İngiltere'de 'Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması'

Artık sıstım arkadaslar lutfen konu nerelere gelıo lutfen suanda ısıd tok devlet terror bı arastrın ya kac yıldır vardı yeınle sıstım kıb

Uzulme bak, ilgileniyorlarmis. Bakanlar kurulundan onay cikarsa asker ilgilenecek.. Ama bilmem, belki de cozum sureci antlasmasi yapariz ISIDla, belli mi olur?

Uzulme bak, ilgileniyorlarmis. Bakanlar kurulundan onay cikarsa asker ilgilenecek.. Ama bilmem, belki de cozum sureci antlasmasi yapariz ISIDla, belli mi olur?
Kendi vatandaşı pisipisine ölür ama yurt dışında dalga geçiliyor itibarımız yerlerde diye "vatanseverlik" yaparlar.
Biriside çıkıp "bu insanların suçu ne?" demiyor..

500u askin sehit vermemizle hakaret olayindaki tutum farkiniz takdire şayan. Birakin milliyetçilik masallarini tek derdiniz partizanlik

500u askin sehit vermemizle hakaret olayindaki tutum farkiniz takdire şayan. Birakin milliyetçilik masallarini tek derdiniz partizanlik
Milliyetçilik diyorlar resmen.
Bir tanesi de o zamanlar terörü alkislayanlar neden hala aynı yerlerinde duruyor diye sorumuyorlar. Nefret ediyorum hepsinden nefret nefret

Uzun uzun yazmışsın ammaaa bop mop hepsini pas geçmişsin. Ki hatırlatırım bir zamanlar burada haritalar paylaştığımızda sende katılıyordun, şimdi mühimmat gönderirler diyorsun.
O zaman bop neden devrede? Buralarda güç dengelerinin, sınırların değişeceği biliniyor, dillendiriliyor senelerdir.
Neyse sorun değil, bak birde şu yönden düşün, bunu hiç yapmıyorsun zira, Nasıl ki hükümete oy verenlere gözü kapalı taraflı oluyorsunuz deniyorsa muhalif kanadında en azından bir kısmında bazı gözle görülür şeyleri görmezden gelmesi söz konusu.

Misal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ki konuya da tam oturuyor, cumhurbaşkanlığı seçimi önemliydi değil mi? Üstünde çok durulması, önemsenmesi gereken bir konuydu ama muhalifler ne yaptı? Çatı aday koydu ortaya, hadi o olur ama halkın tanıdığı benimseyeceği bir isim olsaydı bari, muhaliflerin kendi seçmeninin bile içine sinmedi adayları, hala gözümün önündedir seçim sonrası Bodrum'da tatile devam eden aydın ve sanatçı kesimin fotoları, muhalif partiler, yani aslında CHP kendi seçmenine çıkışmıştı adayları yüzde otuz küsür oyda kalınca, ki sana bana sorsalar güçlü bir aday olmadığını, kazanamayacağını öngörürdük, onca yıllık tecrübeli siyasiler öngöremedi mi yani? Yoksa cumhurbaşkanlığını bile isteye mi kaptırdılar?
Bugün hükümet bunca oy alıyorsa bunun müsebbibi muhalif partilerdir aynı zamanda, MHP en lazım olduğu oylamalarda ya çekimser ya Meclis'te olmaz, HDP desen seni Başkan yaptırmayacağız dedi ama İmralıdakinin sözcüleri ne dedi, İmralı'daki başkanlığa sıcak bakıyor, Demirtaş'ın söylemi ağır kaçtı.

İğneyi sürekli karşıdakine batırmak kolaydır, birazda kendimize batırmamız gerekir.

