ingiltere vizesi

hlenka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2012
72
0
Merhaba bayanlar,
25-29 Ekim kurban bayramı tatilinde 3 arkadaş İngiltere'ye gideceğiz turla.
3 Ekim'de vize başvuru merkezine giderek başvurumu gerçekleştirdim.
Bu arada en son 2001 senesinde İngiltere'ye turistik gittiğimi belirtmek isterim.
Bunun haricinde hemen hemen her sene avrupa seyahatlerim mevcut, schengen vizeleriyle. Ancak Amerika'ya gitmedim hiç.
Diğer 2 arkadaşım da benimle aynı tarihte başvuru yaptı ve her ikisi de geçen cuma vizelerini aldı. İkisi de daha önce Amerika'ya gitti, yakın tarihlerde. İngiltere vize işlemlerinde Amerika'ya gitmek size ayrıcalık tanıyormuş sanırım.
Artık endişelenmeye başladım. Turun parasını çoktan ödedim. Paramın yanacağına mı yanayım? Red gelirse ne olacağına mı?
Muhattap alabileceğim de kimse yokmuş. Son gün bile çıkabilir diyorlar, ya da gideceğiniz günden sonra bile çıkabilir diyorlar.
Vizem çıkmazsa para iade konusunda hakkım nedir bayanlar? Sonuçta benim elimde olan bir durum değil...

Sözleşmeniz de madde var mı vize onaylanmazsa kesintiler ile ücret iade edilir diye o önemli ancak telaş yok vizeniz çıkar. Evraklarınızı eksiksiz vermeye özen gösterin.

Sevgiler,

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Evraklarımda eksiklik yok ama diğer arkadaşlarımla arada fark var. Mesela ben maaş bordromu, SGK girişimi verdim, onlar bunlara ek olarak hesap özetlerini de vermiş. Ancak benim vize işlemlerimi yapan kişi buna gerek olmadığını söyledi. Sadece bu fark var. Hala bekliyorum ses yok, umarım dediğiniz gibi olur ve vizem çıkar. Sözleşmeye de bir an önce baksam iyi olacak :)

Bne de yurt dışı turları düşünüyorum.Vize falan nasıl oluyor öğrenmek isityorum,konu takibimde,neler olduğunu bilgilendirirseniz memnun olurum..Daha erken mi başvursaydınız?..Tur ücreti nekadar ve hangi tur? İnşallah hayırlısıyla çıkar da gezersiniz,paranız da boşuna gitmez..

İngiltere'ye gideceğim İnşallah Pronto turla. Taksitle ödeme yaptım çünkü tuzlu biraz, neyse ki para biriktirmiştim önceden. Londra'da kalacağız. 3 kız aynı odada.
Vize işlemleri İngiltere için diğer ülkelerden daha farklı. Vize başvuru merkezi var Şişli'de, yani konsolosluk değil, onun aracı kurumu gibi düşünebilirsiniz. Önce bir başvuru formu dolduruyorsunuz ve bunu merkeze gönderiyorsunuz, daha sonra da vize görüşmesi için gün ve saat veriliyor. O gün size söylenen saatte merkeze gidiyorsunuz, sıranız gelince sizi alıyorlar. Evraklarınızı alıp size bir barkod no verip gönderiyorlar. Beklemeye başlıyorsunuz, bu barkod numarasıyla vizenin ne aşamada olduğunu internetten öğrenebilirsiniz. Benimki hala işlem sürecinde mesela :KK43:
Aslında 3 hafta önce başvurdum seyahat tarihinden, makul bir süre ama işte hala bekliyorum endişe içerisinde...

Her ilde var değil mi vize başvuru merkezi?En azından büyük şehirlerde yani.Bir de 3 haftanın daha öncesindne başvursak olur mu?tedbir amaçlı..

Son düzenleme:
Her ilde vardır tabii ki.
İstediğin kadar önceden yaptırabilirsin, hiç bir sakıncası olduğunu sanmıyorum. Vize tarihin giriş çıkış tarihlerini kapsasın yeter.
İngiltere için en az 6 aylık başvuru yapabiliyorsun mesela, onun da ücreti $129. Ocak da başvur, Mayıs da git örneğin :)

Vizemin çıktığına dair mesaj bu sabah 11:00'de cep telefonuma geldi. :)
Hayırlısıyla Londra'ya gidiyorum Kurban Bayramı'nda :)))

Tahmin edersin ki, mesaj sayım 100'e ulaşmamış :) o yüzden burdan cevap vereceğim.
Önce bir şey sormak istiyorum, hangi ülkeye gitmeyi planlıyorsun?

Tamam, ben çünkü ingiltereye gideceğini düşündüm ilk önce.
Öyleyse şöyle başlayayım anlatmaya.
Ben bu ingiltere tatilimden önce, yurtdışı seyahatlerime hep ailemle gitmiştim ve tabii masraflar da onlar tarafından karşılanmıştı.
İlk kez kendi kazancımla çıktım bayramda. Tabii İngiltere diğer ülkelerden daha farklı, pound geçerli olduğundan, o da bizim paramızın 3 katı olduğundan bir hayli pahalı geliyor insana :)
Ama ispanya ve moskova çok daha uygun olacaktır.
Biz 3 kız arkadaş tur satın aldık. 3 kişilik odada kaldık. 4 gece 5 günlük tatil için 1.800 tl ödedik kişi başı. Tabii başta da dediğim gibi, ingiltere diğer ülkelere göre daha pahalı.
Bu fiyata gidiş dönüş uçak bileti dahil, oda kahvaltı dahildi. Ama turun seni tatil boyunca gezdireceği yerler dahil değildi. Bizim orada okuyan bir tanıdığımız vardı, o sayede ben tura başka ekstra bir ücret vermedim. Vizemi de kendim aldım. Vize almak için de ayrı para istiyor çünkü tur şirketleri. Öğrenci olduğun için daha kolay olacaktır vize almak, okuduğuna dair okulunun verdiği belgeyi almalısın.
hmmm böyle... Başka ne söyleyebilirim?? Sen sor istersen :)

Mrb arkadaşlar ben yeni katıldım bisey sormak istiyorum İngiltere vizesi başvurusu yaptık enaz uç haftada cvp gelirmiş ama bizim iki ay oldu hala ses yok bizim gibi uzun süren varmı acaba :KK43:

X