• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

insan kaynakları sertıfıkalı semıner programı ?

nanemolla3593

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
549
332
123
31
kızlar mrb. 2 yıllık işletme yönetimi bitirdim 2013 izmir gediz ünv de.suan aöf işletme 4.sınıfa devam edıyorm.malum bu bölumlerde cook mezun var kendımı gelıstırmelıyım.bende ıs hayatına ınsan kaynakları uzmanı olarak baslamak ıstıyorm.bunun ıcınde ızmır hılton otelde bır sertıfıkalı egıtım buldm acaba bu egıtımler cv de ıse gırmemde yardmcı olurmu ? http://www.egitimagi.com/ egitimi veeren kurum budur.

kızlar mrb. 2 yıllık işletme yönetimi bitirdim 2013 izmir gediz ünv de.suan aöf işletme 4.sınıfa devam edıyorm.malum bu bölumlerde cook mezun var kendımı gelıstırmelıyım.bende ıs hayatına ınsan kaynakları uzmanı olarak baslamak ıstıyorm.bunun ıcınde ızmır hılton otelde bır sertıfıkalı egıtım buldm acaba bu egıtımler cv de ıse gırmemde yardmcı olurmu ? http://www.egitimagi.com/ egitimi veeren kurum budur.
Faydası olur. Başvurularda bir adım öne geçmiş olursun. Linkten siteyi inceledim, staj garantili dediğine göre hilton otelde işe başlama fırsatın bile olabilir diye düşünüyorum , madem yaşadığın yerde böyle imkanlar var değerlendir derim mutlaka.

Faydası olur. Başvurularda bir adım öne geçmiş olursun. Linkten siteyi inceledim, staj garantili dediğine göre hilton otelde işe başlama fırsatın bile olabilir diye düşünüyorum , madem yaşadığın yerde böyle imkanlar var değerlendir derim mutlaka.
canım ılgın ıcın tesekkur ederım zaten stajı hıltonda yaptırıyorlarmı :)

Merhaba kızlar,
Bahsettiğiniz kursla gittim görüştüm ama tamamen hayal tüccarı olduklarını fark ettim. Benimde staj olayı hoşuma gitmişti o yüzden orası olsun istedim ama staj olayı tamamen bir av!
1- Stajı sordum cevap: Ne yapacaksınız staj yapıp çay getir götür yaptırıyorlar boşverin biz size zaten eğitimi veriyoruz, staja gerek yok staj belgeniz olması sizin için yeterli (yani sahte belge). Hiltonda çalışma hayalini bırakın staj için bile yaklaştırmıyorlar.
2- Kurs sonunda bir sunum yapılıyormuş onun amacını sordum: çok önemli bir şey değil cvnizin seminer bölümüne mi ne yazmak için yapılmış bir uydurmaymış.
3- Sitede eğitimci olarak kalabileceğiniz yazıyor: tamamen aldatmaca soruma cevap bile alamadım.
4- Dersleri kimler veriyor diye talihsiz bir soru karşısında sadece konuştuğum kişinin girdiğini öğrendim sanırım işletme mezunuymuş. Diğer kurs programları profesörler ve ik yöneticileri ile eğitim veriyor dediğimde; ik yöneticileri sizin potansiyel rakibiniz size doğru düzgün eğitim vermezler diye beni aydınlanmanın en üst seviyesine çıkardı sağolsun (!)

Yani böyle şeylere aldanmak çok kolay yüz yüze görüşüp aklınıza takılan yerleri sormak lazım. Benim gözlemlerim bunlar.

BEMAR 'a falan baktınız mı?

Bemara biraz baktım ama daha gidip görüşme fırsatım olmadı tavsiye eder misiniz?

Global Kariyer ile görüştüm ama görüştüğüm kız çok ilgilenmedi bilgi felan vermedi geçiştirdi. Tamam güler yüzlü hepsi ama sanırım ben yeni başlayan birine denk geldim. Ama bu eğitimağında görüştüğüm yetkili bile global büyük bir yer felan diye istemeden de olsa gerçekleri söyledi. (ücretleri 1200tl olması gerek)

Bir de ege üniversitesi egesem'in edexcel ile olan bir kursu var onunla ilgili de bilgiyi http://www.egesem.org/Egitimler/1906/insan-kaynaklari-yonetimi-uzmanlik-sertifika-programi buradan alabilirsiniz ( Bana pahalı geldi ). Egesemde kursu planlayan ise ERA insan kaynaklarıdır. Hakkında kötü birşey okumadım, hatta iş ilanlarına sürekli olarak karşıma çıkıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi desem'in verdiği bir kurs var onunla ilgili daha görüşemedim. onada http://desem.deu.edu.tr/index.php?l...ynaklari-yonetimi-uzmanlik-sertifika-programi buradan bakınız.

