İngiltere'de 'Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması'

Savunduğun insan senin ülkenin gariban esnafına" ananı da al git "dediğinde, senin ülkenin Vatandaşına "kadın mı kız mı belli değil " dediğinde,senin ülkenin şehitlerine "kelle" dediğinde,senin ülkenin başı acık kadınlarına "perdesiz ev " dediğinde, vapurdan inen mini etekli kızlara hakaret ettiğinde de hakarete karşı aynı tepkiyi gösterecek kadar duyarlı biri misin yoksa sadece kraldan çok kralcı biri misin çok merak ettim.

Bu yazdıklarımdan benim Tayyip Erdoğan ı savunduğum anlamını mı çıkarıyorsunuz? Ortada ülkemizin cumhurbaşkanına bir hakaret yarışı var, ben cumhurbaşkanını sevmese dahi ülkesini seven birçok kişinin bu durumdan rahatsız olacağını düşünüyorum. Ben evet hakareti cumhurbaşkanımız ettiğinde de gerekirse tepki gösterebilirim ama görüyorum ki siz bu hassasiyeti gösteremiyorsunuz.

Saraylım,
bizim politikalarımızda tavrımızda zaten yanlış, bunu asla tartışmam senle, Suriye konusunda da hemfikirim, hiçbirine tek lafım olamaz.

E bende zaten dost değildir diyorum, sen diyorsun Türk halkını seviyorlar diye, ne sevmesi dedim işte, yazım orada. Siyasi menfaatler vardır, sevgi dostluk yoktur.
Bugün bizim ülke parçalansa hiçbiri vah vah demez, hepsi pastadan pay kapmak için koşturarak gelir, ki zaten Ortadoğu'ya konuşlanmalarının sebebi de bu coğrafyayı tümüyle kendilerine istemeleri.

Osmanlı hata üstüne hata yapıp idari yönden zayıflayınca o senin bir ucu taa Afrika'ya diğer ucu Viyana'ya kadar uzanıyor dediğin Osmanlı topraklarına kim hücum etti? Mısır, Tunus Fas'ta İngiliz'in Fransız'ın ne işi vardı ? İngiltere nereee Mısır nere.

Hangi dost? Kim kimle dost? Bak yine diyorum üstüne basa basa, bizim en büyük kabahatimiz politikalarımızı onlara göre şekillendirmemiz.

Obama çıktı 1915 olaylarında Ermeni soykırımıyla ilgili konuştu, bizim ölenlerimiz insan değil miydi? Ermenistan 17 bin Suriyeliye ev sahipliği yapıyor diye teşekkür etti, bizde 4 milyon var, bu da bizim kabahatimiz yine, bu arada şununda altını çizelim, halklar bazında konuşmuyorum senle, halklar başlarındaki siyasilerin ülke çıkarlarına sağladığı olumlu adımlara bakar yalnızca, kalkıpta bu falanca ülke insanı bu benim düşmanım demez ırkçı ve fanatik değilse, hükümetleri konuşuyorum.

Çapanoğlu yok mu Saraylım? Irak'a girebilmek için neler yapıldı ABD'de? Amerika'da yaşıyorsun, cümle alemin bildiği hatta üzerine belgeseller yapılan 11 Eylül saldırılarının gerçek nedeni neydi mesela?
Hep bizim ülke için mi komplo teorilerini olabilir diye onaylayacaksın, birde diğer ülkelerinkini dile getirsen.
Bop kimin projesi? Projeyi üreten ülke kim?

Sen sürekli yönetime olan sinirin yüzünden ülke insanını da ezip geçiyorsun, çatla patla diyorlarmış, diyen desin Saraylım, sen bunları kafaya takmayacak kadar da olgun birisindir halbuki.

Şu coğrafyadaki tek bir insanı umursamıyorlar, Filistin'de onca insan ölüyor kimin umrunda? Umursamazlar çünkü Filistin'le politik menfaatleri yok, İsrail'e yakın durmak zorundalar, sizin Amerika'yı bile lobiler yönetiyor.

