Insan neden aldatır? Siz aldatsanız sebebiniz ne olurdu?

cerenpappa

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2013
7
0
16
İçel Mersin
Günümüzde sadece erkeklerin değil,kadınların da aldatması söz konusu. Ya da şöyle düzelteyim;eskiden kadın aldatmaları bu kadar açık şekilde ifade edilemiyordu,toplum baskısından dolayı.

Erkeklerin neden aldattığına dair bir çok söylemler,iddialar,onları haklı çıkarmaya yönelik fizyolojik sebepler(ki bana göre hiçbişe ifade etmiyor,kadın daha ihtiraslıdır) var. Yıllardır öğrendik bunu,beynimize de kazıdılar "aldatılan kadının eninde sonunda bunu bir şekilde sineye çekmesi gerektiğini" (ki ben katılmıyorum).

Şimdi benim merak ettiğim,siz aldatsanız bunun nedeni ne olurdu? ok Benm yapmam diyorsunuz,inanıyoruz ama farzedelim ki oldu. Ve sebebi ne olurdu?:26:

ben aldatsam bunun nedeni sevgilimin bana karşı ilgisiz oluşu olurdu. zaten aldattığım kişi de muhtemelen benimle daha çok ilgilenen, beni daha çok umursayan biri olurdu.

aldatmanın her türlüsü kötü yaa. aldatmanın ne gibi bi sebebi olabilir benim aklım almıyo. mutsuzsan ayrıl, ilgisizse ayrıl, sevgin bittiyse ayrıl. ayrıl sonra git başka birisine. sonra ol başkasının.. aldatmak kendini küçük düşürmektir bence. ayrılmayı beceremeyen aciz insanların işidir. kimse üzerine alınmasın. beni,m düşüncem.. :26:

kaynanama göre evde dırdırcı olursan koca dışarı gidermiş

bana göreyse yasak meyve tatlı gelir yasak meyveyide sapıklar yer :)

Ben aldatma için mantıklı bir neden bulamadım. Madem aldatmaya meyillisin boşan ya da ayrıl.

Boşanmamam ayrılmamam için bana tehdit savuran ve onla yapamayacağım biri olsaydı herhalde ancak o şekilde.Yinede ben yolunu bulur ayrılırdım ya düşünemiyorum yani biriyleyken başkasıyla olmayı karakter sorunudur bu

Ben eski sevgilimi aldatmıştım. Beni çok sıkıyordu, daralıyordum, bazen yanında hiç rahat olamıyordum bile. Bana kendimi kötü hissettiriyordu. Ayrılmak aklımdan geçiyordu ama söyleyemiyordum. Ayrılık kararımı söylersem nasıl üzüleceğini biliyordum, üzmek de istemiyordum.

Onun dışında başka bi erkekle konuşmak, görüşmek bana heyecan veriyordu. Dönüp baktığımda 'şuan yüzüne bile bakmayacağım insanlarla aldatmışım' diyorum. Aldatmaktan değil, yanlış kişilerle görüştüğüm için pişmanım. Dediğim gibi tek isteğim biraz heyecandı.

İnsanlarda olur ya bir şeyi merak edersin, istersin, ulaşırsın ve hevesin kaçar. benimki de aynen öyle oldu. Aldatmanın nasıl bir şey olduğunu öğrendim. hayatının geri kalanında gerek duymayacağım bir davranış olarak kaldı.

Son düzenleme:
Aldatmak için bir sebep göremiyorum ben ya iyi ya da kötü.. Aldatan kadın zaten bana göre hiç sevmemiştir karşısında kini..

Ben çok severim.. Ama kötü şeyler yaşanır soğur sun. Ama onca sene sevdiğim birini soğur soğumaz da başkasına atamam kendimi.

Ne kadar ihtiraslı da olsan bir yerler de dur ve biraz düşün der insan<..

Birlikte olduğu kişiyle yeteri kadar mutlu değildir ruhen veya bedenen tatmin değildir ve başka arayışlara girer bu yüzden aldatır..Ve en önemlisi aldattıysa gerektiği kadar sevmemiştir..

Bi insan neden aldatır....Egosunu tatmin etmek istiyordur.Büyük eksiklikleri olduğu için aldatınca kendini birşey sanıcaktır egosu şişicektir bu yüzden aldatır.Bunun bana göre bi mantıklı açıklaması yok.Neden aldatırsın? Ya aşk,sevgi eksiktir ya cinsellik eksiktir.İşin içinde ne yardan geçerim ne serden geçerim mantığı vardır.Zaten 2 insan arasında ikilemde kalıyorsanız en başta kendinizi kandıryosunuzdur ve yine siz düşmeye mahkumsunuzdur..şöyle bir gerçekte var ülkemizde kadınlar genelde duygusal aldatır,erkekler fiziksel anlamda aldatır..Kimsenin yorumunu dahi okumadım,laflarım kişisel değil kesinlikle.Genel konuştum.Ben şahsen aklımın ucundan bile geçirmedim aldatmayı.Eğer memnun değilsem sevgilimden veya eşimden ayrılırım zaten.Şu da bi bahane değil.Sevgilim,nişanlım,eşim beni bırakmıyo benden ayrılmıyo bana şiddet uyguluyo ayrılmak istersem..ben mutsuzdum o yüzden aldattım.Adam senden ayrılmıyor bunun için şiddet uyguluyor aldattığını duyunca ne yapar?? Öldürür...Bunlar bahane değil kesinlikle.Aldatmada bir seçim tabi...Ama eninde sonunda herkes mutlaka yaşattığını yaşar bunu da unutmamak lazım...

Son düzenleme:
Aldatılmayı sorsaydın yaşadığım için nasıl birşey olduğunu söyleyebilirdim ama aldatmayı sorarsan hiç düşünmedim çünkü çoook sevmiştim. Sanırım sevilmemişim:(

Herkes iyilik meleği ne güzel :) Kişi dediğini yapmadan ölmezmiş derler ya benim durumum da aynısı. Kader ya da irade zayıflığı adı ne bilmiyorum ama bugüne kadar büyük konuştuğum her şeyi yaşadım.

Bir insanın statüsü ne olursa olsun kendisini nerede ve nasıl mutlu hissediyorsa ona gidiyordur, onu istiyordur bu hepimiz için geçerli. Elbette hatalar yapacağız, yanlışlarımız olacak. yapacağımız tek yanlış, hataları alışkanlık haline getirmektir. Ben zamanında bir şeyler yaşadım, iyibir şey yapmadığımın farkındayım fakat ben yaptığım hatamı bugün telafi edebilirim. Ben birine ait olduktan sonra hata yapma gibi bir lüksüm olamaz zaten.

bana göre aldatmak o ilişkide birşeylerin bittiğinin göstergesidir bence.. eğer aldatmaya kadar varmışsa konu evli bile olsanız bu evlilik bu şekilde yürümez zaten. aldatmak karaktersizce yapılan bişidir.. ne aldatırım,nede buna göz yumarım.. hissettiğim an böyle bişeyi ayrılırım...

Back