Öncelikle benim ingilizcem harika değil, ama gidince derdimi anlatacak kadar, yabancılarla dostluk kuracak kadar , sevgilime hayatımın her alanını anlatacak kadar iyi.
Okulda kursta değil, 25 yaşından sonra yollarda konuşa konuşa , sehrime gelen turistleri gezdire gezdire kendi kendime öğrendim.
Benim önerim çok etkili aslında ama Türkiye'de bu kafada çok insan yok...
Eşiniz kursa gitsin. Aynı zamanda Couchsurfing sitesinden salon kanepesinde ya da boş odanızda turist kabul etmek için bir ilan açın. Profilde evli çift olduğunuzu ve sadcee referanslı insanları kabul edeceğinizi yazın. Böylece şehrinizde gelen turistler bir- birkaç gece sizde kalacaktır. Tabii ki iletişime geçeceksiniz. Böylece eşiniz bol bol pratik yapar:)
Ben uygulamayi kullanan çok fazla evli çift gördüm. Bu siteden tanışıp gezdirdigim insanlardan cok kişi var ,Türkiye'nin çeşitli yerlerinde böyle ailelerde kalan.hatta sevgilim kayseriye gittiğinde böyle bir genç- cocuklu ailenin evinde kaldi:)
referansı bol ve güzel olan insanlardan zarar gelmez. O yüzden benim önerim bu yönde.
insanlar konuşma sınıfına bir ton para ödüyor, oysa sitenin aylık ücreti 1 Euro..aç, buluş bir turistle evine almasan bile şehri gezdir. Al sana bedava konuşma sınıfı
ben evlenip çoluk çocuğa da karissam bu siteyi bırakmam ki çocuğum dile maruz kalsın,başka kültürleri görerek büyüsün diye.
size ve tüm dil öğrenmek isteyenlere tavsiyemdir