inşaat teknikerligi mi??inşaat mühendisligi mi??

part time çalışıp, mühendislik okusan?
zaten full time dersin olmaz, en fazla haftada 1 gün full time okulda olursun.

Teknikerler kesinlikle açıkta kalmaz, fakat inşaat mühendisliğinden mezun olduğunda ve mühendisliğini yaptığın sürece çok çok yüksek paralar da kazanabilirsin bunu unutma. Ben 2 diploma alınıyor diye biliyorum geçiş yapılınca, birisi 2 yıllık bitince öteki 4 yıllık bitince, eğer 2 diploma alınıyorsa mühendislik için de dgs'ye gir derim.

Ben olsam dikey geçiş sınavına girer mühendislik diplomamı da alırım.Eğer özel sektörde iş bulabilirsen kazancın fena olmaz.Ancak o kadar süper paralar da yok açıkçası.Devlette o kadar para bekleme..Zaten bayanlar için şantiye ortamı çok zor..

Tekniker olup 2000-3000 maaş alıcağını,mühendis oluncada açıkta kalacağını mı düşünüyorsun.Düşüncen tezat olmuyor mu ?Bu işlerin içinde olan biri olarak böyle bir şansın varsa tabiki de mühendis olmalısın ayıla bayıla.Okurken ek işde yapabilirsin tekniker olarak part time proje bürolarında..

ben de antalyada yaşıyorum teknikerim ve bu saydığın paraları ancak rüyamda çalışarak kazanabilirim. heleki bu ekonomik krizde. yaklaşık 4-5 aydır iş arıyorum ve başvurduğum hiçbir yer görüşmeye bile çağırmıyor. üstelik 7 yıl da tecrübem var. gerisini sen düşün artık. ne yap et dgs ye gir ve müh. oku. inşaat -makina teknikerlikleri bayan için pek uygun olmuyor nedense. ben de o yüzden açıköğretim maliye de son sınıfta okuyorum. bilgilerin tazeyken dgs ye gir.

Babam inşaat mühendisi vede bulunduğu şantiyede işci alımınıda yapıyor.Şirketin genel merkezi izmir şuanda muğlada bir şantiyedeler.ınşaat teknikeri bulamıyor.Söylediği şey sanki bedava ekmek dağılmış gibi gökten bedava mühendislik diploması verilmiş her yer mühendis kaynıyor ama tekniker yok.5 yıllık bir mühendise babam 2.5 verirken zar zor bulduğu 1 yıllık teknikere 3.750 veriyormuş.Ara eleman sıkıntısı şu anda çok ama bayanların inşaat mühendisliğine pek sıcak bakılmıyor babamda bayan inşaat mühendisi-teknikeri akmıyor.Dağın başındayız 10.000 erkeğin arasına bir bayanı nasıl koyarım diyor ama istanbuldaki şantiyede erkekten çok bayan var.Birde şöyle bir kural varmış bayanlar tünele giremezmiş.Ne demekse tünel çökermiş hiçbir açılışta vs patronların eşleri-kızları tünele alınmadı bayan çalışanlarda alınmıyormuş

şekerim öyle bişey yok ben şantiye stajımda her gün tünele girdim çıktım.bayan mühendis ve teknikerlerimiz de erkeklerden fazlaydı bile diyebilirim:) ofis ortamını bilmem ama şantiyede tekniker ve mühendis hemen hemen aynı işi yapıyor hatta tecrübesi fazlaysa tekniker mühendisin önüne bile geçebilir..fakat mühendisin yetki ve imza alanı daha geniş e tabi bide maaş farkı var:)

ben olsam dgs ye girer mühendis olurdum, okurken burs alabilirsin part time çalışabilirsin, belki seni yorar ama ailene yük olmadan böylesine bir başarı yakaladığın için kendinle daha çok gurur duyarsın. Maaşının teknikerken 2000-3000 gibi olacağını söylemişsin , evet belki bu rakamlarla çalışabilirsin ama ömür boyu tekniker kalırsın yani hep aynı mevki = para . Fakat mühendis olursan önün açılır, hem kariyer olarak hem maddi olarak

bu konuyu acalı uzun zamn oldu.o dönemlerde kararsızdım ama suan kararımı net olarak werdim.inşaat mühendisi olmak için dgs ye hazrlanacagım..tekniker olarak mezunum okulm bitti ama bnm istedgm bu degilmiş farkına warabildim.. fikirleriyle bna yardımcı olan herkse cok tesekkür ederim a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…