İngiltere'de 'Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması'

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
160415141012_erdogan_merkel_624x351_afp_nocredit.jpg
Image copyrightAFP

İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için ilginç bir yol seçti.

Douglas Murray dergininin internet sitesindeki son blog yazısında, yeni bir şiir yarışması başlattığını duyurdu.

Murray yarışmanın adını da, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması" olarak belirledi.

İngiliz yazar, yarışmaya katılmak isteyenlerin şiirlerini theeditor@spectator.co.uk göndermelerini istedi.

160412063925_erdogan_boehmermann_640x360_epa_nocredit.jpg
Image copyrightEPA
Jan Böhmermann 31 Mart'ta Almanya devlet televizyon kanalı ZDF'de yayımlanan programında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretler içeren bir şiire yer vermişti.

Böhmermann, Alman Ceza Yasası'nın 103. maddesi uyarınca‚ yabancı devlet adamına ya da organına hakaret suçundan yargılanabilir.

Bu madde üç yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Hakaret iftira amaçlıysa, ceza beş yıla kadar çıkıyor.

'Beş mısralık esprili şiirler yazın'
Douglas Murray ise The Spectator dergisinin internet sitesindeki blog yazısında Erdoğan'ı "despot" olarak nitelendirdi.

Murray okurlarından, kendisi gibi Erdoğan hakkında beş mısralık esprili şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin "olabildiğince hakaret içermesini" istedi.

Yazar, şiir yarışmasının galibinin de 23 Haziran tarihi öncesi açıklanacağını duyurdu.

141216010351_cameron_erdogan_624x351_reuters_nocredit.jpg
Image copyrightReuters
İngiltere'de bu tarihte, ülkenin Avrupa Birliği üyeliği için referandum yapılacak.

Douglas Murray, geçen ayki bir yazısında da İngiltere Başbakanı David Cameron'ı Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise 10 gün önce CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada, "İngiltere’de sosyal medya üzerinden Kraliçe ya da Başbakan'a hakaret etmek cezalandırılmıyor" demişti.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/04/160419_dmurray_erdogan

Ofke ile kalkan zararla otururmus. Cumhurbaskani Erdogan Avrupa'da hangi birine dava acacak, nasil yetisecek, bekleyip gorecegiz artik..

Bu arada Turkiye'de de acilan hakaret davalarinin binlerle ifade edildigi ve her elestirinin hakaret sayilip dava acildigi ve yururlukteki kanuna gore 4 yil hapisle yargilandigi goz onune alinarak, artik bu durumun fazla olmaya basladigi kanisiyla Anayasa Mahkemesine bu kanunun yururlukten kaldirilmasi icin 45 imzali dilekce verilmis.. Birsey olacagini sanmam Turkiyede, ama birilerinin halki ve basin ozgurlugunu dusunmeye baslamasi ve kenarda oturup seyretmektense bir adim atmasi iyi bir gelisme diye dusunuyorum.

Neden soruşturmaya izin veren Merkel hakkında şiir yazılmasını istemediler de Türkiye Cumhurbaşkanı'na yazılmasını talep etmişler?
Ben kendi ülkemin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, siyasilerini sonuna kadar eleştiririm ama başka ülkelerin hakaret etmesini onaylayamam.

İngiltere kraliçesine hakarete dava açmayabilirler ama aynı İngiltere Lady Diana'nın ölümünü resmi sırlar yasası kapsamına alıp sansür uyguladı, neden acaba?
Hepsi işine gelmediği zaman yaptırımlar uyguluyor.

Bu artik hakaret sinirlarini asmis.. Bu bir linc kampanyasi. Neden? Turkiye'de ve dahi dunyada baska ulkelerde insanlar neden linc edilir? Durup bir dusunmek lazim.

