Ofke ile kalkan zararla otururmus. Cumhurbaskani Erdogan Avrupa'da hangi birine dava acacak, nasil yetisecek, bekleyip gorecegiz artik..
Bu arada Turkiye'de de acilan hakaret davalarinin binlerle ifade edildigi ve her elestirinin hakaret sayilip dava acildigi ve yururlukteki kanuna gore 4 yil hapisle yargilandigi goz onune alinarak, artik bu durumun fazla olmaya basladigi kanisiyla Anayasa Mahkemesine bu kanunun yururlukten kaldirilmasi icin 45 imzali dilekce verilmis.. Birsey olacagini sanmam Turkiyede, ama birilerinin halki ve basin ozgurlugunu dusunmeye baslamasi ve kenarda oturup seyretmektense bir adim atmasi iyi bir gelisme diye dusunuyorum.
Ben kendi penceremden sunayım Ak partinin ülkeye kazandırdıklarını..
Akp öncesi rahmetli dedem hastaneye gideceği zaman bizi arardı sıraya girin diye hastanenin yanındaydı evimiz sabah 5.30 da girerdik sıraya yinede dedem öğleye doğru muayene olabilirdi
Simdi 10 dk da hallediyorum hastane işimi randevu alıp alamazsam randevu acil gittiysem en fazla 1 saate isim bitiyo
-----
Özel hastane tabiri sadece zenginleri ilgilendirirken 1 muayenesi için babacigimin 1 aylık maaşı vezneye bırakması gerekirken şimdi oğlumun doğumunu özelde yapıyorum eşimin memur maaşının 15 de 1 ücreti ile extradan 400 tl de doğum hediyesi yolluyor devletim
----
18 yas altı cocuklar sigortasız dahi olsa ücretsiz bakılıyor
-----
Eskiden okulun son günleri kitap silip yamalayip satıp bir üst sınıftan kitap alma derdinde iken simdi kitap bedava dağıtılıyor artı tablet veriliyor ..
-----
Sınavsız geçiş ile meslek liseliler rahatlıkla bölümünü okuyor başörtü meselesine değinmiyorum bile.
1 üniversite okuyan 2. Üniversite için sınava girmeden geçiş yapıyor
-----
Uçak ile seyehat benim gibi memur çocuğu için lux iken simdi günü birlik gezme tatil için atlayıp uçuyoruz ..
---
Köprüler yollar marmaray saymıyorum ona kulp takan çok .. 2003 öncesi yollarda yolculuk yaparken yoğurdunuz yayiktan geçer ayran olurdu simdi gittiğiniz yol duble ama görmek isteyene..
---
Ülkeyi kuran savaşan kazanan başörtülü anneler iken askeriye kapısından dönüyordu o anneler simdi peygamber ocagi oldu yine askeriye..
---
Memurun maaşını sabancının ödediği bir ülkeydi Turkiye simdi memur maaşı katkat arttı ve bu ay maaşımı alabilecek miyim korkusu yok kimsede ..
Konuya yapılan yorumları okursanız alakayı kurabilirsiniz .. Eksiklerim elbette var ama oda Akp nin hizmetlerini eksik yazmış olmamdır.Akp nin yaptıkları ile konunun alakasını kuramasam da eksiklerin var. Biraz daha araştır. Doğru öğrenmişsin başlıkları ama içerikleri de oku. Tavsiyem.
Okudum okudum merak etme penceren aynı pencere hani at gözlüğü derler ya ondan..okuduğum için Erdoğan takıntı li olduğunu gördüm ve hep aynı. Yoksa seni niye takayim kafama takıntılı olduğun duruma taktimbenSenle bu konu kapanmistir kakao, goruyorum ki kendine ait bir penceren dahi yok.. Ben burada yillarca anlattim zaten, eskileri de, yenileri de.. Kafaya beni takacagina yazdiklarimi okusaydin.
Vuuuuuuu yormussun kendini ama kime.....?sence anlayacaklarmiBen kendi penceremden sunayım Ak partinin ülkeye kazandırdıklarını..
Akp öncesi rahmetli dedem hastaneye gideceği zaman bizi arardı sıraya girin diye hastanenin yanındaydı evimiz sabah 5.30 da girerdik sıraya yinede dedem öğleye doğru muayene olabilirdi
Simdi 10 dk da hallediyorum hastane işimi randevu alıp alamazsam randevu acil gittiysem en fazla 1 saate isim bitiyo
-----
Özel hastane tabiri sadece zenginleri ilgilendirirken 1 muayenesi için babacigimin 1 aylık maaşı vezneye bırakması gerekirken şimdi oğlumun doğumunu özelde yapıyorum eşimin memur maaşının 15 de 1 ücreti ile extradan 400 tl de doğum hediyesi yolluyor devletim
----
-----
Eskiden okulun son günleri kitap silip yamalayip satıp bir üst sınıftan kitap alma derdinde iken simdi kitap bedava dağıtılıyor artı tablet veriliyor ..
