İngilterede havaalanı telaşı /Türkiye'ye karşı

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.131
18.284
823
İngiltere'de Havaalanı Telaşı
Başbakan Erdoğan, önceki gün
İstanbul’a yapılacak olan 3.
havalimanının temelini atmıştı.
Bu havaalanı Batı ülkelerini
çılgına çevirdi. Şimdi onlar ne
yapacaklarını düşünmeye
başladı.
Türkiye’yi havayolu taşımacılığında
dünya liderliğine taşıyacak
İstanbul’daki 3. havalimanı
inşaatının temelinin atılması
Almanya’dan sonra diğer batılı
ülkeleri de telaşlandırdı. Uzun
süredir gündemde olan
İngiltere’nin başkenti Londra’daki
Avrupa’nın en büyük havalimanı
Heathrow’un genişletilmesi için
İngilizler harekete geçti. İngiliz
yetkililerin, Heathrow Hava
Limanı’nın genişletilmesi için
hazırlanan planı Londra Belediye
meclisinden geçirmek için yoğun
çaba sarf ettikleri bildiriliyor.
İSTANBUL KORKUSU 200 BİN KİŞİYİ
EVİNDEN EDECEK!
Yoğun kamuoyu tepkisinden
çekinildiği için gizli tutulan planın
ayrıntıları da basına sızmaya
başladı. Buna göre Heathrow Hava
Limanı’nı Genişletme Planı
çerçevesinde yaklaşık 200 bin
kişinin evleri yıkılarak bölgeden
tahliye edilecekler. Projenin
maliyeti ise 17 milyar doları
buluyor.
FRANSA VE ALMANYA SIRADA
İngiltere’nin bu adımına karşı
Fransa ve Almanya’dan da karşı
hamlelerin gelmesi bekleniyor.
İngiltere’nin atmak üzere olduğu
adım karşısında İstanbul’a
yapılacak 3. havalimanının durumu
da daha bir önem kazanmış oldu.
‘GEZİ’NİN BİR SEBEBİ DAHA
ANLAŞILDI
Uzun süredir dünyanın ağırlık
merkezinin doğuya doğru kaydığını
kaydeden uzmanlar, batıdaki bu
adımları, uluslararası rekabette
pozisyon kaybetmeme kaygısı ile
açıklıyorlar. Uluslararası rekabet
ortamını kendi lehlerine çevirmek
için çalışan batılı güçlerin Gezi
olaylarını neden tahrik ve teşvik
ettikleri de şimdilerde daha iyi
anlaşılıyor. Bilindiği gibi Taksim
Platformu adındaki yasadışı çapulcu
grup, Gezi Parkı bahanesiyle
gerçekleştirdikleri kanlı
eylemlerinde İstanbul’a yapılması
planlanan 3. köprü, 3. havalimanı
ve Kanal İstanbul projelerinin iptal
edilmesini istemişlerdi.
Kaynak:Türkiyede.com
www.habercorlu.com/dunya/ingilterede-havaalani-telasi-h85256.html

Iste bunlari görmek lazim.
Gezi cogu kisinin sandigi gibi masum ve tesadüfen cikan birsey degildi.

Evet o gezi olaylarında neden böyle talepler geldi bunu tartışmak lazım
Ağaç için orda olan masum insanların devlet ve milletin geleceği için bu kadar önemli kararların önüne taş koymak istemesi
Acaba hepsinin iradesi bu yönde miydi ?
Aklım almadı bu işi benim

:KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51::KK51:

ordada çevreciler çıksın meydane!!!

oralarda olmaz canım. amarikada bak iki siyah genç öldürüldü burdakiler ne yazdı biliyor musun. hırsızlık yapmışlarrrrr. hırsızlık yapması öldürülmesini meşru kılıyor yani.
hiç sanatçılıranın çıkıp amarikayı şikayet ettiklerini duydun mu. duymazsın .
ama bizimkiler ne yaptı .
mesele ağaç değil sen hala anlamadın mı. çok iyi anladık

Şimdi bu haberi anlamakta güçlük çekiyorum ben. eski başbakanımız bunların piyonu muydu?
Zira sadece gezi parkındaki ağaçları korumak için toplanan 100 kişilik kalabalığa kaba kuvvet göstertiren,Istanbul Valisi'nin çözebileceği bir konuyu memleket meselesi haline getiren,ardındanda halkı en ağır şekilde tahrik eden kişi sayın Erdoğan dı çünkü.
" YARGI KARARINA RAĞMEN o parkı yıkıp kışla yapacağını söyleyen, gençlere çapulcu, ayyaş, vandal diyen İngiltere başbakanı mıydı?"
Ülkem için gittikçe dahada çok endişe ediyorum ben.

Şimdi bu haberi anlamakta güçlük çekiyorum ben. eski başbakanımız bunların piyonu muydu?
Zira sadece gezi parkındaki ağaçları korumak için toplanan 100 kişilik kalabalığa kaba kuvvet göstertiren,Istanbul Valisi'nin çözebileceği bir konuyu memleket meselesi haline getiren,ardındanda halkı en ağır şekilde tahrik eden kişi sayın Erdoğan dı çünkü.
" YARGI KARARINA RAĞMEN o parkı yıkıp kışla yapacağını söyleyen, gençlere çapulcu, ayyaş, vandal diyen İngiltere başbakanı mıydı?"
Ülkem için gittikçe dahada çok endişe ediyorum ben.