Bu dunyada 200 civarinda ulke, bu ulkelerden cikan yuzlerce, binlerce devlet ust gorevlisi var. Turkiyeden de oyle.. Simdiye kadar hic birinde dunyadaki hic bir lidere, ya da Turkiye yonetiminde bulunmus hic bir lidere boyle bir linc kampanyasi duyulmamis. Adina hakaret siiri yarismasi acilan ilk devlet adami, ilk Cumhurbaskani Erdogan.. Neden? Durup bir dusunmek lazim.

Adam, karsisindakilerde boyle bir duygu ve bu kadarcik bir saygi, yada sifir saygi, hatta nefret uyandirabildiyse 14 yilda, onun sorunu, ve de onu oraya oturtanlarin sorunu.. Sarayin itibari buraya kadar.. Korku Cumhuriyetinin olusturdugu zoraki saygi ve biat kulturu Avrupada gecmiyor maalesef.

Ben Turkiye'yi Erdoganla ozdestirmiyorum. Ben gibi milyonlarca insan ozdestirmiyor. Ve dahi disarda dusman tavirlar icine girdigi diger ulkeler dahi tek tek "Turk halki ile sorunumuz yok, dostuz, derdimiz Erdogan ve hukumeti" diye beyanatlar veriyor. Onlar dahi Turkiye ile Tayyip'i ayri tutuyorken, isteyen istedigi kadar "TC Cumhurbaskanina yapilmis hakaret bize yapilmis sayilir" diyerek hakareti ustlenme ozgurlugune sahip tabii, ama ben asla bu hakareti ustume alinmam. Cunki ben hic bir zaman boyle bir sahsiyeti bu ulkenin en yuce makamina layik bulmadim, orda oturmasini onaylamadim. Orada olmamasi gereken bir kisi oldugunu nedenleriyle birlikte milyon kez yazmis biri olarak hala onu israrla oraya layik gorenler bu hakaretlerin aynen musebbihi ve de hedefidir diyorum. O zamanlar bize "catla da patla, ohhh" diyerek, yaptiklari secimin sonuclarini galebe calarak sevinc icinde ustlenenler, tum dunyaya alay konusu ve rezil olmanin dayanilmaz utancini da hep birlikte ustlensinler bir zahmet..

Son düzenleme:
dahi disarda dusman tavirlar icine girdigi diger ulkeler dahi tek tek "Turk halki ile sorunumuz yok, dostuz, derdimiz Erdogan ve hukumeti" diye beyanatlar veriyor.

:KK70::KK70:
Sen bu açıklamaya gönülden inanıyor musun Saraylım?

O kadar seviyorlar ki bizi, bugün Allah muhafaza ülkemiz parçalansa Almanya, Rusya, İngiltere, ABD başta olmak üzere birçok ülke hangi tarafımızı işgal edeceğini şaşırır.
Kendimizi kandırmayalım lütfen, sende bal gibi biliyorsun ki bugün Ortadoğu'nun kaynamasına sebeptir bu ülkeler, her buldukları fırsatta Ortadoğu ülkelerine saldırdılar, savaş açtılar, o kadar seviyorlar ki bu coğrafyanın insanlarını, ölenlere kılları kıpırdamıyor.
Bizim en büyük hatamız ne biliyor musun? Ki zaten hükümetin yaptıklarına bu sebeple karşıyım, iç ve dış politikamıza yön verirken bu bizi pek çok seven ülkelerin dediklerini yapmamız.
Koltuk sevdası yüzünden taviz üstüne taviz vermemiz, bize bizden başka dost yoktu.

Osmanlı parçalanırken dostluklarını görmüştük, Allah bir daha göstermesin.

O kadar seviyorlar ki bizi, bugün Allah muhafaza ülkemiz parçalansa Almanya, Rusya, İngiltere, ABD başta olmak üzere birçok ülke hangi tarafımızı işgal edeceğini şaşırır.
Kendimizi kandırmayalım lütfen, sende bal gibi biliyorsun ki bugün Ortadoğu'nun kaynamasına sebeptir bu ülkeler, her buldukları fırsatta Ortadoğu ülkelerine saldırdılar, savaş açtılar, o kadar seviyorlar ki bu coğrafyanın insanlarını, ölenlere kılları kıpırdamıyor.
Bizim en büyük hatamız ne biliyor musun? Ki zaten hükümetin yaptıklarına bu sebeple karşıyım, iç ve dış politikamıza yön verirken bu bizi pek çok seven ülkelerin dediklerini yapmamız.
Koltuk sevdası yüzünden taviz üstüne taviz vermemiz, bize bizden başka dost yoktu.