Bizde de haber yapılmıyor artık Filistin. Ortadoğu'ya barış ve demokrasi için geldiler değil mi Saraylım? O yüzden buralarda el attıkları hiçbir ülkede huzur kalmadı yıllardır, gerçi ben en çok kendimize kızıyorum o da ayrı konu, Ortadoğu insanı hep birşeyleri tabulaştırdı, olmadık konularda takılı kalıp eğitime, bilime, teknolojiye önem vermedi, sağında solunda neler dönüyor fark etmedi, gelişmek için yeterince çaba sarf etmedi, haliyle birbirine kırdırmak, bir ideolojiye inandırıp peşinden gitmelerini sağlamak hiçte zor olmadı.

Hükümete istediğin kadar kız, eleştir, söv istersen ama hükümetin yaptığı hatalar silsilesi bir yana, hey dünyalı biz dostuz diyenlere de inanıyorum deme Allah aşkına, ne sevmesi?

Sesli güldüm. Sesin titremiş gibi " gösterebilirim" derken. O işte duyarlılık gösterebilirimle olmaz, gösteririm!!!!le olur.
Burda bu kadar sert bir şekilde cumhurbaşkanına hakareti kınıyorsan, hakaret senin için kötü birşeyse, olayı ülke sevgisine getiriyorsan, kendi vatandaşın söz konusu olduğunda da gösterebilirim demeyeceksin gösteririm diyeceksin.
Başkalarının hassasiyet düzeylerine dil uzatmadan önce de yazılan mesajları düzgün oku..

Habere bakınca aklıma gelen tek şey imaj her şeydir oldu.

Sen yabancı devletler karşısında gerçekten güçlü bi devlet imajı çizebilirsen insanlar senin ülkenin önemli kademelerinde görev alan insanlar hakkında konuşurken, bi faaliyete girişirken 2 kere düşünür.

Sen ciddi, demokratik, yargısı güç sahiplerinin keyfine hizmet eden değil de tam bağımsız bi ülke imajı çizersen eğer ülkendeki cumhurbaşkanına hakaret davaları bu denli alay konusu olmaz.

Dış dünyaya 5 yaşında şımarık ve zorba bi çocuk tarafından yöneltildiğin izlenimini verirsen de onlar senden beter olur, dünya böyle kreşe döner işte.

Çocukluk üstüne çocukluk diyeceğim ama olay kelli felli insanlar arasında ve küresel boyutta olunca çocukluğun adı rezilliğe dönüyor.

Güzel bir yorum olmuş. Hakareti tasvip eden yok. Ama ettiren de suçlu. Sen koskoca bir ülkeyi temsil ediyorsun biraz ağır ol. Hareketlerine, ağzından çıkanlara dikkat et. Elalemi tehdit ederken, bir bak çapın ne?
Olay da İngiliz bir magazincinin Reyting kaygısı ile dalga geçecek yer araması esasında. İngiltere Türkiye savaşı değil. Milletin basınında bizimki gibi sansür, karartma olmadığı bildikleri gibi at koşturuyorlar zaten. Mevzu kendi siyasi kişileri olunca da değişmiyor.

Cidden bunu mu buldun, gösterebilirim ile gösteririm arasındaki fark mı onca şeyi yazmana sebep, sen her Türlü hakareti kınayabilirim bile diyememişsin ama. Başkaları üzerinden vatan sevgisi hassasiyetini ispatlamana gerek yok, ben kendi kişisel fikrimi söyledim yaran varsa gocun, banane.

pek çok insan hakareti kınamış ve onlara kimse birşey dememiş zaten.

Senin yaptığınsa basbayağı ülke sevgisi üzerinden iktidar parti borazanlığı yapmak..