-----
Sınavsız geçiş ile meslek liseliler rahatlıkla bölümünü okuyor başörtü meselesine değinmiyorum bile.
-----
Uçak ile seyehat benim gibi memur çocuğu için lux iken simdi günü birlik gezme tatil için atlayıp uçuyoruz ..
---
Köprüler yollar marmaray saymıyorum ona kulp takan çok .. 2003 öncesi yollarda yolculuk yaparken yoğurdunuz yayiktan geçer ayran olurdu simdi gittiğiniz yol duble ama görmek isteyene..
---
Ülkeyi kuran savaşan kazanan başörtülü anneler iken askeriye kapısından dönüyordu o anneler simdi peygamber ocagi oldu yine askeriye..
---
Memurun maaşını sabancının ödediği bir ülkeydi Turkiye simdi memur maaşı katkat arttı ve bu ay maaşımı alabilecek miyim korkusu yok kimsede ..
Eksik var bidene ben eklemek istiyom.Konuya yapılan yorumları okursanız alakayı kurabilirsiniz .. Eksiklerim elbette var ama oda Akp nin hizmetlerini eksik yazmış olmamdır.
Anlarlar ama anlamazdan gelirler . Yeterki muhalefet olsun karşıda ki adam iyi mi kötü mü umursamazlar..Vuuuuuuu yormussun kendini ama kime.....?sence anlayacaklarmi
Su konuyu kapatın artık anca bos bos konuyorsunuz kımse bır ulkenın baskanına veya cumhur baskarına kufr edemez hakı olmaz yok tayıp satı yedı fln fılqn lan adam calstı kormusunuz ya hastanelere bakın devletlwr oldu ozel gıbı ben karafenızlım hata rıze onceden rızeue gıtmek ıcın ankaradn 20 saatde faaln anca gıderdık daglaarın yanından adam dagları deldı tunel yaptrdı sımdı ankara rıze en fazlq 11 saat bu da kucuk ornek onceden dısarı ulklere borcumuz tavandı sımdı onlar bozden alacak onceden avrupa bırlı bızı ıstemezdı sımdı pesımozde ama gerek yok dedı gectı bı bakın ben akp dılım ama calsana oy verrm hanı ne sag ne sol kım ıs yapıosa ona sıyaset yapmam soyaset kımse de yapmasın sıyaset sozın burda zıvaladınız sey deıl arastrmadn konusmayın ornek chp lıderı kışıctaroglu ssk genel mudrydu ssk batrdı chp baskan oldu adam ssk yonetemedı turkıyeyı nasıl yonetcek hdp ele grcırse sımdı bombalar ha ben koyuda bır atayurkcuyum aslnda ama su da dogru ataturkcuyum due hala chp dıyemem chp oy atardım kılctaroglu gelene kadr aslnda hepsı bır sıyaset karosık bogulrsunuz gormeyın cıkamsıbız bence artık
Iyi.. Hic degilse iyi kotu bir pencere gorduk..Ben kendi penceremden sunayım Ak partinin ülkeye kazandırdıklarını..
-----
----
-----
-----
-----
---
---
---
Lütfen, ders kitapları gayet kaliteli eskiye nazaran. Ayrıca akıllı tahta olayı da çok iyi oldu,bu konuda hakkını yemeyelim. Diğer konularda bilgim yok. öğretmen olduğum için bizzat ilgi alanım o yüzden cevap vermek istedim.Iyi.. Hic degilse iyi kotu bir pencere gorduk..
Yokedilen, peskes cekilen, betonlasan ormanlarimizi geri getirmese, aklamasa da.. Ayakkabi kutularindan cikan milyonlarca Euroyu aklamasa da.. Yok edilmis hayvanciligi, tarimi, turizmi, artan disa bagimliligimizi, 80 senenin butun getirilerini satip savdiklari halde hala 4e katlanan dis borcumuzu karsilamasa da.. Terorist yuvasi haline gelmis ulkede halkin can guvenliginin hic edilmesini, hergun gelen sehitlerin kanini temizleyemese de.. En azindan bir kac makyajli icraat ortaya konulmus.
