İngilizce..

Meelekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2011
202
0
46
İzmir
İngilizceden nefret ediyorumm ama ingilizce istemeyen bi iş yok gibi artıkk. Dilim dönmüyor o kelimelere konuşamıyorum bi türlü off

ben sevıyorm ama bı turlu ılgılenıp genısletmeye fırsat bulamaadım :) tavsıyesı olan varmı ? kurs harıcınde konusmayı gelıstırebılmek yonunde:

Ana dili inglizce olan çocukta ingilizce konuşurken dili dönmüyordu ama zamanla alıştı :)
İşin şakası bir tarafa isterseniz yaparsınız derslere başlamadan oturun ingilizce kelimeleri tane tane okuyan bir eğitim seti alın ve başlayın dinlemeye gerisi gelir zaten.

Öyle yapayım iyi fikir teşekkürlerr :)

Zaten ingilizceyi Amerikan, İngiliz aksanıyla bire bir konuşmanız mümkün değil. O adamların anadiliyken, sizin yabancı diliniz oluyor. Nasıl onlar Türkçe'yi sizin kadar düzgün bir aksanla konuşamazsa, siz de onlarla bire bir konuşamazsınız. Konuşursunuz ama bire bir ciddi yaşama tecrübleri gerekir. (amerika,ingiltere gibi yerlerde)..
O bakımdan dilim dönmüyo diye üzme canım kendini..
Zamanla konuşa konuşa, pratik yapa yapa alışırsın kelimelere. Ben 6 yıldır ingilizce kursuna gidiyor olmama rağmen, (ki Bir amerikan kadar konuşma terübesine sahibim)..
Bazen, bazı kelimeleri telafuuz edemiyorum. Çok komik kelimeler çıkıyor ortaya. Bir şeyi okurken kursta yerlere yatıyoruz o kelimeleri yanlış okuyunca. Bi ara Excuse me kelimesine takılmıştım. İyice psikolojim bozulmuştu.
Yani anlayacağın İngilizce gibi diller pratikle yerleşir ve pratikle alışırsın. Evde boş kaldığında bol bol ingilizce kitap oku sesli olarak. (Hikaye kitapları var biliyorsundur.) Stage1'den başlarsan hem anlaman gelişir, hem de sözcük daracağınla birlikte aksanın gelişir.
Sonra CNBC-E de İngilizce yabancı diziler var. Onları izleyerek kelimelerin telafuzlarını görürsün. Amerikanlar, İngilizceyi İngilizler kadar düzgün konuşmaz gerçi. Hep yutarak konuşurlar ama olsun pratik olur.
Bununla birlikte İngilizce eğitim CD'leri alırsan yada interneten indirirsen ordaki telafuuzları görmüş olursun.
Alışırsın zamanla konuştukça.
Takma kafana.

Son düzenleme:
valla hiç oturup ders çalışmadım ama şu CNBC-E dizileri sağolsun onları izleye izleye onlar gibi konuşmaya başladım.tavsiye ederim:)

benimde beynimin içine çip taksınlar anadilim gibi konuşayım
yoksa olmucak

Öyle yapayım iyi fikir teşekkürlerr :)

ne kdr çalışırsak çalışalm anadil gbi olmuo çok haklısınz. garip ama ben bseye dha inanıyrm. bazı insanlrn dili çok güzel dönüo bazıları ise kitaptan okuo gibi bariz belli oluyo. bnm öle tanıdıklarm varki türk demeye bin şahit ister. umarm snnde dilin çok çabuk alışr cnm. bnce kolay bi dil konustkca arkası gelio.bütün kapıları açan tek dil ayrıc iş konusunda yurtdsnda heryrded işe yarıyo ne güsl

ingilizceden ben de nefret edıyorum ,ıngılızceden degıl ama tenslerden nefret edıyorum dıyebılrım .bıktım artık su tenslerden desem yerıdır .dırek yazmayı konusmayı ogrensek olmuyor mu ya ,nedır bu tenslerden cektıgım .sankı kendı dılımızde cümle ıcınde gecmıs zamandı gelecek zamanını bulduk da ,bılmedıgımız dıl de bunları ogrenmeye calısıyoruz yahu . bu tenslere olan gıcıklıgım yuzumden bı turlu ogrenme egılımıne baslıyamadım.

Hemen konuşma isteği olması bizi yanlışa sürüklüyor Nedeni ise şu
Biz Türkçe konuşuyoruz ve bu Türkçe için Türkçe düşünüyoruz İngilzce konuşmak içinde İngilizce düşünmek bir İngiliz gibi düşünmek gerekir.
( bu tüm diller için böyledir. )
Bu şekilde düşünmek ve bunu gerçekleştirmek bizim doğru bir şekilde cümle kurup konuşmamıza yarayacaktır bu birincisi
Gelelim ikincisine
İkinciside şu DİNLEMEK
Şimdi bunu da şöyle anlatayım çocuk doğduğu gibi konuşmuyor bir kaç yıl çevreyi dinliyor daha sonra hecelerle konuşmaya başlıor :) Daha sonra kelimeler ve daha sonrasında da cümleler kurup konuşuyor.
Bundan yola çıkarak önce öğrenmek istediğimiz dilin kalıplarından ziyade hecelerine seslerine bakmak hecelerle ağız ve dil alıştırmaları
yapmamız lazım.Heceler den kelimelere kelimelerden de cümleye ulaşmamız lazım.Bunuda yaparken yani kelimeleri öğrendikten sonra cümle kurarken İngiliz gibi düşünüp ona göre cümle kuralım İngilizce konuşurken Türkçeyi unutalım ki mantık hatası yapmayalım.

Şu an ingilizce öğretmenliği okuyorum ve aksan yapmış pek fazla insan görmedim öncelikle..
Konuşmak arkadaşların da dediği gibi dinlemekle oluyor. Sabah akşam her an kulağında o kulaklık olacak ve dinleyeceksin. Başlangıç ingilizcesiyle başlayacaksın eğer ingilizceyi hiç sevmiyorsan ve önceden de ilgin yoksa Cnbc-e E2 deki diziler çok karmaşık gelecektir. Dinlemek için google a yazarsanız milyonlarca podcast var onların beginnerinden başlayın ve yavaş yavaş 6-7 ay içinde kulağınız gelişir sonra dizileri filmleri alt yazılarıyla birlikte izleyerek geliştirirsiniz. Tenseler çokta önemli değil diye düşünüyorum çünkü konuşurken pratiğe bağlı olduğu için çok da takmayabiliyorsun. En önemli ayrı bir şey de kelimedir arkadaşlar. Kelime de ezberleyin olur biter. İngilizceye düşman gibi bakarsanız o da size öyle yaklaşır. Tıpkı benim matematiğe yaklaştığım gibi...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…