Mune BOP yeni birsey degil ki? Adi ayni miydi, farkli miydi bilmem ama Erbakanin da bunlarin niyeti bu diye olmeden yillar once anlattigi birseydi bu proje. Sen verdikten sonra adam niye almasin? Israile toprak lazim, vadedilmis topraklarin yeri Museviligin cikisindan bu yana belli. Olabilirligi yoktu bugune dek, "isteyenin bir yuzu, vermeyen zenci" durumunda idik. Ilk defa bu iktidar zamaninda vermeye bu kadar yaklastik. Adami BOP ikinci baskani olma bahaneleri ile nerdeyse Kurdistan'i, Diyarbakiri da icine alip baskent ettirecek sekilde kurma asamasina kadar getirdiler, adi da guzel "cozum sureci".. Tatli tatli alacaklardi iste.. Yoksa kimsenin, hic bir ulkenin bizden toprak kopartmaya bizi zorladigi yok, biz kendimiz niyetlenmediysek.. Barzani ile Diyarbakirda karsilikli halay bile cektik yav.. Mutlu mutlu verecektik zaten.. Turkiyeye baskan olamadik iste, olay ordan patlak verdi. Bana yoksa, size de yok dedi beyim.. Yoksa Kurdistan ne, Israil onu tukurugunde bogardi. Orada teknik bir kaza oldu iste Allahtan..
Sen yeter ki ver, bir alan bulunur Mune..

Ben bugun bunlarin bu kadar oy almalarini muhalefete baglayanlardan degilim. Muhalefet dedigin CHP, yillardir oyu bu seviyelere kadar gelemeyen, yuzde 20leri gecemeyen bir parti. MHP ise daha da beter, 15 onun icin buyuk basari. Oyleyken bu ulkede Tayyip gibiler 80 sene boyunca iktidar olamadilar. Gene sag partiler ipi goguslerdi, DYPsi, ANAPi, bilmemnesi, ama hic birini AKP ile kiyaslayamam bile, hem de hic bir konuda.. Bugun eksik olan sagda guclu bir merkez sag parti, vatan satmayacak cinsinden bir tanesi.. O da yok maalesef.. O yuzden eski sagcilar ya AKP ve MHPde, ya da benim gibi CHPye destek veriyor. Yani ya asiri sag, ya da merkez sol. MHPyi AKPden ayiran fazla birsey yok, iktidar olsalardi belki farkli davranirlardi, ama bugun AKPnin en buyuk destegi, cankurtarani olarak vazife goruyorlar maalesef. Iki gun once cikan bir habere gore Bahceli ile Tayyip birbirlerine pek sicak davraniyorlarmis, mecliste samimi selamlasmalar, gondermeler filan.. Bahceli'de kongrede gonderilme korkusu basladi galiba, bu sefer onun Tayyip'e isi dusecek anlasilan..

Cumhurbaskani konusunda Ekmelettin iki tarafa da yakin olabilir, hem muhafazakar, hem modern tutumu oldugu icin aday gosterdiklerini dusunuyorum, ama gene tutmadi iste.. O da MHPnin muhafazakar aday diretmesinin bir urunu. Yoksa CHP ne yapsin Ekmel'i, tabanini karsisina alma bahasina onayladi, sirf ittifak olsun diye. Geleydi hic olmazsa gorev taniminda oldugu gibi tarafsiz, Anayasaya saygi duyan, hukukun ustunlugunu kabul eden bir cumhurbaskanimiz olurdu. Iyilik de yaramiyor bu millete..

Son düzenleme:

Adı aynıydı, Rahmetli Erbakan'da söylemişti ama ondan çok evvel anlatanlarda var.
CHP yüzde 20'lerin üzerine çıkartabilirdi oylarını, bir ara aslında çokta yaklaşmıştı ama öyle bir an geliyor ki bir yanlış tavır alabilecekleri oyların oranını düşürüyor, parti başkanının arkasında olmayan ama partiden sevdiği insanları destekleyen kısmı kendi elleriyle yok ediyorlar, Emine Ülker Tarhan'ı kazanmak yerine partiden gitmesine neden olmaları, son zamanlarda Ülker hanımın yerine konan Nazlıaka'ya olan tavırları, AKP'nin çözüm sürecini farklı bir isimle yeni bir proje olarak ortaya sürmeleri, inanmadıkları şeyleri söylemeleri, inandırmak için inanmak lazım çünkü, organize olma, birlik olma eksiklikleri var, o yüzden senin tam tersine muhalif kanadında hataları olduğunu düşünenlerdenim.

