Bence tabii şahsi görüşüm, eğitim kredili sistemle birlikte baş aşağı gitmeye başladı, yeğenim kredili sistem mağduru mesela, çocuk doğru dürüst birşey öğrenmemişti o dönem, sonra kızımın eğitimine bakıyorum, hep parmak hesabıyla yaptılar matematiği, çarpım tablosunu bilmedi hiç, öğretmeniyle çok zaman ters düştüm, okuma yazmayı öğrenirken bile kendi bildiğimi yaptım, iyi ki de yaptım öğretmene kalsa 1. sınıf biterken anca öğrenirdi.Ben kendi neslime kayıp kuşak diyordum eskiden. Ama şimdikilere bakınca asıl kayıp kuşak onlar diyorum. Bizim en azından öğretmenlerimiz tam anlamıyla öğretmendi.
Unuversitedeyken eğitim fakültesinde okuyan arkadaşlarım vardı. Onların yüzüne de derdim sizden öğretmen olmaz, ne yazık ki çocuklarımızı siz okutacaksiniz diye, hala diyorum.
Enstitüler efsane mune. Ordan mezun öğretmenlerden iyisi bir daha gelmez bu ülkeye.
Bence tabii şahsi görüşüm, eğitim kredili sistemle birlikte baş aşağı gitmeye başladı, yeğenim kredili sistem mağduru mesela, çocuk doğru dürüst birşey öğrenmemişti o dönem, sonra kızımın eğitimine bakıyorum, hep parmak hesabıyla yaptılar matematiği, çarpım tablosunu bilmedi hiç, öğretmeniyle çok zaman ters düştüm, okuma yazmayı öğrenirken bile kendi bildiğimi yaptım, iyi ki de yaptım öğretmene kalsa 1. sınıf biterken anca öğrenirdi.
Enstitü mezunu öğretmenler çok idealistti birde, ki benim ilkokul öğretmenimle yan komşum aynı okuldan mezun arkadaşlar, bir mantoyu birlikte giyerlermiş hep anlatırdı, yokluklarla okumuş kadınlar, hep takdir ettim onları içlerinde nasıl bir sevgi, eğitim aşkı varsa bize çok güzel aktardılar.
Gercekten bunlari inanarak mi söylüyorsun? Biz de isin icinde olmasak inanacagiz valla. Egitim hic bu kadar kotu ici boş rezil bir durumda olmadi.Ne kadar iyisiniz kuzum. Ama şuan benim çocukların beynini nasıl doldurduğum daha önemli ve bende bu anlamda materyal sıkıntısı çekmiyorum, ama yanlışınız var eğitim sistemi 2007 yılında yapılandırmacı sisteme geçti,ezberden uzaklaşması için adımlar atıldı. Ama ne kadarı okullarda uygulanabiliyor orası tartışılır ama ezbere yöneltme yok, ezberden uzaklaşma var aksine getirilen sistemde.
Gercekten bunlari inanarak mi söylüyorsun? Biz de isin icinde olmasak inanacagiz valla. Egitim hic bu kadar kotu ici boş rezil bir durumda olmadi.
Yazmayayım dedim ama hakikaten dayanamadım.Ne kadar iyisiniz kuzum. Ama şuan benim çocukların beynini nasıl doldurduğum daha önemli ve bende bu anlamda materyal sıkıntısı çekmiyorum, ama yanlışınız var eğitim sistemi 2007 yılında yapılandırmacı sisteme geçti,ezberden uzaklaşması için adımlar atıldı. Ama ne kadarı okullarda uygulanabiliyor orası tartışılır ama ezbere yöneltme yok, ezberden uzaklaşma var aksine getirilen sistemde.
eğitim sistemimiz mükemmel mi dedim ben, bi okur musunuz yazdıklarımı? Hatta eleştirdiğimi beğenmediğimi de söyledim.yeni getirilen bir uygulamadan bahsediyorum, kendi yorumumu bile katmadım. Sadece getirilen bir uygulamadan ve işlevselliğinden bahsediyorum, ben bu programların eğitimini aldım yıllarca.evet eğitim sistemimiz berbat, kendi adıma bu yeni durumdan en çok nasıl faydalanabilirim diye kafa patlatıyorum. Napim zaten sistem berbat gelmeyin çocuklar okula, akıllı tahta bi işe yaramıyor, kitaplarda bomboş, en iyisi okumayın mı diyim. Cidden çok garipsiniz. Var olan olumsuzlukların içinde olumlu bulduğum birşeyi paylaşıyorum, biliyorum herşeyi eleştirince çok karizmatik oluyor ama yapamam, objektif olmak zorundayım,işimi yapmak zorundayım.Gercekten bunlari inanarak mi söylüyorsun? Biz de isin icinde olmasak inanacagiz valla. Egitim hic bu kadar kotu ici boş rezil bir durumda olmadi.
