İnşaatta çalışan tıp öğrencisi öldü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Yarıyıl tatilinde para kazanmak için inşaatta çalışmaya başlayan tıp öğrencisi Remzi Ersu, üzerine beton blok düşerek hayatını kaybetti. Ersu ile birlikte yaralanan diğer işçinin durumu ciddiyetini koruyor.
Capture.JPG

RemziErsu

3s 52d

DUVAR – Esenyurt’ta vinçten düşen demir kalıp, 22 yaşındaki tıp öğrencisinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Olay, Esenyurt Nazım Hikmet Bulvarı’nda bulunan bir inşaatta meydana geldi. 22 yaşındaki Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Remzi Ersu üniversite harçlığını çıkarmak için yarıyıl tatili için İstanbul’a geldi ve inşaatta çalışmaya başladı. 3 gündür inşaatta çalıştığı öğrenilen Ersu ile yeğeni Sefer Deli’nin (19) üzerine vinçle kaldırılan demir kalıp düştü.

GENCİN YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ

Capture.JPG

Remzi Ersu yüksekten üzerine düşen demir kalıplar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Ağır yaralanan Remzi Ersu ile Sefer Deli ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Ersu hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Acı haberi alan talihsiz gencin yakınları hastaneye koştu.

Ersu’nun yakınları gözyaşlarına boğulurken, ağır yaralanan Sefer Deli’nin ise tedavisine devam edildiği öğrenildi. Cenazenin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Van’da toprağa verileceği öğrenildi. (DHA)

http://www.gazeteduvar.com.tr/turkiye/2017/02/02/insaatta-calisan-tip-ogrencisi-oldu/

Onca pislik yaşarken böyle onuruyla şerefiyle okuyabilmek için dişini tırnağına takan gençler ölüyor... İnşallah Allah daha çok sevmiştir de cennetine almıştır...

Ya ne acı ! Pırıl pırıl genclerımız para ıcın ölüyor şu fakirliğin gozu kor olsun o kadar surıyelılere aylık dagıtılıyor , su cocuga bı burs ayarlıyamadı mı devlet!!! ALLAH aılesıne sabırlar versın taksıratlarını affetsın

Yıllar once ayni olayi duymus cok uzulmustum.

Yine bir universite ogrencisi yazin insaatta calisirken duserek olmustu.

Hala aklimdadir o haber.

Simdi bunu gorunce yine icim cizladi.

Allah rahmet eylesin.:KK43:

Önüne gelene iş güvenliği uzmanlığı dağıtırlarsa olacağı bu
Ömründe inşaat alanına girmeyi bırak çimento görmemiş insandan iş güvenliği uzmanımı olur.

Allah rahmet eylesin.Ailesine bol bol sabır versin.
Amin.
Ya konuşulacak o kadar şey var ki, dediğin gibi çimentoyu bilmez iş güvenliği uzmanı olur, şimdi bu olay aile tarafından dava edilse bilirkişi merci daha bir vahim.
Bizde herkes herşeyden anlıyor mübarek.

Pelinsular da oktan basit bir ödevleri için bin tl basıp başkalarına yaptırsın...
Fakir aile çocukları da böyle yaşamdan kopup gitsin.

Allah rahmet eylesin ailesine de bol sabırlar , dayanma gücü versin inşallah . Çok zor ...

http://iscinayetleriniunutma.org/category/iscinayetleri/ yuzlerce insan patronlar daha fazla kazansin diye, kapitalizmin carklarina kurban ediliyor:KK43: bunlar kaza degil, cinayet. Arkadaslarim surekli is cinayetlerinde hayatlarini kaybeden insanlarin aileleri ile dayanisma halinde, ama bir elin parmaklarini gecmiyor destek olan, eylemlerine giden, cogu yoksul bu ailelere yardim eden:KK43:(( oturup aglayasim geliyor. Zafer Acikgoz adli bir isci vardi hayatini kaybeden, onun veda-sitem mektubu benim yuregimi yakip gectmisti, sizin icinde kopyaliyorum ki onlari hic ama hic unutmayalim, yanyana duralim gucsuzlerle,ezilenlerle...

"CEZA ALSINLAR Kİ..."

Biliyorum arkamdan iki gün ağlayıp üçüncü gün unutacaksınız. Hayatınıza hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksiniz. Benden önce her sene ölen bin 500 işçi gibi. Soma'da ölen 301 maden işçisi gibi. Şimdi diyorum ki, iş buldum, ekmek buldum diye sevinirken güvenlik önlemlerinin alınmamasından, gerekli eğitimin verilmemesinden, altyapı eksikliğinden canımdan oldum. Yaşamak istiyorsanız, sevdiklerinizle mutlu bir yaşam sürmek, evlenmek, çocuk sahibi olmak istiyorsanız; var olan şartların, eğitimlerin tamamlanmasını isteyin. Çalışma Bakanlığı başta olmak üzere, tüm sorumluların yasalarca cezalandırılması en büyük dileğimdir. Ceza alsınlar ki tekrar aynı hatalar yaşanmasın. Güle güle..."

http://www.haberler.com/olen-iscinin-mektubu-unutacaksiniz-benden-once-her-6412133-haberi/

Meclisteki kaşık düşmanları azıcık bizim paralarımızdan arttırsın da gariban çocuklara burs versinler.

Yaklaşık iki ay önce sendikanın sinema etkinliğinde ''Babamın Kanatları ''filmini izlemiştik.
O filmde de hukuk fakültesinde okuyan ama aynı zamanda inşaatta amelelik yapan bir genç vardı .İş kazasında ölmüştü.Haberi duyunca tüylerim diken diken oldu.
Bir de ajitasyon yapılıyor derler.
Hiç alakası yok.
Bunlar hayatın gerçekleri.
Nur içinde yatsın.

seneler önce başka bir öğrencinin de başına benzer bir kaza gelmişti. o zamandan bu zamana hiçbir şey değişmemiş.

o koşullarda çalışan adam buldukları sürece de değişmeyecek.

X