innuk' un diyet macerası...

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Kızlar merhaba.. iki hafta olacak nerdeyse diyete başlayalı.. Desteğe ihtiyacım olduğunu hissettim ve kendimi burada buldum.Gaza ve motivasyona ihtiyacım var.
Kısaca durumumu anlatayım..
2009 martta hamile olduğumu öğrendim. Bu güzel haberi aldığımda 60 kilo idim hemen sigarayı bıraktım ve artan iştahımla beraber ilk ay 4 kilo birden aldım. Hamileliğimde gayet iştahlı geçti.Son aya kadar hiç bir anormallik fark etmedim ama son ay artık yerimden kalkamaz yürüyemez hale geldim kilo yüzünden son iki hafta tartıya hiç çıkmadım ama enson 83 kiloyu gördüğümü hatırlıyorum. Doğumdan sonra emzirme dönemi başladı süt olsun diye yine aynı iştah devam ettim doğumdan çıktığımda 78 kilo falandım ama 10 gün içinde 82 ye geri çıktım. işe başlayana kadar bebeğime kendim baktım tabi o arada anneciğimin yee baskıları olmadığı için 76 kiloya kadar düştüm. Mart sonu İşe başladım ama doğum yapalı aylar olmasına rağmen hala aynı kiloda olduğumu fark ettim. Görüntüm çok çirkin fakat emzirdiğim için birde üzerine oğlumun süt ve süt ürünlerine alerjisi çıkması ile birlikte artık tama dedim ve bir diyetisyene gittim ve yaklaşık 10 gündür diyetteyim.

Başladığımda 75,6 idim
ilk hafta 1.2 kg vermişim
Geçen hafta gittimde 74,2 çıktım ...Bundan sonrasını paylaşırım sizinle

Asıl morale neden ihtiyacım var o konuya gelelim. Diyetle bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum ama sütüm giderek azalıyor. Sonuçta sağlıklı besleniyorum ve diyetisyen kontrolünde çok düşük kalorili bir diyet yapmıyorum. Ama moralim bozuk olduğu için dün akşam sıkıntıdan akşam yemeğini bayaa kaçırdım sonra bide gittim üzerine yatıp uyudum.. Sabahta kendimde o motivasyonu bulamadım yinee..desteğinize ihtiyacım var.. En baştan pes etmek istemiyorum...

Merhaba ınnuk! Diyet maceran hayırlı olsun:) Resimdeki eğer senin o tatlı meleğinse moralini bozmak için değil, yüksek tutmak için pek çok sebebin var. Allah onu size bağışlasın. ınsan durumuna ahlanıp vahlanarak sadece kendini yıpratıyor ve bu çözümsüzlüğü beraberinde getiriyor inan. Durum ortada değil mi? Ve aslında bence 83'ten 74,2 'ye düşerek, tablo çizdiğin kadar da karanlık değil. Bence çok çok iyi durumdasın. Bu demektir ki pes eden, inancını yitiren bir ınnuk değil, AZıMLı, GAYRETLı bir ıNNUK var karşımızda. Seni çok tebrik ediyorum canım. Ben sana inıyorum sen pes etmeyeceksin. Meleğinin fıssttıkkk gibi annesi olacaksın. Birbirimize destek olalım, buradan bir birimizi takip edelim. ınsan burada bunun önemini çok daha iyi anlıyor. Çok çok öpüyorum bebişinin yanaklarından. Takiptesin

canım öncelikle bebiş hayırlı olsun evet genelde anneler baskı yapıyor ye süt olsun diye ısrar etmeseler kendimiz düzenli besleneceğiz tabi benim bebişim yok ama ablamlara yapılan baskıyı biliyorum ve çevremde çok kişi var bu durumda merak etme en kısa sürede verirsin bende 20 gün önce 79 kiloydum şimdi 75 klioyum bunu herşeyden yedim ama az az yedim her gün akşam üzeri spor yaptım ( park yerlerinde yapılan aletler varya oradaki hareketleri yaptım ) tabağıma aldığım yemeklerin yarısını yedim ve gün boyu aç gezmedim ara ara havuç salatalık falan yedim süt içtim bunları yapmaya devam ediyorum .... en kısa zamanda sende zayıflarsın merak etmeçok fazla dert etme kendine ( demesi kolay tabiii :)) kilo verdiiğinde kendini ödüllendir yapmak istediklerini ödül olarak sıralayabilirsin ben saçımı kesticektim kilo verince vakit kaybetmeden kestirdim canımmmm bol kilo kaybııı inşallahhh :)))

merhaba innuk bende diyetisyene gidiyorum ve hiç motive olamıyorum..3 haftadır diyetisyene gidiyorum ilk hafta 1.700 kg verdim diğer hafta 1 kilo almışım tekrar..bu hafta iyice odaklanayım diyorum ama olmuyor hiç hevesim yok bu kilolardan kurtulmakta istiyorum ama olmuyor...şimdi sirkeli su içiyorum dün akşamdan itibaren lahana yağıda kullanmaya başladım..inşallah bu hafta zayıflarım...