Bahçeli ohoooo o ayrı alem , Meral Akşener'in adaylığını açıklaması sonrası paralele bağladı herşeyi.
Merkez sağda başka bir parti fikri evet mantıklı ama muhalif kanadında kendini güçlendirmesi gerekiyor, uzun yıllardır hep sağ partiler oy alıyor, sol partilerin iktidar olması belki hayal ama en azından güçlü muhalefet olmalarını arzu ediyorum.

Son düzenleme:
CHP biraz zor cikar daha yukarilara, doguda AKP ve HDP var. Ya o, Ya oburu yani. Gerci su an ne oldular bu kadar canlari yandiktan sonra bilemiyorum. Stalinin hikayesini gozonune alirsak hepsi AKPli olmustur..

Merkez sagda baska bir parti demiyorum, onu duzelttim, merkez sagda bir parti diyorum, cunki hali hazirda yok boyle bir parti. DYP, ANAP gibi partilerden kalan bosluk aynen ortada duruyor yani.. AKP "degistik" soylemleri ile, merkez sagin adresiyiz diyerek ilk secimleri kazanmisti, ama goruyoruz ki hic degismemisler, aynen asiri sag bir partidir AKP. Bize merkezde sag bir parti gerek.

Neyse, ise gidiyorum, senle tartismak guzeldi. Yazarsan ya yarin bir firsatini buldugumda, ya da iki gun sonra daha genis bir sekilde cevap verebilirim. Iyi geceler..

Teşekkür ederim, senle yazışmakta güzeldi, kolay gelsin, ola ki yazarsam cevabını dört gözle beklerim
Seviyorum zira senin zorlamalarını

Saraylim konuyla alakasız ama bu gece Habertürk'te Öteki Gündem programı var, Ramazan Kurtoğlu var, 2017 Ocak'ta Bayan Clinton'ın Başkan olacağını söylüyor, benimde iddiam bu yönde, epey iddialı Ortadoğu, para politikaları, küresel güçler üzerine bir program, bir ara YouTube'da bu geceki bölümü bulup izlemeni öneririm.

Bunda gülünecek bir şey yok yalnız.İngilizler bayılmıyorlar bize ayrıca Erdoğan saltanatla geçmedi başa değil mi onu getiren yine halk.Yani ona hakaret edip bize destek olmuyorlar,tersine bizi de küçümsüyorlar...

Akp lilerin en büyük sorunu bence bir konuda diretmek ve başka bir şeye inanmamak. Tek gerçeği Uzun Adam olarak kabul etmek. hakaret olayını alkışlamıyoruz ama bu noktaya da gelmesi için acaba RTE'nin ve yandaşlarının da hiç katkısı yok mu? Artı aynı olay başka bir şahsın başına gelmiş olsaydı AKP li arkadaşlar aynı tepkiyi verecek miydi yoksa iki mısra da kendileri mi patlatacaktı acaba şurada?

Hakarete karşıyım. Herhangi bir insana hakaret edildiğinde nasıl hoşlanmıyorsam bundan da hoşlanmadım. Ama bana hakaret edildiğini de düşünmüyorum açıkçası. Bana hakaret edildiğinde vereceğim tepkiyi de veremiyorum o yüzden. Kişisel bir şey bu, muhatabı ne ben, ne türk halkı, sadece erdoğan.

Ayrıca ne ekersen onu biçersin diye çok güzel bir atasözümüz var. Erdoğan nefret ekti neler biçecek göreceğiz.

Hakaret doğru değil olmaması gerekir yanlız kendilerini hedef tahtası yapan gene kendileri

Merkel , Bill Clinton gibi politikacilar hakkinda neler neler yazildi cizildi gulup gectiler. Berlinde duvar grafittilerinin yarisinda bikinili Merkel var. Dolayisiyla bence yazilan cizilene politikacilarin toleransli olmalari gerek.

Ote yandan yazmak cizmek yasaklanirsa iste o cok buyuk bir mesele haline gelir. Konusma ozgurlugune yasak vurmak cok ciddi bir olay, bir siire ya da karikature gulup gecmeye benzemez. Alman halki bu yuzden cok rahatsiz. Burda yasayan bir yabanci arkadasim da bloguna Almanyada ifade ozgurlugu falan yok, birinin tavuguna kist demedigin surece ozgurluk var yazmis.