Sizinle bu konuyu uzun uzun tartışmak isterdim ama benden daha hakimsiniz konuya, dilerim gönlünüzce eğitebilirsiniz çocuklarınızı...Yazmayayım dedim ama hakikaten dayanamadım.
Eğitimin son 12 yılda ne hale geldiğini görmezden geleni de ilk kez gördüm.
Size ilkokuldan itibaren eğitimde geldiğimiz noktayı anlatayım, zira başka bir ülkede öğretmenlik yapıyor gibisiniz.
Ezbere eğitim yok dediğiniz sistemde benim çocuklarıma bir gün normal yazılı yapılmadı. En baba yazılıları boşluk doldurmaydı. Bir gün sınavda veya ödev olarak " deneme, kompozisyon, hikaye, şiir"yazdırılmadı. Çocuklara alınan kaynak kitaplardan test ödevi verilip, yazılılarda bile 4 şıktan birinin işaretlenmesi istendi. Hatta bazı öğretmenler işin cılkını çıkartıp bize aldırdıkları yapraktestlerden çocukları yazılı yaptı
Çocuklarımız bu hükümetin sisteminde düşünmeyi, ölçmeyi, tartmayı unutup sadece 4 şıkka odaklandılar.Sadece sınav için bişeyleri ezberleyip öğrenmeyi unuttular.
Oğlum Türkiye'nin sayılı liselerinden birini kazandı, "Bingöl "nerde haritada göster deseniz gösteremez. Çünkü öğrenmedi . Sadece anlık ezberledi ve geçti.
Ben iyi bir eğitim için çocuklarıma hertürlü fedakarlığı yapan ve karşılığını alan bir anne olarak benden çok çok kötü bir eğitim aldıklarının farkındayım, diğer çocukları düşünemiyorum bile
Zaten üniversitelere gelen öğrenci kalitesine bakınca bile anlaşılıyor.Kimya ile alakalı bir meslek yüksek okuluna direk geçiş yapmış bir öğrenci daha " mol" nedir bilmiyor.20 yıldır görmediğim matematik dersinde benim gözümle çözdüğüm sorulardan sıfır çekebiliyor öğrenciler.
Akıllı tahta meselesine gelince , ben daha hiç görmedim. Tablet verilen bir okul öğrencisi gördüm , oyun oynuyor sadece dedi babası. Ben zaten akıllı tahta olayına da karşıyım. Hele ki öğretmenlerin bunu savunmasına daha da gıcığım. Kolay değil mi böyle ders işlemek. Çocuk çıkacak tahtaya kendi yazacak çizecek karalayacak ki öğrenecek. Öğretmen dediğinde derste anlatacağı konu üzerine özgün sorular hazırlamayı bilecek. Hazıra konmayacak!
Sizinle bu konuyu uzun uzun tartışmak isterdim ama benden daha hakimsiniz konuya, dilerim gönlünüzce eğitebilirsiniz çocuklarınızı...
Birşey demedim zaten, Allah gönlüne göre versin. O zaman farkındadır bir sınıfa farklı zeka seviyeleri ve farklı ilgi alanlarına sahip öğrencileri koyup aynı eğitimi vermenin abesliğinin. Kitaplardan önce çözülmesi gereken bu, çocuğa ilgi duyduğu eğitimi verirseniz zaten kitap mitap hikaye, herşeyi okur o çocuk, hatta kendi kitabını yazar.4 yillik egitim fakultesi diplomasiyla konunun ozune hakim olunmuyor ki kimlerle karsilasmissinizdir siz de meslekte bombos olan...O yuzden pedagojjk ve materyal egitimi almis olmak bazen bir ise yaramiyor..Parkon da bunlardan biri.Meslegin icinde olmayip bu kadar vakif olmasaydi ulkedeki egitim sisteminin carpik ve eksikliginden ustun zekalilar okuluna gidemezdi belki oğlu..
Birşey demedim zaten, Allah gönlüne göre versin. O zaman farkındadır bir sınıfa farklı zeka seviyeleri ve farklı ilgi alanlarına sahip öğrencileri koyup aynı eğitimi vermenin abesliğinin. Kitaplardan önce çözülmesi gereken bu, çocuğa ilgi duyduğu eğitimi verirseniz zaten kitap mitap hikaye, herşeyi okur o çocuk, hatta kendi kitabını yazar.
Sadece mevcut sistemden bahsettiğim halde eğitim sistemimiz mükemmel demişim, gözüm kapalı savunuyormuşum gibi üzerime gelindiği için evet serzenişte bulundum. Zaten eğitim sistemi en başından sorunlu orasını, burasını düzeltmeye çalıştıkça daha beter oluyor, yama tutmuyor bence.Bir sonraki yorumun da atifta bulundugunu hissettim de herkes doktor,ogretmen vs diye.Ona istinaden dedim.Hani bazen cok ta ogretmen olmaya gerek yok.Malum cagimiz artik ogretmenlerin bilgiyi verdigi cag degil.O bakimdan.Diger yazdiginda hemfikiriz ve kimsenin de tum cocuklara ayni egitim verilsin diye diretecegini sanmiyorum.
