İngilizceyi nasıl öğrendiniz?

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
392
892
33
İyi pazarlar KK'nın güzel kadınları.
Benim sorum tam da konu başlığım. Aslında eşim için bu sorum bende yanında eklenti olarak katılacağım. Kendisi mühendis kabaca B1 seviyesinde ingilizcesi var diyelim.Malum kendisinin sektöründe ingilizce artık aranmıyor zaten sular seller gibi bildiğiniz varsayılıp ikinci dil yetkinliği istiyorlar,şuan çalışmıyor ve yeteri kadar boş zamanı var. Dili halletmesi gerektiği yönünde baskı yapıyorum çok uzun zamandır ve nihayet kendisi de kabul etti.
Kursa gitmek istiyoruz illa faydasını göreceğiz ama ne kadar? Yeterli mi? Kestiremedik.
İngilizceyi nasıl öğrendiniz hayatınıza nasıl aldınız deneyimlerinizi paylaşırsanız çok faydalı olacak bizim için.

Hangi dil olursa olsun o dile maruz kalmadan sular seller gibi konuşulabileceğini düşünmüyorum.
teori ile pratik çok başka şeyler.
Yazılı olanın harici ‘sokak dili/konuşma dili’ diye bir şey var ve bu ancak konuşa konuşa hallolabilir.
Herkesin dil kursuna yurtdışına gitme imkanı elbette yok ama en etkili yöntem bu.
Ya da yurtdışı gezileri olabilir. Bu ihtimaller yok ise Bol bol konuşma pratiği yapılması gerek.
Mutlaka internet siteleri vardır yabancı konuşma arkadaşı filan. Böyle bir şeyler araştırabilirsiniz.
Bu sorunun tek ve doğru cevabı ; konuşmak konuşmak konuşmak.

Bence amaçsız bir şekilde değil de IELTS veya TOEFL için çalışın. Zaten bu sınavlarda okuma, yazma, konuşma ve dinleme olmak üzere 4 ayrı bölüm oluyor. Bunlara çalışırken diliniz epey gelişir. Sınavlar için özel kaynaklar, videolar var internette. Bunlara çalışın derim ben. Fiziki kurslar aşırı zaman kaybı, online kurs belki yararlı olabilir. İş yerleri artık ielts, toefl belgesi yani dil yeterliliği belgesi görmek istiyorlar o yönden de mantıklı olur.

Benim babam çok önemserdi yabancı dili o yüzden ilkokuldan itibaren İngilizce eğitimi ve özel ders almaya başladım. Tabii sizin için bu durum olmaz artık ama iyi bir kurs (kesinlikle Türkçe konuşmaya izin vermeyen) ve bol bol evde kendiniz pratik yaparak başlayabilirsiniz. Sonrasında internetten yabancı dil konuşabileceğiniz uygulamalar edinebilirsiniz. Yabancıların oynadığı oyunlarda kulüp etkinliklerinde yer alabilirsiniz. Bir de başlarda yabancı dizi izleyip Türkçe alt yazıyı kapatıp İngilizce alt yazı ekleyebilirsiniz. Bunu bana bir arkadaşım söylemişti ona çok yardımcı olmuş. Eğer imkanınız varsa yurt dışı seyahati bunu en iyi perçinleyen şey.

Öncelikle başarılar diliyorum :) sadece kursla asla öğrenilecek bir şey değil. Çünkü en önemli şey pratik yapmak, konuşmak, dinlemek... kısacası maruz kalmak. Kursta haftada 3-4 saat ile maalesef mümkün olmuyor. Eğer imkanınız varsa birkaç hafta bile olsa yurt dısına çıkın, eğer imkanınız yoksa kesinlikle birebir özel dersler ve ciddi bir emek vermek gerekiyor. Günde kurs ve dersler dışında en az 2-3 saat dinlemek, okumak, konuşmak gerekiyor.

