insan hicmi bir seyden memnun kalmaz...

Oyle ama insan kendine laf gelince uzulmez ama coxuk olunca zor esim asla gorusmek istemiyor ki ben dogumuna 3 ay kala hergun gittim aksam 11 e kadar esimde geldi gunluk islerini yaptim yigenlerimle ilhilendim hamile yorulmasin diye kendisi sagolsun 1 gun ilgilenmedi ablaligi o kadarmis.. bencil olmak cok kotu bisey.. istiyirki herkes ona her seyi yapsin ama o etliye sutluye karismasin. Oyle bisey olabilirmi kardeslik ablalik boyle gunlerde belli olmali..
Tabi sizde haklısınız.. Ama ablanızın da huyunu biliyor muşsunuz. Zaten evinde de 3 çocuğu varmış.. 4. çocuğa katlanamamış.. Ne kadar ailen de olsa, ablan da olsa, insanları oldukları gibi kabul etmeliyiz.. Ablanın da huyu böyle.. Ne yapacaksın.. Sende ablanın tavırlarına göre, ona öyle davranırsın.. Kendini geri çekersin..
İnsan istiyor, ailem bana destek olsun yardımcı olsun diye ama olmuyor.. Ne yapacaksın.. Sırtını mı döneceksin.. Bence ablanıza kin tutmayın.. Barışın.. 3 günlük dünya.. Yarın ablanızın başına bir iş gelse, küs gittik diye ağlar sızlanırsın..

Çocukları olduğu için hasta olmalarından çekinmiştir. Haklı mı değil ; onunda kişiliği , huyu bu demek ki ?
...
Bir yıl geçmiş aradan , nedir duygularınızı yeniden depreştiren ?
Insanin en yakin sandigi kisiden bu sekilde davranmasi cok zor.. aklima gelir onun bu bencillikleri yuzunden yasamadigimiz sey kalmadi oglum suan buyuyor aklima geldikce hala kahroluyorum insan yigenine bunu neden reva gorur ki

Iyi de huyunu biliyormuşsunuz çok da garip bir şey dememiş

Kreşe hasta oluyor benimkilere de bulaşmasın demiş

Yere dökülmesin demiş ekmek için de sonuçta bunu size anlatan çocuksa ne kadar doğru aksettirebilir

Yere sökülmesin diye komşunun çocuğunun bile elinden alan insanlar var evde baktığı çocuktan alması garip değil yani

Bir de huyunu bildiğin ablana zaten evde kendi çocukları varken bırakman da akıl karı değilmiş

Her neyse olmuş bitmiş unutun artık üzülmeyin
O yuzden pismanim ya zamani geri alsak ve bunkari duymamis ve gormemis olsam.. ayrica nu yazdiklarinizin tam tersini kendisi benim evimde bin katini yapar tezat su ki kendine nasik davanilmasini istiyorsan baskasinada oyle davranmalisin insanlarin evini ahir gibi kullanipta kendi evinde tiyizlenmemin bi anlami yok degilmi

Tabi sizde haklısınız.. Ama ablanızın da huyunu biliyor muşsunuz. Zaten evinde de 3 çocuğu varmış.. 4. çocuğa katlanamamış.. Ne kadar ailen de olsa, ablan da olsa, insanları oldukları gibi kabul etmeliyiz.. Ablanın da huyu böyle.. Ne yapacaksın.. Sende ablanın tavırlarına göre, ona öyle davranırsın.. Kendini geri çekersin..
İnsan istiyor, ailem bana destek olsun yardımcı olsun diye ama olmuyor.. Ne yapacaksın.. Sırtını mı döneceksin.. Bence ablanıza kin tutmayın.. Barışın.. 3 günlük dünya.. Yarın ablanızın başına bir iş gelse, küs gittik diye ağlar sızlanırsın..
Orasi oyle ama o hatalarini asla kabul etmez ve hatalarini tekrar eder biraz bilinclense zaten belki bizim icin bir baris yolu olabilir

Allah sabir versin zor gercekten annemlerde kus benim cunku bencil hep bana der hic niseyden memnun kalmaz zor gervekten sen neden kustunki
bizimkide her zaman mağdur parası yok (çalıştığı halde ) kendini acındırıp kimden ne koparsam kar modunda herkes ona ilgi göstersin istiyor herkesin herşeyini kullanır kendi eşyalarını asla kullandırmaz
ben çalışırım eve destek olurum o çalışır para biriktirir

bizimkide her zaman mağdur parası yok (çalıştığı halde ) kendini acındırıp kimden ne koparsam kar modunda herkes ona ilgi göstersin istiyor herkesin herşeyini kullanır kendi eşyalarını asla kullandırmaz
ben çalışırım eve destek olurum o çalışır para biriktirir
Allah yardim etsin her ailede var iste bi mikser cekilecek gibi olsa neyse de