Neden inanmayayim? Bugun durum bu degil midir? Bizim dune dek 50 tane isadamimiz Rusyadan ekmek yemiyor muydu? Buradan dunya kadar isci oradaki Turk-Rus ortakli sirketlere is yapmaya gidip gelmiyorlar miydi? Turizmcilerimiz oradan beslenmiyor muydu? Almanya basta olmak uzere 1970lerden bu yana Avrupa ulkeleri dunya kadar iscimize ekmek kapisi olmadi mi? Dusmanlik dedigin bu mu?

Sizin en buyuk derdiniz ne biliyor musun? Butun herkesi Turkiye dusmani gormek.. Turkiyenin basina her gelenin sucunu dis ulkelerde aramak.. Avrupa kaynakli 1. Dunya
savasinda bahsettiklerinden Almanya ile muttefiktik. Diger saydigin ulkeler, Rusya ve Ingiltere. Almanya ile de savasti, sadece Turkiye ile degil. Simdi dost mudurlar? dostturlar.. Ille de capanoglu aramak niye?

Hem bir ulkeyi sevmek nedir? Bir ulke ile ya dostsundur, cikar iliskilerin, askeri, ticari, turistik vb. antlasmalarin vardir, ya da yoktur, ya da savastasindir, dusmanindir. Devletler arasinda sevgi ne? Dis politikada duygulara yer yoktur.

Bir ucu taa Afrikada, diger ucu Asyada olan, Avrupada Viyana onlerine kadar dayanmis Osmanlinin parcalanma sebebini Avrupaya, Rusyaya mi getirip bagladin? Ne guzel.. Acaba nasil bir marifet gostererek bu gunesin batmadigi koca Imparatorlugu parcalayabildiler?

Acaba onlardan biri parcalansa bizim tavrimiz ne olur? En basitinden, bizimki daha bir kac ay once Suriyeye cikartilan tezkereyi savunurken "Irak'ta dustugumuz hataya dusmeyelim" diyordu. Irak'ta biz ne gibi bir hataya dustuk? Suriyede farkli ne yapacagiz?
"Amerikali dost askerler evlerine sag salim donsunler diye" az dua ettik deme sakin bana..

Bu artik hakaret sinirlarini asmis.. Bu bir linc kampanyasi. Neden? Turkiye'de ve dahi dunyada baska ulkelerde insanlar neden linc edilir? Durup bir dusunmek lazim.

Bu dunyada 200 civarinda ulke, bu ulkelerden cikan yuzlerce, binlerce devlet ust gorevlisi var. Turkiyeden de oyle.. Simdiye kadar hic birinde dunyadaki hic bir lidere, ya da Turkiye yonetiminde bulunmus hic bir lidere boyle bir linc kampanyasi duyulmamis. Adina hakaret siiri yarismasi acilan ilk devlet adami, ilk Cumhurbaskani Erdogan.. Neden? Durup bir dusunmek lazim.

Adam, karsisindakilerde boyle bir duygu ve bu kadarcik bir saygi, yada sifir saygi, hatta nefret uyandirabildiyse 14 yilda, onun sorunu, ve de onu oraya oturtanlarin sorunu.. Sarayin itibari buraya kadar.. Korku Cumhuriyetinin olusturdugu zoraki saygi ve biat kulturu Avrupada gecmiyor maalesef.