Öncelikle benim ingilizcem harika değil, ama gidince derdimi anlatacak kadar, yabancılarla dostluk kuracak kadar , sevgilime hayatımın her alanını anlatacak kadar iyi.
Okulda kursta değil, 25 yaşından sonra yollarda konuşa konuşa , sehrime gelen turistleri gezdire gezdire kendi kendime öğrendim.
Benim önerim çok etkili aslında ama Türkiye'de bu kafada çok insan yok...
Eşiniz kursa gitsin. Aynı zamanda Couchsurfing sitesinden salon kanepesinde ya da boş odanızda turist kabul etmek için bir ilan açın. Profilde evli çift olduğunuzu ve sadcee referanslı insanları kabul edeceğinizi yazın. Böylece şehrinizde gelen turistler bir- birkaç gece sizde kalacaktır. Tabii ki iletişime geçeceksiniz. Böylece eşiniz bol bol pratik yapar:)
Ben uygulamayi kullanan çok fazla evli çift gördüm. Bu siteden tanışıp gezdirdigim insanlardan cok kişi var ,Türkiye'nin çeşitli yerlerinde böyle ailelerde kalan.hatta sevgilim kayseriye gittiğinde böyle bir genç- cocuklu ailenin evinde kaldi:)
referansı bol ve güzel olan insanlardan zarar gelmez. O yüzden benim önerim bu yönde.
insanlar konuşma sınıfına bir ton para ödüyor, oysa sitenin aylık ücreti 1 Euro..aç, buluş bir turistle evine almasan bile şehri gezdir. Al sana bedava konuşma sınıfı
ben evlenip çoluk çocuğa da karissam bu siteyi bırakmam ki çocuğum dile maruz kalsın,başka kültürleri görerek büyüsün diye.
size ve tüm dil öğrenmek isteyenlere tavsiyemdir

kurs değilde tatil bölgesinde turistlerin olduğu cafe gibi yerlerde kolay öğrenebilirin onlarla konuşarak

Devamli maruz kalmak gerekiyor. Ana dil dişinda 2 dil daha konuşabilirim ama o iki dili kursa giderek ogrenmedim. O diller hayatinin içinde olursa, kullanilirsa ogrenilir yani benim dil ogrenmeye yatkinligim yok bence.
Bir dile merak sardim mesela ama maruz kalmadigim bir dil ve pek olmuyor, coook fazla ugraşmam lazim, onu da ben üşendim.

Kursa gitmek istiyoruz illa faydasını göreceğiz ama ne kadar? Yeterli mi? Kestiremedik.
Bu sorunun tek ve doğru cevabı ; konuşmak konuşmak konuşmak.
Böylece eşiniz bol bol pratik yapar:)
Bir yıl hazırlık sınıfında İngilizce öğrenip üniversite eğitimimin tamamını İngilizce aldım. Şimdi İngilizce ders anlatıyorum.

1- Mutlaka konuşma ortamları oluşturmak lazım. Yukarıdaki alıntıları önemseyin. Couchsurfing yapamayız derseniz şimdi uygulamalarla online İngilizce konuşma siteleri var.

2- Düzeyinize göre İngilizce hikaye kitapları okuyarak kelime haznenizi geliştirin.

3- Benim de hazırlıkta okurken çok yaptığım İngilizce film izlemek, konuşma dinlemek. Kulak aşinalığı çok önemli. Hiç anlamasanız bile İngilizce haberleri izleyin. İnanın bir süre sonra anlıyorsunuz.

4- Bir kurs takibiniz olsun ve hocasıyla iyi iletişim ile düzey ilerlemenizi takip edip uluslararası geçerliliği olan yeterlilik sınavlarına hazırlanın.

İngilizce’yi iyi bir dil eğitimi olan Anadolu Lisesi’nde öğrendim, en azından sağlam temel attım diyebilirim. İlk senemiz yoğun İngilizce eğitimiyle geçti, ben de sürekli yabancı dizi izleyen, yabancı müzikler dinleyen, yurtdışını, ünlüleri, magazini yoğun takip eden biriydim, insanlarla da iletişim kurmaya istekliydim. Lisedeyken yabancı insanlarla konuşurdum. Üniversitede de akademik eğitim, yurt dışı derken dile “maruz kalarak” öğrendim.

Esas mesaimi A1 seviyesinden C1 seviyesine kadar Almanca’ya harcadım. Her gün saatlerimi Almanca öğrenmeye adadım. Sürekli sürekli dinleme yaptım, aynaya karşı konuştum, sürekli kelime çıkararak, yazarak çalıştım. Rengarenk çalışarak, özellikle yazarak kalıcı bir şekilde öğrendim. Akademik eğitimimi de Almanca dilinde aldım. Telefonumun diline kadar Almanca yaptım. Ama ne yaparsanız yapın o ülkede bulunmak, insanlarla direkt iletişim kurmak ve bir süre yaşamak kadar konuşmanızı geliştiremiyorsunuz. Mümkün tabii ki ama bir yere kadar.

Teorik kursların yanında Cambly gibi uygulamalarla pratik yapılmalı kesinlikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…