Hala daha da malum insan kendisini hedef gösterdiği için eleştir alıyor kanısındalar diye vatan sevgisi üzerinden yürüyorsun. Sonra da yaran varsa gocun diyorsun. Gercekten çok manidar..

Kimsenin vatan sevgisi senin dilinin oyuncağı değil

ben benim nazarımda diye eklemişim,düşüncemi kşiselleştirmişim benim nazarım senin neden bukadar umrunda? Misal bende birsürü kişinin nazarında cahil, aptal filan oluyorum bazen.bunların hepsine müdahale etmem mümkün değil. Fikrimse aynı, bu durumda bana göre Erdoğanı sev ya da sevme ülkemin Cumhurbaşkanına açılan bir hakaret yarışmasından rahatsız olmayan bir insanın benim gözümde vatan sevgisi adına söylediklerinin bir anlamı yok. Bu benim düşüncem,bir bağlayıcılığı yok, benim fikrim, bana göre böyle.

Az önce hakaretin baş düşmanıydın. Şimdi epey light bir hal aldı bu bakış açın :)
Demek " benim nazarımda " ifadesi eklenince tüm hakaretler geçersiz sayılıyor. İngiliz magazinciye söyle istersen de şiirlerin başına " benim nazarımda" ifadesi ekletsin. Böylece vatan, millet, Cumhur hakarete uğramadan yırtmış olur.

Hadi sana keyifli forumlar

Simdi biz de desek ; "Haburda teroristleri davul zurnayla karsilayanlara ses cikarmayanalara , sehirlerin teroristlerle dolmasina olanak saglayip bunca sehidimize sebepe olanlara oy verenlerin vatan sevgisine dair soylediklerinin bir anlami yoktur"
Ne kadar manasiz olur dimi?

Pff, hadi döktün içini hadi sana da iyi forumlar.

Vallahi dimdik alasını da duydum ben burada. Daha neler neler duydum. Hatta bir arkadaşım allaha nasıl hesap vereceksin demişti.yalnız düzelteyim benim gözümde değeri yoktur dedim. Ben karşımdaki benden çok farklı da düşünse mantıklı konuşuyorsa dinlerim,dikkate alırım,söyledikleri önemlidir. Ama bence bu bir kırmızı çizgidir, ben içeride eleştirmelere herzaman varım da bu tür durumlarda biraz milliyetçiyim, olaya bu gözle bakıyorum.

Konuyu neden kişiselleştirip vatan sevgisine kadar getiriyorsunuz ki?

Herkesin ülkesini sevdiğini düşünüyorum, kimse kimseye vatan millet sevgisini ispat etmek zorunda değil.

Mune, devletler arasinda sevgi olmaz. ya dostsundur, ya dusman. Ya cikar iliskilerin, ticari-askeri antlasmalarin vardir, ya yoktur. Ya da direkt dusmanindir, demistim. Bak, benim laflarimin ve dahi senin alinti yaparak cevap yazdigin su yukardaki kismin hic bir yerinde "Turk halkini seviyorlar" demedim.. O senin yakistirman..

Osmanlida takilip kaldiginizi goruyorum hala.. Osmanliya en zayif aninda saldirdilar, oyle ise bizi de parcalarlar. Osmanli Imparatorlugu ile Turkiye Cumhuriyeti ayni sey mi Mune? Osmanli Imparatorlugu bugunki ABD ayarinda bir devlet idi. Emperyalist, yayilmaci bir imparatorluk. Bursada bir beylik olarak kuruldu, oradan Akdenizi bir Osmanli golu haline getirdi. Osmanli butun Avrupa icin bir tehditti. Misir, Tunus sadece Ingiltereye degil Bursa'ya da cok uzak ona bakarsan.. Osmanli'nin kimseye eyvallahi yoktu, bir yeri kafaya koydu mu gider alir, kendine baglar, sonra antlasma yapardi, vergi ve idare ustune. Kendine bagli olmayan hic bir Avrupa devleti ile para karsiliginda saldirmama sozu disinda antlasmasi olmadi. Ode ayligi, sana dokunmayayim. Bugun biz ayni sartlarda mi yasiyoruz? Ayni sekilde mi antlasma yapiyoruz? Bugune gelin artik yav..

