İngilizce öğretmenleri bakabilir mi

englishmaster

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2020
907
1.569
Bir dil kursunda işe başladım 7 ile 12 yaş arası 3 gruba ders veriyorum ama tecrübesizim ve kursta verilen bir kaynak kitap ya da ders programı yok çok zorlanıyorum sizce nasıl bir ders planı oluşturmalıyım 9 saat ders anlatıyorum ve çocuklara ne yaptıracağımı şaşırdım

Nasıl bir kurs bu kaynak vermiyor? Siz bildirip kaynak istemelisiniz. Ders programını da internetten araştırabilirsiniz. Ben öyle hazırlamıştım.

Bahçeşehir kolejinden arkadsınız varsa haftalık planları size göndermesini isteyin. Olmadı devlet müfredatına göre ilerleyin

Google’a “2023-2024 7. sınıf ingilizce yıllık plan” gibi ifadeler yazarak meb’de kullanılan devlet kitaplarının yıllık planlarını ve müfredatlarını bulabilirsiniz.

İngilizce öğretmeni değilim ama 11 yaşında kızımın ingilizcesinin iyi olması için çaba harcıyorum. Devlet müfredatına göre plan hazırlayabilirsiniz, sinif düzeyine göre yıllık planlar internette vardır. Kolejlerde tanıdığınız varsa ücretini ödeyip kaynak temin edebilirsiniz. Ya da dilko yayın kullanıyor bizimkiler inceleyebilirsiniz. Kolejlerin düzeyi devlet okullarının çok ilerisinde. Bu yüzden hazirbulusluluk sinavi, seviye tespit sinavi tarzında bir sınav uygulayıp ona göre de planlamanizi yapabilirsiniz.

Kolay gelsin şimdiden...

Devlet müfredatını kullanabilirsiniz. Kızım 9 yaşında kursa yollasam okula takviye olsun da isterim. Birde kitap uygulamaları var kidaz gibi onları da kullanabilirsiniz. Online uygulamadan da faydalanabilirsiniz. Kurumun kaynak sağlamıyor olmadı çok kötü. Neticede ortak bir kitap gerek

Ben konuşmaya yönelik ingilizce öğrenilmesi taraftarıyım, okul müfredatı ise yarasaydı herkes şakır şakır ingilizce konuşurdu. Konuşmaya yönelik içerik üretip devam ederseniz velilerde memnun olur çünkü anne babalar çocuğunun yabanci dil konuştuğunu görmek istiyor. Ders notlarının hiç bir önemi yok bence.

Müfredata uymak demek gramer ve ders notları üzerinden ilerlenmesi demek değildir. Elinde bir müfredat bir plan olur gramer odaklı mı speaking odaklı mı ilerleyeceğine sonra karar verilir. Bir plan şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…