canım merhabalar. bak sen çalışan doğum yapmış bir bayansın ve 83 kiloymuşsun ben 17 yaşımda 77.7 sonra 18de de 79 kiloydum! düşünsene 18 yaşında 79 kilo az daha yiyip düz hesap 80 olsaydım di mi? ama şimdi nerdeyse 11 kilo vermiş olacağım çünkü hayat buna dğer ve kilo vermek benim elimde. allah korusun çaresi sende olmayan bir hastalığın , sakatlğın yok ki canım benim. yemek yemek istedikçe herkesin aaa ne kadar güzel zayıfladın innuk tarifini bana da söyle dediğini ya da mağazalardaki kıyafetlerri denemekten çekilmeyeceğini düşün. ya daaaa tatlı bebeğinle parkta koşarak eğlendiğini düşün.. ben hala çok iştahlıyım canım ama kendime sorular sorarak bu durumun üstesinden geliyorum. canın gerçekten yemek istiyor mu yoksa sen bir çöp kutusu musun her önüne geleni yiyorsun? gibi sorular mesela. ya da aç mısın tok musun? sorusunu sor kendine. yaptığını bir diyet olarak değil de sağlıklı hale gelmek için bir adım olrak gör. veee desteklerimizle incecik ol canım:) seni izlemeye devam edeceğim

Evet canım aslında bebeğim en güzel moral kaynağı ama işte ona ihtiyacı olan sütü veremeyecek olmak beni çok üzüyor. Ben sütüm artsın die çabalarken giderek azalıyor. Moralim bozuluyor işte acaba diyet yapıyorum ondan mı diye düşünmeden edemiyorum. Oda yeme isteği yaratıyor. Ama zayıflamayı da çok istiyorum.Yemek yerken insanlar o kiloyla nasıl o daha o kadar yiyorsun der gibi bakıyorlar ya da bana öyle geliyor bilmiyorum. 83 ten 74,2 ye düşmeyi başarı olarak görmüyorum maalesef zaten o kilonun 5 kilosu bebek le beraber çıktı. Kalan da ödem şişlik falandı. Bundan sonrasını başarı sayacam inşallah.

Ödülü ben kıyafet olarak düşündüm canım. Tek bir pantolonum var içine girebildiğim.Aylardır üniforma gibi yıka yıka giy yapıyorum. 70 e bir düşeyim ilk iş kendime ciciler alıcam. Ben spor yapmaya pek vakit bulamıyorum.Ya da bahane üretiyorum bilmiyorum. Ama bu kocaman göbektende sporsuz kurtulamam gibi geliyor.

Lahana yağı nedir canım diyetisyen mi önerdi? Nasıl etki ediyor ki zayıflamaya...

kesinlilke spor yapmak gerekiyor canım yoksa olmuyor yani kilo verirsin belki ama göstermez vucudun bence günde yarım saat bir saat vakit ayır her şey senin için unutma bende önce bahaneler buluyordum şimdi işten 19:30 gibi çıkıyorum akşam 8 de başlıyorum sprora eve 9 gibi geliyorum ve zayıflamamdan eşimde memnun bence fazla vakit kaybetme derim canımm

yok canım doktor önermedi burda okumuştum...lahana yağını göbeğime sürüp streç filmle sarıyorum 4 kilometre yürüyorum...dün başladım sürmeye göbek ölçüm 90 cm şuanda bakalım 10 günde incelme diyorlardı kaç cm incelecğim..bu arada bende doğum kilolarımdan kurtulmaya çalışıyorum oğlum şuanda 18 aylık oldu bende 62 kiloya takılıp kalmıştım..

doktor bana akşamdan cevizi ısla birdak suya sabah içine 1 tatlı kaşığı keten tohumu koyup iç dedi...geçen haafta kilo alınca ben kendim sirkeli suya başladım birde lahana yağına başladım yararı olursa seninlede paylaşırım

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar..
Diyet macerama kısa bir süre için ara verdim.. demiştim ya sütüm azaldı diye diyeti bırakınca arttı tekrar ama şimdide verdiğim kiloları aldım güzel güzel.. ikisi birden olmuyo..şimdi yeniden 76,6 oldum. Dün eşimin yeğeninin nişanı vardı. Sabah benim adıma karar vermiş gitmeyeceğim yönünde. Beniartık yanında hiç bir yere götürmek istemiyorç Kilolarım yüzünden olduğunu düşünüyorum. Nişan düğün zaten gitmekten çok hoşladığım yerler değil ama mesele eşimin beni yanında gezdirmek istememsi açık açık söyledim bu düşüncemi hayır öyle değil demedi. Bu daha da üzdü beni...
Offf yaaa ya oğlumun sağlığı yada bedenim... Böyle kararsızlık mı olur...
Her gören bu ne hal.. ne hale gelmişsin.. Dağılmışsın vs. vs. diyor. ölüyorum bu cümleleri duyunca...
Önce hırslanıyorum sonra içimden hiç birşey yapmak gelmiyor.. Nolcak bu halimmmm......

Kızlar bir haftadır ekmeği kestim acelem yok kimseye çaktırmadan sinsice vereceğim kilolarımı..
Geçen pazartesi 76,6 idim bu sabah 75.9 a düşmüşüm. Ağustos bitene kadar hedefim 74,5 olmak. Hadi bakalım hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…