Bugun biz NATO uyesi bir ulkeyiz. Antlasma sartlarini aciklamama gerek var mi? Yani o, parcalanirsak soyle olur, boyle olur hayalleri biraz zor. oradan cikmadigimiz muddetce, ya da baska bir deyisle, Tayyip Rusya gibi diger NATO uyesi ulkelere saldirip savas cikartip antlasmayi bozmadigi surece. Saydigin butun ulkeler Ingiltere, Almanya, ABD ve digerleri bu ortak savunma antlasmasi dahilinde muttefikimiz olan ulkeler, parcalanmaya kalkarsak Turkiyenin butunlugunu korumak icin asker ve muhimmat gondermek zorundalar yani, eger bu sana birsey ifade ediyorsa.. Yil 2016, 1800 lerden yukari gelemediniz hala.. Osmanli coktan bitti, TC var burada..

ABD emperyalist bir ulke, Irak'a girdi, Afgana girdi, isterse gene NATO ve diger ulkeleri kolayca ikna edip Suriyeye de girer, gucunu kimse inkar edemez.

Turkiyenin Israil ile antlasmalari, cikar iliskileri on tane Filistin sattirir, o yuzden bunlarin dini somuru aleti Filistine hic girmeyecegim. Tayyip'in her zamanki birbirini tutmayan dis politikasi iste.. Halkimiz boyle seviyor. Ortadogu ise her zaman boyle bir yer zaten, oradaki ulkeler birbiri ile, hatta kendileri ile kendi icinde bile savasta, yillardir.. Onlarin ne mezhep savaslari biter, ne iktidar..

Catla patla hakkinda dokundurmussun. Daha once yazdigim yaziyi tasidim. Gene, baska kelimelerle aynisini anlatayim: Insanlar yaptiklari eylemlerin sorumlulugunu ustlenmelidirler. Tayyip ve hukumet de, onlari yere goge koyamayan destekcileri de. Oyle, "ben yapmadim muku yapti" demekle, dis mihraklar, bizi sevmiyorlar da ondan boyle oldular, bizi kiskaniyorlar demekle sorumluluktan kacamazlar. Bu adami basimiza onlar getirip dikti, hala da destekliyorlar, onun yuzunden bu ulkenin basina gelen herseyden, her sehitten, vergilerimin birilerini zengin etmesinden, her rezillikten ve hakaretten ben en az Tayyip kadar, hatta daha cok onlari sorumlu tutuyorum. Cunki onlar olmadan Tayyip bir hic, Tayyip onlarla var, Tayyip onlarin eseri.. Ben onlarin basina daha bunlari cok vuracagim. Bu ulkenin CB makaminda, dunyanin dalga gectigi, agiza alimayacak, daha once ruyamda bile gormedigim duymadigim kufurler, hakaretler edilen adamini oturtmak bu kadar kolay olmamali, olmayacak da..

Son düzenleme:
Kim demişse o arkadaşın ağzına sağlık.

Ne olrsa olsn bska ulklern bzm cmhrbasknmzi elstrmsi dgru dgl :s :s
Hahahahahahahahahahahahahah

ISID saldiriyor, halk isyanda, nerde Tayyip, nerde bu devlet? diye bagiriyorlar ama duyan yok. ISID dostumuz sayilir, ayni mezhepteniz yav, ne yapak yane.. Hanidir sinirimizdaydilar zaten, hani biz onlarla sinirimizda savasan PYDyi bombalarken, hani onlari havadan bombalayan Rus ucaklarini dusururken yazip duruyordum burada, herhalde sonunda eyleme gececeklerdi.
https://www.facebook.com/

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…