Yazdiklarin icinde hemen aklima getiriverdiklerinden dem vurayim, bildigin uzre orada yasamiyorum, ben 11 yil oncesini daha iyi bilirim, gerisini yandas medyada ve sosyal forumlarda okudugum kadar.. Ha bir de istatistikler var tabii, onlar esas kaynak..
AKP gelmeden once, Ecevit koalisyon hukumeti zamaninda her 10 issizden biri universiteli, simdi her 4 issizden biri universiteli. Universiteli issizlik orani $7den %12.3e cikmis. Erdogan kac kisiye universite yolu acmis bir ehemmiyeti kalmiyor, adamlar bitirdiklerinde artan oranda issiz.
18 yasindan kucuklere sigorta primleri yatsin diye GSS geldi. Anne babalarinin sigortasi yoksa GSSli olmak zorundalar onlar da bundan sonra. Hem 18 altinin bedava tedavi gorebilecegi yerler saglik ocagi, dispanser turu birinci basamak resmi kuruluslar, bunlar AKPden once herkese bedava idi, simdi sadece 18 altina mi? Ucretlendirmeyi iyi ambalajlamislar anlasilan.
Eskiden muayene kuyruklari vardi, bir gun icinde rontgen, teshis, ilac hepsini halledip evine donerdin, en fazla iki uc gun sonraya kalirdi, o zaman da SSK ve Devlet hastanelerinin fazla talebi karsilamaya yonelik ozel MR, Tomografi kurumlari ile antlasmalari vardi, herkesin odeyebilecegi rakamlarla MRini disarda da yaptirabiliyor, iki gune sonucunu alip SSK daki doktoruna geri donebiliyordun yani. 6 aylik tomografi kuyruklari yoktu. Sadece ayakta muayeneye teshis yoktu. Teshis olmadan tedaviyi savunmak abesle istigal, sonucta 1-2 haftayi simdi sadece muayene olabilmek icin bekliyorsunuz, o zamana kadar derece atlayan kanser gibi bir hastaliga yakalanmis iseniz zaten tomografiye de mezardan kalkip gidersiniz.
Eskiden Sigorta uzman doktorlarinin antlasmali ozel hastaneleri vardi, isteyen o zaman da sigortadan dolasip ameliyatini ozelde yaptiriyordu yani. Sigorta ve devlet hastanelerinin kiymetli hocalarla dolu oldugu donemler.. Dis baglantilarini birakmak zorunda birakilinca buyuk cogunlugu ozele gitti maalesef, onlarla birlikte teshis ve tedavide kalite de tabii..
Kitaplar okulda bedava dagitiliyor da ne oluyor? Cogu(aslinda her sene hepsi) cope gidiyor, paralar yardimci kitaba veriliyor. Paran cebinde mi kaliyor? Bol bol israf, kagit israfi, agac israfi, alt tarafi bir ders kitabi yapacan, onu bile adam gibi yapamiyorlar. Egitimde reform sadece bedava kitap dagitmakla olsa idi keske.. Kime sorarsan sor, egitim en cok yara alan alanlarin basinda geliyor. Orada okuyan bir cocugum olmadigina mutluyum. Kendileri bile cocuklarini yurtdisina gonderiyorlar okumaya, halbuki Turk halkina layik gordukleri sistem bu, kendileri bile begenmiyorlar. Ama AKPli destekcileri ovuyor, trajikomik.. Kendi cocuklarina layik gordukleri demek ki bu. Kitap beles olsun da..
Bak Powerful, birileri geldi bu ulkenin her tarafina devlet hastaneleri, SSK hastaneleri goturdu, yil 1945-1960, iste saglik hizmetinde reform bu. Adlarini hatirlayan, bilen? Yok.. Biri 1961 de bir kanun cikartti, ulkeyi bastan basa Saglik Ocaklari ile bezedi, herkesler hastaliginda, hamileliginde, dogumdan sonra, cocuklarinin asisinda, herseyde oralara kostu. Bugun sayilari 6000lere variyor. Iste hizmette reform bu. Bu kanunu cikartanin adini sanini hatirlayan? Yok. O zamanlarda bilgisayar olsa idi merak etme onlar da kullanirdi. Bilgi islemin surada butun dunyaya yayilmasinin tarihi ne? Zaten AKP zamanina rastliyor. Eskiler olsa idi randevulu sistemin de kralini yaparlardi, o kurduklari hastane sayisini da iki katina cikartirlardi bu kadar teknolojik gelismelerden sonra. Yil olmus 2016, insanlara cogalin, ucer beser dogurun diyor da, daha mevcuda yeter hale getirememis hastane, doktor sayisini. Millet evde! sira beklerken rahmetli oluyor.
