanında kendin istiyorsan bulun onun isteğiyle yapma bunu ve açık ol dürüst ol ayrıca yaşın daha çok ufak bir üniversiteye gitte neler göreceksin şimdiden bunları kafana takma derslerine konsantre ol derim sana.. önünde daha çoook uzun bir yol ve daha çoook tanışacağın insanlar var

Çok uzun süre yalnız kaldım ki...
Kendi kendime mutlu Olmayı öğrenmiştim. Başta zor oluyor ama sonrası çok keyifli.
Menfaat yok, dedikodu yok. Huzur var, sakinlik var.

katılıyorum en azından sahte gülücükler, yalandan sevgiler, dedikodu ,çıkar yok.. ohh kendi başına kafan rahat oluyor dediğniz gibi ilk zamanlar zorlanıyorsun ama sonradan ileri de başlarını aramıyorsun

Bende yayım bende yaşıtın sayılırım en iyisi bunları takmak yerine lys ygs ye odaklanmak, iyi üniversite daha iyi ortamlar demek, zaten gerçek arkadaşların yanında kalır sohbetiniz az çok sürer bence.. Ve seni kullanmasına da izin verme hayır demeyi öğrenmek lazım bende diyemem pek gerçi.. Kendini ezdirme, arkadaşlık karşılıklıdır o kızın yapısı öyleymiş demek ki, bir dahaki emrivakisinde konuş biraz kibarca , arkadaşım seni çok seviyorum ama senin bu davranışların yüzünden kullanılıyor gibi hissediyorum de vs..

Bizdeki insanların çoğu da karşılıklı düşünüyorlar herşeyi inan, not paylaşmayandan, hediye almadı o bana diye hediye almam diye yüzüne söyleyenlere.. Lise böyle kişilik özellikleri yavaş yavaş oturuyor herkes ilk planda kendisini düşünüyor , kapkalabalık ortamdasın ama arada kendini yanlız hissediyosun, bişeye ihtiyacım olsa karşılıksız yaparlar mı acaba gibisinden düşünüyosun.. Bilmiyorum ben hep fedakar, kendi kadar karşısındakine de önem değer veren arkadaşlar isterdim (ben biraz öyleyim galiba ondan) var zaten bi iki kişi öyle ama genel olarak birbirinin yüzüne gülsende herkes bir miktar bencildir ben bunu anlıyorum liseden..

Bende yalnız olmaktan sıkıldım mesela. Senin gibi yapmaya karar verdim ama sonradan yapmasaydım daha iyi olurmuş dedim. Bence güvenebileceğin birileri olmalı hayatında. Az ama öz.

kesinlikle bence de oyle. insanlara ne kadar yardım edersem o kadar suistimal ediyorlar beni ve düşüncelerimi.

Bende yalnız olmaktan sıkıldım mesela. Senin gibi yapmaya karar verdim ama sonradan yapmasaydım daha iyi olurmuş dedim. Bence güvenebileceğin birileri olmalı hayatında. Az ama öz.
doğru.aslında var iki tane çok sık görüştüğüm ama aynı okulda olmadığım arkadaşlarım.beni bir onlar ve ailem anlıyor

çok teşekkür ederim yorumlarınız için. bazen umutsuzluğa kapılsam da kendime bunları söyleyerek toparliyorum sanırım

çok teşekkür ederim yorumlarınız için. bazen umutsuzluğa kapılsam da kendime bunları söyleyerek toparliyorum sanırım

Rica ederim, bende geçtim o yollardan çok.. derslerine konsantre ol iyi bir üniversiteye yerleşmeye bak istemediğin kadar arkadaşın olcak zaten merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…