Ingrid Bergman

BERGMAN'A KINAMA

ıngrid Bergman, 1949'ta Oscar ödüllü bir yıldızdı. Evli ve çocuk sahibiyken, ıtalya'da Stromboli filminin çekiminde yönetmen Roberto Rossellini'den hamile kaldı. ABD Senatosu, Bergman, oğlu Robertino'yu dünyaya getirdiğinde, ünlü sanatçıyı kınama kararı aldı. Bergman bu olayı ünlü ‘Melektim, fahişe oldum ve sonra yine melekliğe döndüm’ sözleriyle anlattı.

Hollywood'un saflık ve doğal güzellik ilâhesi Ingrid Bergman, nihayet aradığı sanatsal üslûbu bulmuştur. Vakit geçirmeden yönetmen Roberto Rossellini'ye gönderilmek üzere, heyecan pırıltılarının kâğıda yansıdığı bir hayran mektubu yazar: "Sevgili Bay Rossellini, Roma Açık Şehir ve Paisà adlı filmlerinizi izledim ve çok beğendim. Çok iyi ıngilizce konuşan, Almanca'sını unutmamış fakat Fransızca'sı pek anlaşılmayan, ıtalyanca ise yalnızca "Ti amo" diyebilen ısveçli bir oyuncuya ihtiyaç duymanız halinde, oraya gelmeye ve sizinle bir film çevirmeye hazır olduğumu bilmenizi isterim." Rossellini Hayal Fabrikası'ndan sıkılmış divayı Roma'ya davet ettiğinde bütün gemiler yakılmıştır artık. Bergman, bu uçarı ıtalyalı ile beraber olabilmek uğruna geride bıraktığı evliliğinden, küçük kızından ve Hollywood kariyerinden vazgeçer. Yüzyılın aşk skandalı olarak tanımlanan bu beraberlik, duygu, cinsellik ve yaratıcılığın karşılıklı yer değiştirme oyunu gibidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…