Yil 2016, bugun AKP iktidarinin Diyanet Bakanligina ayirdigi butce 6 Trilyon, Saglik Bakanligina ayirdigi butce 3 Trilyon. Oncelik cok net, din, sagligin iki kati onunde ve oneminde bu ulkede. Sebeplerini saymama gerek yoktur her halde, herkes biliyor. Bu ulkede cami sayisi 77 000, okul sayisi 67 000, hastane sayisi kac biliyor musun? Sadece 1220. AKPnin saglikta yaptigi ve yapacaginin ozeti iste bu. Caninizin da kiymeti bu kadar.
Ucak filan komik olmus, 2016 yilinda birak da artik insanlar ucaga binebilsin yane.. 1970lerde de herkesin evinde buzdolabi yerine tel dolap vardi, buzdolabi bir tek zenginlerde vardi ama 1985lerde evinde buzdolabi olmayani dovuyorlardi..
Yani diyorsunuz ki artik cocuklar yardimci kitap almiyorlar. gerek kalmadi. Kitaplarin icindeki bilgiler ve anlatim hersey icin yeterlidir, he mi?Lütfen, ders kitapları gayet kaliteli eskiye nazaran. Ayrıca akıllı tahta olayı da çok iyi oldu,bu konuda hakkını yemeyelim. Diğer konularda bilgim yok. öğretmen olduğum için bizzat ilgi alanım o yüzden cevap vermek istedim.
Konu anlatım kısmını beğeniyorum. Ezbere dayalı değil etkinlikler var. Soru kısmını da akıllı tahtada hallediyoruz, birsürü dijital kaynak var. yardımcı kitap çocuk soru çözmek için alır, sayısal derslerde o da, tek bir kaynak yetmez bile bir kaç kaynak çözmesi gerekir.Yani diyorsunuz ki artik cocuklar yardimci kitap almiyorlar. gerek kalmadi. Kitaplarin icindeki bilgiler ve anlatim hersey icin yeterlidir, he mi?
O kaynak kitaplari da bedava dagitiyorlar mi? Anladigim kadari ile cocuklar at yarisinda gibi imtihanlara hazirlaniyorlar hala.. Bu kadar eziyete bir de haklarini alabilseler, sorular calinip birilerine peskes cekilmese..Konu anlatım kısmını beğeniyorum. Ezbere dayalı değil etkinlikler var. Soru kısmını da akıllı tahtada hallediyoruz, birsürü dijital kaynak var. yardımcı kitap çocuk soru çözmek için alır, sayısal derslerde o da, tek bir kaynak yetmez bile bir kaç kaynak çözmesi gerekir.
Tabletlerde yüklü programlar var ya da eba diye bir site var oradan ulaşabiliyorlar. Çocukların yarıştırılma olayına bende karşıyım. akademik olarak yüklü ama zeka pırıltısı olmayan bireyler.az değişik davranan, değişik düşünen de çark içinde normalleşiyor, herkes gibi oluyor. Bana kalırsa isteyen,istediği işi yapsın diploma şart değil ama toplumun insanlara koyduğu hedefler, beklentiler... İnsanların ruhunu öldürüyor yavaş yavaş...okula karşı olan bir öğretmen hahaha, okula karşıyım ama eğitime değil. Neyse saptım konudan iyi geceler... Burda saat gece ikiyi geçiyorO kaynak kitaplari da bedava dagitiyorlar mi? Anladigim kadari ile cocuklar at yarisinda gibi imtihanlara hazirlaniyorlar hala.. Bu kadar eziyete bir de haklarini alabilseler, sorular calinip birilerine peskes cekilmese..
Iyi geceler philosophy.. Ogretmen olarak tecrubelerini paylastigin icin de tesekkurler..Tabletlerde yüklü programlar var ya da eba diye bir site var oradan ulaşabiliyorlar. Çocukların yarıştırılma olayına bende karşıyım. akademik olarak yüklü ama zeka pırıltısı olmayan bireyler.az değişik davranan, değişik düşünen de çark içinde normalleşiyor, herkes gibi oluyor. Bana kalırsa isteyen,istediği işi yapsın diploma şart değil ama toplumun insanlara koyduğu hedefler, beklentiler... İnsanların ruhunu öldürüyor yavaş yavaş...okula karşı olan bir öğretmen hahaha, okula karşıyım ama eğitime değil. Neyse saptım konudan iyi geceler... Burda saat gece ikiyi geçiyor