İnsan Olmak!!!

neslihan34

Umarım Hamile Kalırım
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
174
6
26
39
İstanbul
Bir derdim var konusuna sığmayacak bir konu benimkisi! Bu foruma gireli çok kısa bir süre oldu ve çok insan tanıyan (Buraya girene kadar tanıdığımı sanmışım) sosyal ve insanları seven, yardımcı olmaya çalışan biriyimdir. Bazen burdaki başlıkları okuyunca öyle uykularım kaçmaya başladıki,üzüntüm beni içim içim kemirmeye başladı hanımlar. Sekiz aylık bebeği ve eşinini öylesine bırakıp gidenlermi,evladını unutan ana babalarmı,haset edenlermi neler var neler bu forumda! Bunun yanında sırf kendi bir takım sorunları var diye sırf laf sokmak için cevap yazanlarda yok değil hani! Şükür çok fazla değil:)
Bana insanları sevmek ve imkanım dahilinde yardımcı olmak öğretildi,insan hata yapar herzaman ama hata yapan insan en çabuk şekilde hatasını görürde özür diler,hatasını düzeltmeye çalışır diye öğrettiler bana. Halen hatasında ısrar edense İnsan değil artık. Bir arkadaşımız yazmış kadın çalışmalı diye, evet hem çalışmalı hemde okumalı da. Başımıza gelenlerin en
büyük sebebi ekonomik imkansızlıklar,eğitimsizlik ve aile baskısı. Ben birşey daha öğrendim hayatımda hani derler ya iğneyi kendine çuvaldızı ele batır! İnanın forumu okurken kendi mutluluğumdan utanır oldum. Bazen ya nasıl olur diyorum,demekki insanın başına her hal geliyormuş! Bazende demekki insanlar okumuyor yada önemsemiyor öyle basit birşeyi dert edip derdim var yazıyor ki ona da gülüyorum artık.
Bu forumda yazılanlar hepimize ders olsu ki ileride tarihi tekerrür saymayıp kendi yavrularımızı koruyalım,onların iyi eşler olmasını sağlayalım, onlara güç verirken bir yandan da hep yanlarında olalım. Dedim ya bu kadar sorun içerisinde sıkıntı bastı. En önemlisi kızlar İnsan gibi yaşamaya çalışan ve insan vasfına sahip olan İnsanlardan olalım. Mutluluklar ve umutlar hiç bitmesin ve hepimizle olsun,iyi bir ömür dilerim hepinize...

okurken heralde forumdan çıkıyorsunuz da vedalaşmak için felan yazdınız sandım ne güzel içinizi dökmüşsünüz halbuki

Yok canım o anlamda değil tabi:) insan foruma zaman geçirek muhabbet etmek için girer,ben burda insanların halini gördükçe üzülmeye ve uykusuz kalmaya başladım. Kötü sözü kadına yakıştıramayan ben bazen PC başında bir sinirleniyorum anlatamam!

bana göre insan olmak
karşındaki mutluyken onu kıskanmak yerine inşallah bana da nasip olur demek mutluluğunu paylaşmak
üzüntülüyken onunla ağlamak,yerine kendini koyup düşünmek belki kendi başına gelmiş gibi çareler aramak,elinden bir şey gelmiyorsa onun için dua etmek
her anına şükretmek,aldığın nefesin kıymetini bilmek
en önemlisi her zaman empati yapabilmek,karşındakinin ne hissettiğini tam olarak anlayamazsın belki ama denersin en azından bu bile on iyi gelir.

Durup durup bana sorma
Bunu bilmek olay değil
İnsan doğduk insan ama
İnsan olmak kolay değil

Kalpten başka bir yolu yok
Aşktan başka bir dalı yok
Kitabı yok okulu yok
İnsan olmak kolay değil

Yüreğinde sevgi yoksa
Gözlerinde şefkat yoksa
Dünyalar da senin olsa
İnsan olmak kolay değil

Neler gördük bu dünyada
Neler verdik bu uğurda
Sultan olmak kolaydı da
İnsan olmak kolay değil!

AHMET SELÇUK İLKAN

Son düzenleme:
Bir bakımada şunu yapmak lazım; her zaman iyi niyetle düşünüyorken mesela erkek erkadaşınız sizinle evleneceğini söylüyor e diyorki zaten bunu yapıcaz! Eee zaten yapıcaz düğün gününe kadar bekle demek lazım. Evlendiniz hemen çocuk iseniyor, Hayır hazır değilim bir iki sene bekleyelim demek lazım! Ailesi size uzaksa veya kötü davranıyor beğenmiyorsa, Ailenle olan sorunları çöz sonra gel demek lazım. Bir musibet bin nasihatten iyiymiş hanımlar ama , akıllı olmak musibete uğramadan tedbir almak lazım ki insan gibi insan değilse zarar görmeden atlatmak lazım.:) Kızlar,bundan ne güzel şarkı sözü olur be:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…