Ben Turkiye'yi Erdoganla ozdestirmiyorum. Ben gibi milyonlarca insan ozdestirmiyor. Ve dahi disarda dusman tavirlar icine girdigi diger ulkeler dahi tek tek "Turk halki ile sorunumuz yok, dostuz, derdimiz Erdogan ve hukumeti" diye beyanatlar veriyor. Onlar dahi Turkiye ile Tayyip'i ayri tutuyorken, isteyen istedigi kadar "TC Cumhurbaskanina yapilmis hakaret bize yapilmis sayilir" diyerek hakareti ustlenme ozgurlugune sahip tabii, ama ben asla bu hakareti ustume alinmam. Cunki ben hic bir zaman boyle bir sahsiyeti bu ulkenin en yuce makamina layik bulmadim, orda oturmasini onaylamadim. Orada olmamasi gereken bir kisi oldugunu nedenleriyle birlikte milyon kez yazmis biri olarak hala onu israrla oraya layik gorenler bu hakaretlerin aynen musebbihi ve de hedefidir diyorum. O zamanlar bize "catla da patla, ohhh" diyerek, yaptiklari secimin sonuclarini galebe calarak sevinc icinde ustlenenler, tum dunyaya alay konusu ve rezil olmanin dayanilmaz utancini da hep birlikte ustlensinler bir zahmet..
Hahahah ayh güleyim bari İngiltere nin mi türk halkıyla sorunu yokmuş. Düşmanlarımızı tanıyalım lütfen birazcık tarih bilgisi. Ayrıca araplar da Erdoğana methiyeler düzüyor mesela, neye göre karar veriyorsunuz rezil olduğumuza? Bir tarafta mazlum ezilen halk,Erdoğan ı kurtarıcı görüyor, diğer tarafta göbeğini kaşıyan bir halkı mazlumlaştıran ülkenin halkı hakaret kampanyası başlatıyor.bu açıdan bakınca neden linç kampanyası anlaşılıyor aslında.

:KK70::KK70::KK70: :KK9::KK9::KK9:

Kendinizi komik duruma dusrurseniz, millet pekde guzel dalgasini gecer valla. Haftada bir twitterda tt oluyor zaten. Hicde beni temsil etmiyor O akepelililerin cb. Kendide dedi zaten. Bu yuzden gulup gecerim :KK70::KK70::KK70:

Hahahah ayh güleyim bari İngiltere nin mi türk halkıyla sorunu yokmuş. Düşmanlarımızı tanıyalım lütfen birazcık tarih bilgisi. Ayrıca araplar da Erdoğana methiyeler düzüyor mesela, neye göre karar veriyorsunuz rezil olduğumuza? Bir tarafta mazlum ezilen halk,Erdoğan ı kurtarıcı görüyor, diğer tarafta göbeğini kaşıyan bir halkı mazlumlaştıran ülkenin halkı hakaret kampanyası başlatıyor.bu açıdan bakınca neden linç kampanyası anlaşılıyor aslında.
Pardon da, napicam tarihi? Zamaninda Viyana kapilarina dayanmisiz, aylarca topa tutmusuz diye bugun Avusturya ile kanli bicakli miyiz?
Demek Araplar Erdogana methiyeler duzuyor, he mi? Su unlu siir yarismasina gonderilen belalti siirlerin bir cogunlugu Arapcaymis, ne olacak simdi?:KK51:

Ustelik yarisma fikrini atan Ingiliz magazin dergisi odul bile vadetmedigi halde 4-5 gun icinde dunyanin heryerinden binlerce siir yagmis, Turkiye de dahil olmak uzere. Simdi 1000 Euro odul var, yarismayi duyanlardan biri benden bu kadar odul demis.. Yani bu is Avrupa sinirlarini coktan asmis canimcim..

Sen dusman ulkelerin tam listesini cikartmaya basla, Turkiyeyi de eklemeyi unutma. Zaten Turkiyede sadece hakaret davasi acilan sayisinin 2000'leri gecmesi bir anlam ifade etmiyor mu sence? Ya yetisemedikleri milyonlar.. Bugun sosyal medyada Erdoganla, karisi ile ilgili eski birkac Turkce habere baktim, altlarina yazilmis kufur ve hakaretlerden dudaklarim ucukladi..:eek:

X