• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İngiltere’de Türk göçmene ağır hakaretler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
İngiltere'de bir İngiliz yolcu, aynı otobüste bulunan yaşlı bir Türk'e, İngilizce konuşmuyor diye çok ağır küfürlerle saldırdı. Söz konusu Türk yolcunun eşi üzerinden çok çirkin hakaretler savuran ırkçı yolcu, İngilizce konuşulmasını istedi, "Böyle konuşacaksan Türkiye'ye geri git" diye bağırdı.

Şok etkisi yaratan görüntünün ardından İngiliz polisi soruşturma başlattı.

Sitene Ekle

Londra’dan Tottenham'a giden otobüste yaşanan bu son olay Avrupa’da İslamafobi’nin geldiği noktayı gözler önüne serdi. Bir İngiliz, otobüs yolculuğu boyunca, İngilizce konuşmuyor diye adı, kimliği bilinmeyen bir Türk'e çok ağır küfürlerle saldırdı.

Söz konusu Türk yolcunun özellikle eşi ve ailesine yönelik çok çirkin küfürler savuran adam “Ya İngilizce konuş ya da Türkiye'ye geri dön” diye hakaretlerini sürdürdü.

Korkunç ayrımcılığı otobüsteki herkes hayretler içerisinde izledi. Bebeğiyle otobüste seyahat eden siyahi İngiliz vatandaşı, Türk mülteciyi İngiltere’nin bedava olanaklarından yaralanmak için bu ülkeye gelmekle suçladı. Yol boyu süren küfür içerikli sözlü taciz adamın otobüsten inmesiyle son buldu. Türk yolcunun ayrıca engelli olduğu, yanında yürüme destek aletinin bulunduğu görüldü. Videonun sonunda saldırgan şahıs, engelli olduğu sanılan yolcunun yürütecini de otobüsten atıyor.

İNGİLİZ POLİSİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İngiliz polisi, başkent Londra'da hizmet veren belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan ve cep telefonuyla görüntülenen ırkçı ve İslamofobik saldırıya ilişkin soruşturma başlattı. Polis yetkililerince yapılan açıklamada, olayın 17 Ekim Cumartesi günü yaşandığının tahmin edildiği ve Haringey bölgesinde görevli polislerin olayı soruşturduğu kaydedildi.

Görüntünün tam olarak ne zaman ve nerede kaydedildiğinin tespit edilmeye çalışıldığının belirtildiği açıklamada, görüntünün "ırkçı ve İslamafobik taciz içerikli" olduğu bildirildi.

Olayın, Türk vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyindeki Tottenham semtinde, A10 Caddesi'nde seyreden bir otobüste gerçekleştiğine inanıldığını belirten polis yetkilileri, olayla ilgili bilgi sahibi olanların kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında da bulundu.

Londra'da hizmet veren bir belediye otobüsünde Türk vatandaşına yapılan sözlü saldırı cep telefonuyla görüntülenmişti. Görüntüde, siyahi bir kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada, Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Otobüsten inen siyahi kişinin, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların yürüyebilmek için kullandığı yürüteci de otobüsten dışarı fırlattığı da görüntülenmişti.

http://www.milliyet.com.tr/burada-turkce-konusamazsin/dunya/detay/2134436/default.htm

çok uluslu olmaya pek alışıklarmış güya...

Siyahilerin çektiği eziyetler henüz bitmemişken,bu neyin ırkçılığı anlamadım...
Kompleks mi bastırmış acaba?

bi de engelli yani, çok duyarlılar, güya kibar insanlardı

Mantık çok basit.. size ülkenizde ne kadar değer veriliyorsa başkaları da o kadar değer verir.. o adamın dediği bir laf var “O b.ku konuşuyorsan Türkiye’ye geri dön. Ama hayır, gidemezsin çünkü Türkiye’de her şey patlıyor” demiş.. Yani bizim çoğunluğun Suriyelilere davrandığı gibi davranmış neden şaşırdık ki?

Eeeee sen Türkiye'ye tatile gelince Türkçe mi konuşçan? Rusya'ya gidince Rusça mı konuşçan? Adam belki turist sanane nece konuştuğundan sananeeeee, aaa benim vizyonu dar, gerizekalı, insanlıktan nasibini almamış abicim...

siyahi bir kişinin nasıl başladığı bilinmeyen tartışmada, Türk vatandaşına, Müslüman ve Türk olduğu için hakaret ettiği görülüyordu. Otobüsten inen siyahi kişinin, Türk vatandaşına ait olduğu tahmin edilen, yaşlı ya da hastaların yürüyebilmek için kullandığı yürüteci de otobüsten dışarı fırlattığı da görüntülenmişti.
yıllarca zenci olduğu için sorun yaşayanlar ,şimdi ırkcılık mı yapmaya başlamış

Mantık çok basit.. size ülkenizde ne kadar değer veriliyorsa başkaları da o kadar değer verir.. o adamın dediği bir laf var “O b.ku konuşuyorsan Türkiye’ye geri dön. Ama hayır, gidemezsin çünkü Türkiye’de her şey patlıyor” demiş.. Yani bizim çoğunluğun Suriyelilere davrandığı gibi davranmış neden şaşırdık ki?

