Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
insan kaynakları şirketlerce gerek duyulan bir alan olmaya son yıllarda başlamıştır,eğer büyük şehirde oturuyorsanız şansınız yüksek demektir,genelde çoğu şirket bu alanda personele ihtiyaç duymaktadır ama benim gibi küçük şehirde iseniz iş bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz,çünkü muhasebe bölümne veriyorlar bu sorumluluğu.ben kariyer okulundan sertifikada aldım elbette etkili ve güzel oluyor 4857 sayılı iş kanunu iyi bilmeniz gerekiyor,zaten kursta bunun üzerinde duruluyor.ama bu işi en iyi yaşayarak yani çalışarak öğrenebilirsiniz,çalışma hayatında personelle ilgili bir çok sorunla karşılaşabiliyorsunuz.bir okadarda eğlenceli bir iş personelle arkadaş oluyorsunuz onların herşeyini biliyorsunuz.benim çalıştığım şirkette 130 personel vardı,güzel bir meslek işimi çok seviyordum.işçi sirkülasyonu olursa baya yoğun çalışma temponuz oluyor ayrıca maaş hesaplamaları falanda yoğunluğa sebep veriyor,eğer insanlarla uğraşmayı seviyorsanız bu meslği tavsiye ederim.ben bırakalı 2 yıl oldum dediğim gibi küçük şehirde oturduğum için bu alanda iş bulması sıkıntı,kafama göre bir yer olsa hiç durmadan çalışmaya başlardım.herhangi sorularınız varsa cevaplayabilirim.Merhaba arkadaşlar;meslek değiştirmeye çalışan biriyim,Kamu yönetimi bölümünü insan kaynakları alanında çalışmak için tercih ettim okulum henüz bitmedi İnsan kaynakları bölümlerinde isteyerek ve severek çalışacağımı tahmin ediyorum kendi mesleğim için de de personel idare konusunda tecrübem var ancak ;masa başında sıklıkla oturup sadece bu işin üzerinde çalışmış değilim...Yaşım da 32...Yaşın bu mesleğe yeni başlayacak biri için dezavantajı varsa neler olabileceğini,ayrıca Uzmanlık veren kariyer okulları hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum...Niyetim kariyer okulundaki bu eğitimi almak elbette;ancak bunun haricinde tavsiye edebileceğiniz bu alanda yararı olabilecek başka bir eğitim ya da tecrübe edinebileceğim başka bir yöntem var mıdır?(İnsan kaynakları stajyeri alan görebildiğim her yere başvurmaya çalışıyorum fakat henüz haber yok :/ )
Paylaşımlarınızı tavsiyeleriniz merakla bekliyorum.....
Cevabınıza çok teşekkür ederim FatmaAylin...Bir ilde oturuyorum ancak;insan kaynaklarının muhasebe işlerini yaptığı bir şehir burası da.Bu konularda bu şehirde tecrübe edinip büyük bir şehirde ,iyi bir firmada çalışabilmek hedefim uzun vaadede...Mesleğini severek yapan birinin cevap vermiş olması da ayrıca beni memnun etti...insan kaynakları şirketlerce gerek duyulan bir alan olmaya son yıllarda başlamıştır,eğer büyük şehirde oturuyorsanız şansınız yüksek demektir,genelde çoğu şirket bu alanda personele ihtiyaç duymaktadır ama benim gibi küçük şehirde iseniz iş bulmada sıkıntı yaşayabilirsiniz,çünkü muhasebe bölümne veriyorlar bu sorumluluğu.ben kariyer okulundan sertifikada aldım elbette etkili ve güzel oluyor 4857 sayılı iş kanunu iyi bilmeniz gerekiyor,zaten kursta bunun üzerinde duruluyor.ama bu işi en iyi yaşayarak yani çalışarak öğrenebilirsiniz,çalışma hayatında personelle ilgili bir çok sorunla karşılaşabiliyorsunuz.bir okadarda eğlenceli bir iş personelle arkadaş oluyorsunuz onların herşeyini biliyorsunuz.benim çalıştığım şirkette 130 personel vardı,güzel bir meslek işimi çok seviyordum.işçi sirkülasyonu olursa baya yoğun çalışma temponuz oluyor ayrıca maaş hesaplamaları falanda yoğunluğa sebep veriyor,eğer insanlarla uğraşmayı seviyorsanız bu meslği tavsiye ederim.ben bırakalı 2 yıl oldum dediğim gibi küçük şehirde oturduğum için bu alanda iş bulması sıkıntı,kafama göre bir yer olsa hiç durmadan çalışmaya başlardım.herhangi sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Ben sertifikanin onemini oldugunu pek dusunmuyorum acikcasi.ama cv bulunmasi gerekiyor.hemen uzman olunmuyor bu meslekte yapmis oldugun tecrubeler zamanla uzman olmani sagliyor.konservatuar mezunu olupta bu isi yapanlari biliorum elbette egitimin onemi var ama sirketler tecrubeyi daha cok onemsiyorCevabınıza çok teşekkür ederim FatmaAylin...Bir ilde oturuyorum ancak;insan kaynaklarının muhasebe işlerini yaptığı bir şehir burası da.Bu konularda bu şehirde tecrübe edinip büyük bir şehirde ,iyi bir firmada çalışabilmek hedefim uzun vaadede...Mesleğini severek yapan birinin cevap vermiş olması da ayrıca beni memnun etti...
Sertifikanızı Milli eğitim onaylı almış olmalısınız değil mi?Bemardan almayı düşünüyordum ben de...Bir de Bemar kariyer.net üzerinden de uzmanlık sertfikası veriyor ancak birebir eğitim daha içe siner öyle değil mi?FatmaAylin ;bir de belgenizi aldıktan sonra artık rahatlıkla uzman olduğunuzu söyleyebiliyor musunuz yoksa uzmanım demek için akademik seviyede(yüksek lisans gibi)bir eğitimi mi olması gerekiyor..İşin içindeyken titrinizi rahatlıkla uzman olarak kullanabiliyor musunuz?Cevaplarınıza çok teşekkürler,gönlünüze göre bir iş yerinde işinizi yapmanızı gönülden dilerim....
Çok teşekkür ederim FatmaAylin tahmin ettiğim şeylerdi ve uzmanlığın bu kadar kolay olması mantıklı da değil ayrıca bu işte başarılı bir çok insana da haksızlık...İstediğiniz ve içinize sinen bir iş yerinde başarılı bir iş yaşamı dilerim,teşekkürler....Ben sertifikanin onemini oldugunu pek dusunmuyorum acikcasi.ama cv bulunmasi gerekiyor.hemen uzman olunmuyor bu meslekte yapmis oldugun tecrubeler zamanla uzman olmani sagliyor.konservatuar mezunu olupta bu isi yapanlari biliorum elbette egitimin onemi var ama sirketler tecrubeyi daha cok onemsiyor
Ben sertifikanin onemini oldugunu pek dusunmuyorum acikcasi.ama cv bulunmasi gerekiyor.hemen uzman olunmuyor bu meslekte yapmis oldugun tecrubeler zamanla uzman olmani sagliyor.konservatuar mezunu olupta bu isi yapanlari biliorum elbette egitimin onemi var ama sirketler tecrubeyi daha cok onemsiyor