Bende bir ablayım. Buradaki kardeşlik ablalık yazılarını okudukça çok üzülüyorum.
Evlenmeden önce aynı evin içindeki tatlı çekişmeler normalde evlendikten sonra böylesi bencillikler çok şaşırtıcı.
Daha çok el kol olmalılar birbirlerine kardeşler.
Valla kardeşimin kaprisleri bile bana tatlı geliyor.
Bana yapmayacakta kime yapacak ? Ayrıca yeğenlerim tepemde dolaşsa neden ordasın demiyorum, demem.

Bende bir ablayım. Buradaki kardeşlik ablalık yazılarını okudukça çok üzülüyorum.
Evlenmeden önce aynı evin içindeki tatlı çekişmeler normalde evlendikten sonra böylesi bencillikler çok şaşırtıcı.
Daha çok el kol olmalılar birbirlerine kardeşler.
Valla kardeşimin kaprisleri bile bana tatlı geliyor.
Bana yapmayacakta kime yapacak ? Ayrıca yeğenlerim tepemde dolaşsa neden ordasın demiyorum, demem.
Aynen bende yigenlerimi ellerimle beslerim bir dediklerini iki etmem ama benimkide cocuk degilmi bir teyzenin onu dislamasi ne kadar dogruki anne olarak bir cocugada bakamiyor demesi bunlar unutulasi seyler degilki

O yuzden pismanim ya zamani geri alsak ve bunkari duymamis ve gormemis olsam.. ayrica nu yazdiklarinizin tam tersini kendisi benim evimde bin katini yapar tezat su ki kendine nasik davanilmasini istiyorsan baskasinada oyle davranmalisin insanlarin evini ahir gibi kullanipta kendi evinde tiyizlenmemin bi anlami yok degilmi

Yok haklısınız ama burada okuyoruz kendi evlerinde o çocukları mum gibi oturtup misafirlikte her şeye Îzin verenler çok

Merhaba kadinlar kulubunun sevgili uyeleri... uzun zamandir yazmiyordum ama bu aralar beni cok mutsuz eden bir konu var ve sizin fikirleriniz benim icin cok onemli.. konu benim hic bir zaman bir seyden memnun olmayan ablam.. kisaca bahsedeyim....

Kendisi 40 li yaslara gelemek uzere ve 3 tane cocugu var.. esinin iyi jir isi iyi bir geliri var.. allah herkesin kazancini bol tutsun diyelim.. ama gel gelelim bu ablam hic bir seyden memnun kalamz. Yigenlerimin her dogumgununde yaninda oluruz aliriz ederiz dogum zamanlarinda annem isten izin aldigi zamanlarda gitti yardim etti kalamadi ama cunku yatili kaliyor.. biz desen diger ablamla elimiz hep ustunde yardimindayiz ama hic bir zaman ona iyi bir kardes olamadik...

Hic memenun edemedik doymadi bencillik yapmaya kendini surekli ustun tutmaya anlamiyoruz neden boyle... bende dogum yaptim o bana cocuk var diye gelemedi ilgilenmedi.. yedi icti batirdu gitti.. gene bisey demedim sonucta kac yasinda kadin dedim... annemde fazla gelemedi kadin ama bir gun neden gelemedin demedim... ne hakkimiz varki cocuk olunca artik biz sorumluluk aliyoruz insanlara bel baglamak ne kadar dogru...

Gel gelelim benim ufaklik buyuyor ve biraz sikistik ise girmek istedim ama hafta sonu krese gitti icin pzar haric cmrtsi hep sikinti oldu annem isten izin aldi bazen babam bakti ablam tamam sen gir ben bakcam 1 gun bisey olmaz dedi.. ama suan o kadar pismanin ki o kadar laf ettiki sanki 24 saat bakti topu topu bakti gun calistigim gun sayisi 5 gun bakmistir.. simdi o dedigi laflar icin hala kusum kendisi benim hakkimda hala laflar ediyor ve asla ve asla konusmayi dusunmuyorum..

Biraz uzun oldu kusura bakmayin ama cok mutsuzum insan annesine kardeslerine neden boyle yaparki... siz olsaniz ablalarim ne yaparsini... okudugunuz ve cevapladiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
Aynısı yazdiklarinin bendede var ve demekki her ailede oluyor bir tane böyle böyle insanlara boyun egdikce kendini haklı görüyor malesef seni çok iyi anlıyorum....

X