ingilizce olasılık ödevime yardım eder misiniz??

MaLiBu

....mucize.....
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2008
4.241
12
35
benim olasılık ödevim var ama sorular ingilizce pek anlayamadım size sorsam yardımcı olur musunuz :):):)
soru şuuuuuuu

a total of 46 percent of the voters in a certain city classify tehmselves as Independents,whereas 30 percent classify themselves as Liberals and 24 percent as onservatives.In a recent local election,35 percent of the ndependents,62 percent of the Liberals and 58 percent of the Conservatives voted. A voter is chosen at random.Given that this person voted in the local election,what is the probablity that he or she is
a)an Independent;
b)a Liberal;
c)a Conservatives?
d)what fraction of voters participated in the local election ?

bunu Türkçeye ceviren ve cözebilen var mıı a.s.

cevabım biraz geç oldu ama umarım işine yarar. bu arada d şıkkı biraz değişik geldi. tam anlamı o olmayabilir ama geri kalan kısmı tam çevirisi.....CADIARZU

belirli bir şehirde oy verenlerin yüzde otuzu kendilerini liberaller olarak ve yüzde 24ü muhafazakarlar olarak değerlendirirken toplam da yüzde 46sı kendilerini bağımsızlar olarak değerlendirmektedir.geçtiğimiz yerel seçimde bağımsızların yüzde 35i, liberallerin yüzde 62si ve muhafazakarların yüzde 58i oy kullandı. oy verenler gelişigüzel seçiliyor. böyle bir durumda o seçmenin olasılığı
a)bağımsız
b)liberal
c)muhafazakar
d)yerel seçime katılanların katılım oranı nasıl

çok tşk ederim tatu cummmm :)
konum silinebilir.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…