Yeni gelisme.Artik teog da tiyatroya,sanat etkinliklerine gidenlere ek puan gelecekmis.Kulaga hos geliyor ama...Henuz belirli degil duzenleme..Statuler arasi varolan makas biraz daha acilacak.Gecmis olsun köy cocugu,gecmis olsun alt duzey ekonomik aile cocugu..
Ben nerdeyim sen nerdesin,iyi o zaman ben seni güldürdüm allahta beni güldürsün.philosophy evet tüm yorumlarını okudum. Hatta ders kitaplari eskiye nazaran daha kaliteli dediğin mesajina bakip bakip gülüyorum. Trajikomik .
Chelzy teog konusuna değindiğin için yazayım dedim.Bir sonraki yorumun da atifta bulundugunu hissettim de herkes doktor,ogretmen vs diye.Ona istinaden dedim.Hani bazen cok ta ogretmen olmaya gerek yok.Malum cagimiz artik ogretmenlerin bilgiyi verdigi cag degil.O bakimdan.Diger yazdiginda hemfikiriz ve kimsenin de tum cocuklara ayni egitim verilsin diye diretecegini sanmiyorum.
Yeni gelisme.Artik teog da tiyatroya,sanat etkinliklerine gidenlere ek puan gelecekmis.Kulaga hos geliyor ama...Henuz belirli degil duzenleme..Statuler arasi varolan makas biraz daha acilacak.Gecmis olsun köy cocugu,gecmis olsun alt duzey ekonomik aile cocugu..
Sadece mevcut sistemden bahsettiğim halde eğitim sistemimiz mükemmel demişim, gözüm kapalı savunuyormuşum gibi üzerime gelindiği için evet serzenişte bulundum. Zaten eğitim sistemi en başından sorunlu orasını, burasını düzeltmeye çalıştıkça daha beter oluyor, yama tutmuyor bence.
Alttaki mesajınız hepimizin gönlünden geçen ve evet en büyük problemimiz.Birşey demedim zaten, Allah gönlüne göre versin. O zaman farkındadır bir sınıfa farklı zeka seviyeleri ve farklı ilgi alanlarına sahip öğrencileri koyup aynı eğitimi vermenin abesliğinin. Kitaplardan önce çözülmesi gereken bu, çocuğa ilgi duyduğu eğitimi verirseniz zaten kitap mitap hikaye, herşeyi okur o çocuk, hatta kendi kitabını yazar.
Chelzy teog konusuna değindiğin için yazayım dedim.
Okul açıldığından beri ek kaynaklara ödediğimiz tutar bir asgari ücret kadar.
He her kaynağı yada testi alamıyorsun soru tipine , çıkacak sorulara göre hepsi ayrı ayrı.
Sinema, tiyatro olayıda bence çocukları nasıl kategori ederiz mantığı yani zaten ezberci bu çocuklar dolayısıyla aldığı puanlar yakın birbirlerine.
Kızım aradı az önce "ders işlemiyoruz herkes evine gitti"dedi "neden" dedim "sınav bittiya anne " dedi.
Daha okulların kapanmasına 1.5 ay var ve 3. yazılılar var.
Öğretim bitmiş durumda kitapların içi bomboş.
Allah herkesin çocuğunun eşit şartlarda eğitim görebileceği bir sistem nasip etsin ne denir ki başka...
Bir sinema bileti 10-25 tl arası. Fakir çocuk Nasıl gitsin ki?Bir sonraki yorumun da atifta bulundugunu hissettim de herkes doktor,ogretmen vs diye.Ona istinaden dedim.Hani bazen cok ta ogretmen olmaya gerek yok.Malum cagimiz artik ogretmenlerin bilgiyi verdigi cag degil.O bakimdan.Diger yazdiginda hemfikiriz ve kimsenin de tum cocuklara ayni egitim verilsin diye diretecegini sanmiyorum.
Editt:Ogretmen olmaya gerek yok sozum yanlis anlasilmasin.Gunumuz her bilgiye rahatlikla ulasilabilen bir donem oldugundan artik onemli olan "fark yaratan ogretmen " olabilmek.Umarim bu seviye ulasiriz.
Bir sinema bileti 10-25 tl arası. Fakir çocuk Nasıl gitsin ki?
Zaten zengin tayfada kombine bilet alır her bilete puan geleceksefilme gitmeye bile gerek yok yani.
Dediğin gibi makas daha da açılacak.
Ayrıca müfredatı zenginleştireceklerine sinema tiyatrodan da medet ummak...Bir sinema bileti 10-25 tl arası. Fakir çocuk Nasıl gitsin ki?
Zaten zengin tayfada kombine bilet alır her bilete puan geleceksefilme gitmeye bile gerek yok yani.
Dediğin gibi makas daha da açılacak.