Gezi parkına liberalizmin kutsal mabedi olan AVM yapılmak istendi. Şimdi buna karşı çıkan gençler vatan haini Apo vatanperver ilan ediliyor Olay bu kadar basit

kışla yapına karşı koymak için protesto yapan gençleri tebrik etmek gerek zira halkımız pek çekingendir kolayına sesini çıkarmaz bir şeye:KK14:

hahah bide gezinin sebebi anlaşıldı yazmışlar :KK14:

ben almanyaya tasinmis olmayipta turkiyede kalmis olsaydim avm yapildiginda aa ne guzel Tuekiye ilerliyor olala derdim.Ama buraya geldikten sonra agacin ne kadar kiymetli oldugunu anladim.Ha sen anlamasanda anlatitorlar zzaten.

eger ben Almanya ya tasinmis olmasaydimda Halen Turkiyede olsaydim Avm yapildiginda aa Turkiye ilerlemis derdim.Ama buraya geldikten sonra bir agacn bile degerini anladim.Zatwn anlamasanda anlatiyorlar.Her neyse bence agaci kesmek yerine havalani yapsinlar.yol yapsinlar.Agac icin savunan o insanlari ayakta alksliyorum.turkiye ye istanbula gelince gordugum o binalar karsisinda ey halkim ne zaman bilincli olacaksin dedim surekli.

eger ben Almanya ya tasinmis olmasaydimda Halen Turkiyede olsaydim Avm yapildiginda aa Turkiye ilerlemis derdim.Ama buraya geldikten sonra bir agacn bile degerini anladim.Zatwn anlamasanda anlatiyorlar.Her neyse bence agaci kesmek yerine havalani yapsinlar.yol yapsinlar.Agac icin savunan o insanlari ayakta alksliyorum.turkiye ye istanbula gelince gordugum o binalar karsisinda ey halkim ne zaman bilincli olacaksin dedim surekli.

Oralara bunlar yapılacak ki birileri servetlerini yüzde onbin artırabilsin

Cigerine cektigimiz bir temiz hava yasamamiz icin yeter.susuz kaldimizda ne hissedicez acaba.

Amanin... Insanlari ne guzel kandiriyor bu yanli medya... akillara zarar... Ingiltere ve Avrupa'nin pacalari tutusmus, Istanbul'a kocamaaaaan havaalani yapiliyor diye... Bak hele sen... Efendim Ingiltere simdiye dek en buyuk havaalani imis, simdi buyugu gelecekmis... Yok yav? Cok mu korkmus? Ingiltere'nin bahsi gecen Heathrow havaalani 12.5 km kareye kurulmus dunyanin en buyuk ucuncu havalimanidir. Yilda 72 milyon yolcu tasir. Buyuklugu buradan geliyor. Begenmediginiz Ataturk havalimani ondan sadece yarim km kare ufaktir ve dunya siralamasinda 18. buyuk havalimani olarak gecer, 51 milyon yolcusu ile... 20 km kareye kurulmus dunyanin metropol sehirlerinden New York'un en buyuk ve islek havaalani olan JFK havaalaninin onundedir ATH dunyanin en buyuk havalimanlari siralamasinda... Neden acaba? Yoksa 12 km kare 20 km kareden buyuk oldugu icin filan mi? Hahahaha...Bu ecnebiler de hic arazi hesaplamasindan anlamiyor yav...:KK53: 220 km kare buyuklugundeki Dubai havaalani dunya buyukluk siralamasinda 7. sirada, 12.5 Km. karelik Heathrow nasil onunde kalmis ki acep? Simdi bizim yeni yapilan 3. havaalanimiz 77 km. karelik hasmeti ile bunlarin neresinde yer alacak dersiniz? Heathrowdan 5-6 kez buyuk, ama Dubainin 3te biri kadar...:KK70: Ay Ingiltereyi bir de Dubai havaalani yapilirken gormeliymis, ne cildirmistir ne cildirmistir he mi?:KK70:
Lafi gelmisken Heathrow havaalani 1968 de tek terminalle kurulmus, yillar icinde sayi 5 e katlanmis. Bizde bildim bileli bir dis hatlar, bir ici hatlar... Kimse de bir ucuncu terminali yapalim dememis... Onun yerine yik bunu, ver trilyonlari, yap yenisini... Zengin milletiz vesselam, Ingiltere utanmali, yapsana kardesim sen de yenisini... Paran mi yok? Bizde cok, verelim... Eskisini de AVM yap, biz oyle yapiciiz..:D
Ama Kral Fahd petrol zengini adam, dunyanin en buyuk havalimanini yaptirmis, ustune de kendi adini koymus..tam 768 km kare. Yilda sadece 5 milyon yolcu tasidigi icin siralamalarda yok ama Kral Fahd adini tasiyor, yetmez mi? E bizimkinin ne asagi kalir yani var? Bizim petrollerimiz yok ama yuregimiz zengin... Kredi, mredi, yabanci ortak, borc morc yaratiriz parayi alimallah.. Padisahimiza ancak onda birini yaptirabiliyoruz adini yasatsin diye ama olsun he mi? Recep Tayyip Erdogan Havaalani... Padisahim cok yasa!!

Bize matbaada 100 yıl sonra geldi ondan yakalayamadık medeniyeti
nedenide mürekkepin yağı domuzdanmış , tabi asıl neden bu değil ele yazanların işini kayıp etmek istememeleri , yani halk devam cahil kalsın okumuş oranı çoğalmasın

MAKALE - KANAL İSTANBUL
Kanal İstanbul projesi ve inşa
edilecek iki şehir projesi açıklanınca
bütün dünyada yankı buldu. Yurt
içinde ve dışında çok sayıda bilim
adamı projeyi muhteşem olarak
değerlendirdi. Ancak, muhalefet
edenler de koro hâlinde projeye
karşı tepkilerini ortaya koydu.
Türkiye’yi ayağa kaldıracak dev
projelere bugün olduğu gibi
geçmişte trajikomik sözlerle