Velhasil Ingilizlerin derdi de Erdogan degil, Almanyanin ifade ozgurlugunu ihlal etmesi. Erdogan ne Ingilizlerin ne Almanlarin umrunda, insanlarin protesto ettigi ifade ozgurlugunun gasp edilmesi.

Araya girmiş gibi olacağım ama Şu alttakilere dair bir şeyler söylemek istedim.

Emperyalizm böyle bir şey Mune.
Osmanlı'nın teee Viyana'da ne işi vardı? İstanbul nere Viyana nere. Ama yayılmacılık tam olarak bu. Osmanlı zayıfladığında Avrupa devletleri Osmanlı'nın onlar zayıflasa yapmayacağı hiçbir şeyi yapmadı.
Devletler, özellikle de sömürgeci devletler çıkarları gereği davranır.
Osmanlı da öyleydi, Britanya İmparatorluğu da öyleydi, Fransa İmp./Cumhuriyeti de öyleydi, daha geriye gidersek Roma/Bizans da öyleydi, Moğollar da öyleydi, günümüze dönelim, şimdi Amerika da öyle.
Bence tarihimizle yüzleşmeliyiz. Başkalarının tarihini bırakıp.
O yere göğe sığdırılamayan Osmanlı ki ülke yangın yerine dönmüşken aldığı borç paralarla Saraylar yapmış, ülkenin ekonomisini İngilizin cebine bağlamış.
Merkez Bankası devredilen bir ülkeden bahsediyoruz.
Bu ülkeyi çiğ çiğ yerler, Mune. İnan Osmanlı böyle bir açık yakalasaydı, o da çiğ çiğ yerdi. Bugün ABD bizim "zorunlu" müttefikimiz ama ABD güçten ilk düştüğünde Türkiye de bir darbe atacaktır, atmalıdır.
Çünkü eski bir pagan lafı vardır "Neyi yersen o olursun."
Güç dengesi böyle bir şey.
Osmanlı'nın kaşına gözüne düşman olduklarından değil. Söğüt-Domaniç civarında küçük ve aslında diğerlerine göre daha önemsiz olan bir Beylik, nasıl oldu da Dünya İmparatoru oldu?
Kendisine zamanı geldiğinde yapılanı yaparak.
Osmanlı da böldü, parçaladı, çıkan karışıklıkları destekledi, genişledi, genişledi, ve öldü.
Olan biten bu.
Osmanlı zamanında nasıl başka devletlerin zaaflarından faydalandıysa, nasıl İmparatorlara karşı düşman veliahtları desteklediyse, aynısı da ona oldu.

Peki bu coğrafyadakiler bu coğrafyayı ne kadar umursuyorlar?
Bir sürü Müslüman Arap Devleti... Kaçı sahip çıkıyor Filistin'e?
Bir avuç İsrailli, bizim salon kadar bir devletle koca coğrafyayı hallaç pamuğu gibi atıyor. Araplar toplansa tükürükleriyle suya boğarlar İsraili. Ama yapmazlar,
Belki Filistin zengin olsaydı, işler farklı olabilirdi.
Gerçi söz konusu Arap Devletleri olunca insan pek de şaşırmıyor. Karınızı yiyebilirsinizden tutun da İngiliz işbirlikçiliği yapmaya varana kadar her iş bu arkadaşlarda.
Ben asıl petroller pula dönüştüğünde göreceğim onları. Filistinden beter olacaklar. Artık altın kaplama tuvaletlerini kemirirler.

Hakaret konusuna gelince de. Elbet takdir edilecek, sırt sıvazlanacak bir şey değil. Hakaret konusunda bu kadar hassas bir toplum haline gelmemize ayrıca sevindim. Aynı performansı ilerleyen dönemlerde görmeyi de umuyorum. Malum hakarete karşıysak "HERKESİN" ettiği hakarete karşı olmalıyız.
Dilerim o gün geldiğinde aramızdan bazıları reklam arası vermezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…