Ama ben adamın konuşmalarına baktım, o bağırdığı kişinin türk olduğunu sonradan öğreniyor. Önce durduk yere bağırıyor, seni anlamıyoruz, ingilizce konuş, nereden geldiysen git diyor. Sonra öğreniyor türk olduğunu. Yani adamın mülteci olduğu da alnında yazmıyor olsa gerek. belki turist, iş için geldi ne bileyim her olasılık var.

Ayrıca böyle bir görüntü bir Türk'ün Suriyeliye yaptığı şekilde ortaya düşse ona da ağız dolusu küfür ederdim.

Ve evet şaşırdım, bu kadar kinci, iğrenç, bacısına anasına küfür eden bir zenciye şaşırdım ve ağzım açık izledim. Böyle görüntüler nerede piyasaya çıkarsa çıksın şaşıracağım çünkü bir insanın (!) söylediği iğrenc kinci söylemleri geçtim sakat bir insanın desteğini alıp fırlatması Türk sende ülkende böyle muamele görüyorsun o yüzden elin İngilizi de sana böyle muamele eder durumunu doğurmamalı. Ya da zenci ben eziliyorsam bende başkasını ezerim, ya da Türk ben eziliyorsam ben de Suriyeli ezerim mantığını doğurmamalı.

Ama ben adamın konuşmalarına baktım, o bağırdığı kişinin türk olduğunu sonradan öğreniyor. Önce durduk yere bağırıyor, seni anlamıyoruz, ingilizce konuş, nereden geldiysen git diyor. Sonra öğreniyor türk olduğunu. Yani adamın mülteci olduğu da alnında yazmıyor olsa gerek. belki turist, iş için geldi ne bileyim her olasılık var.

Ayrıca böyle bir görüntü bir Türk'ün Suriyeliye yaptığı şekilde ortaya düşse ona da ağız dolusu küfür ederdim.

Ve evet şaşırdım, bu kadar kinci, iğrenç, bacısına anasına küfür eden bir zenciye şaşırdım ve ağzım açık izledim. Böyle görüntüler nerede piyasaya çıkarsa çıksın şaşıracağım çünkü bir insanın (!) söylediği iğrenc kinci söylemleri geçtim sakat bir insanın desteğini alıp fırlatması Türk sende ülkende böyle muamele görüyorsun o yüzden elin İngilizi de sana böyle muamele eder durumunu doğurmamalı. Ya da zenci ben eziliyorsam bende başkasını ezerim, ya da Türk ben eziliyorsam ben de Suriyeli ezerim mantığını doğurmamalı.

aslında doğurmamalı ama doğuruyor.. bizim ülkede de Çinliler dövüldü mesela.. daha 1 ay önce adamın birine 20 kişi saldırdı.. mülteci olmasına gerek yok, yabancı olunca hakarete uğraması bizim bir kesimimiz için de normal, onların bir kısmı için de normal..

not: Ayrıca orada anlatmak istediğim Türkiyenin dışarıdan nasıl göründüğü.. Hani hep güçlüyüz, dünya deviyiz falan diyoruz ya, değiliz..

aslında doğurmamalı ama doğuruyor.. bizim ülkede de Çinliler dövüldü mesela.. daha 1 ay önce adamın birine 20 kişi saldırdı.. mülteci olmasına gerek yok, yabancı olunca hakarete uğraması bizim bir kesimimiz için de normal, onların bir kısmı için de normal..

not: Ayrıca orada anlatmak istediğim Türkiyenin dışarıdan nasıl göründüğü.. Hani hep güçlüyüz, dünya deviyiz falan diyoruz ya, değiliz..

Bunu normalleştiren varsa zaten bu videoya da susmak zorunda.

Güç ve dünya devi gibi iki terimi kullanmak için ya çok iyi yönetilmelisin ya da sağlam kandırılmalısın...

Hem güçlü, hem dünya devi miymişiz? :KK57:

Ben hep derim yaşayacaksan dilini, kültürünü bildiğin insanlarla yaşayacaksın.
Yoksa bu tip şeylere çok daha fazla maruz kalınır.
Keşke tüm insanlar önce insan diyebilse, birbirlerine karşı hoş görülü olabilseler. Bu aynı kültürden gelen, aynı dili konuşan insanlarla bile çok zor.

Bunu psikopat bir kişilik yaptı diye genelleme yapmak çok yanlış.
Her milletten milliyetçiler çıkar. Bu adam sorunlu biri de olabilir milliyetçi de olabilir.
İngiltere'de ben milliyetçilik görmedim şahsen. Sadece Kıbrıslı Türkler'in ikinci meskeni olup kısmen Almanya'nın eski Türklerden çekmesi gibi bir şey.. Bizimkiler kendilerini İngilizler'e benzetmek istiyor, ee haliyle onlar da kopyalanmak istemiyor.
Ben bundan başka milliyetçilik görmedim oralarda.

ben de etrafımda farklı diller konuşulmasından hoşlanıyorum, her dilin ayrı bi melodisi var anlamasamda duymak hoşuma gidiyor

Back