Yani İzmir'de birçok alternatif var ama hepside pahalı ve benim bunlar için para biriktirmem gerekiyor.
*** Unutmadan hemen söyleyeyim diğer kursların indirimli fiyatları 1200'den başlarken eğitim ağı 800tl ile bir şok etkisi yaratıyor. Hemde beş kişiyi aşmamayı garanti ediyorlar. o kadar kötü şey yazdım iyi yanları da aklımdan çıkmadan söylemek istedim.

Selam arkadaşlar uygulamalı olmadıkça sertifikanızın olması bir şey ifade etmiyor. Mülakatlarda genelde istenen şeyler tecrübe, hiç değilse staj. Sertifakalar pek bir anlam ifade etmiyor İK uzmanları için. Acaba ben mi yanlış biliyorum?

Arkadaşlar bu insan kaynakları sertifikası ile iş bulabilen var mi? Onlisans büro mezunuyum aöf lisans tamamlıyorum. Önlisans bolumumu sevmedigimden insan kaynaklarına yönelmek istiyorum biraz işsizlikten biraz ilgi alanım olduğu için. Fakat iş imkanları konusunda bir araştırmaya girdim ama tatmin edici herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Eğer bu sertifika eğitimlerine giden, bitiren vs varsa düşüncelerini yazarsa çok sevinirim. (Bu arada ben ankaradayim. Gidersem univlerin sem'lerinden yararlanmayı düşünüyorum. Fiyat bilgisine henüz ulaşamadım. )

Orasını bilemem tabi ben en faydalı yerden sertifikamı alırım (sadece sertifika almak için değil işi azda olsa öğrenmek için) tecrübeli ya da tecrübesiz eleman tercihi firmaya kalır. Sonuçta bir yerden başlamamız gerekiyor.

Arkadaşlar bu insan kaynakları sertifikası ile iş bulabilen var mi? Onlisans büro mezunuyum aöf lisans tamamlıyorum. Önlisans bolumumu sevmedigimden insan kaynaklarına yönelmek istiyorum biraz işsizlikten biraz ilgi alanım olduğu için. Fakat iş imkanları konusunda bir araştırmaya girdim ama tatmin edici herhangi bir bilgiye ulaşamadım. Eğer bu sertifika eğitimlerine giden, bitiren vs varsa düşüncelerini yazarsa çok sevinirim. (Bu arada ben ankaradayim. Gidersem univlerin sem'lerinden yararlanmayı düşünüyorum. Fiyat bilgisine henüz ulaşamadım. )
Ne güzel hedeflerini belirlemişsin bende aynı şekilde bir işe girmeyi planlıyorum. Bu işte ingilizce çok önemli, başvuru yaptığında ingilizce seviyen seni öncelikli yapıyor. Ben insan kaynakları yönetimi bitirdim aynı zamanda ingilizce çeviri işinde çalışıyorum, özel ingilizce dersler veriyorum, sertifikamı da aldım mı tamamdır diye düşünüyorum. Ama nacizane tavsiyem ingilizceye biraz önem ver.

Ingilizce sıfır ya :( maddiyattan ötürü kursa da gidemiyorum evde kendi imkanlarımla online olarak bakıyorum ama çok çok yetersiz tabiki farkındayım.. ancak bi iş bulunca para kazanmaya başlayınca is bulmanın yolu da ingilizceden geçiyor farkındayım :( siz insan kaynakları bölümü mezunu olarak ne düşünüyorsunuz? Is bulabilmek imkanım olur mu?

Ben 2009 yılında işletme okurken gittim sertifika programına alanım netlessin kendimi i.k da gelistireyim diye. Uygulamalı baya da güzel bir eğitimdi. İşine yaradı mi diye soracak olursaniz malesef i.k alanında Hala deneyim elde edemedim. Sertifika üzerine birde insan kaynakları yüksek lisansı yaptım. Ama hala is yok hiç mi faydası olmadı oldu... çevre edinmiş oldum kursta ve okulda. Sertifika Eğitimi veren firma sahibi referansim oldu İnsan Kaynakları dışında bir işe girdim sayesinde , en azından is havasını soluMuş olmak için. suan yine eğitimler araştırıyorum bence gitmekle birsey kaybetmezsiniz.

Back