• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ingilizce öğrenmek için uygun fiyatlı set?

kabakulak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
404
0
96
Diğer
merhaba herkese
bir yakınım iş hayatında lazım olduğu için ingilizce öğrenmek istiyor
ama kursa gidecek vakti olmadığı için kendi kendine öğrenebileceği kitap ve cd'den oluşan setlerden almayı düşünüyor

acaba bu şekilde setler hakkında önerisi olan yada başka nasıl öğrenebileceği konusunda önerisi olan var mı ?
yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden herkese çoooook teşekkürler :1rolleyes:

ıngilizce öğrenmeyi hep zayıflamaya benzetirim.ıkisinde de başınızda bir denetleyici olmalı, ikisinde de düzenli bir biçimde hayat şekli haline getirmek şart, ikisinde de irade lazım, ikisi de malesef nankör ucunu bırakınca tüm emek ışık hızıyla kayboluyor bu sebeple ne ingilizce öğretmenleri ne de diyetisyenler, hap vs pazarlayıcıları asla aç kalmaz :)
Bu konuda çok araştırma yaptım, inanın paraya kıyılacak ve sonucu muhteşem bir set bulamadım.Bana kalırsa arkadaşınız uygun olduğu saat dilimlerinde özel ders alsın, ıngilizce bilen bir üniversite öğrencisinden de olsa temel yapıları öğrenebilir, piyasada 10 liraya bile ders veren kişiler var, ortalama 40 saat civarında ki haftada 3 gün 6 saat ders alsa 1,5 ay gibi bir sürede ortalama 200-500 arası kelime öğrenebilir bununla birlikte temel yapılar ve hayat boyu derdini anlatabilecek 3-4 tense (zaman) yapısına hakim olabilir.Bu evreden sonra artık internetten kendisine yani seviyesine uygun alıştırmalarla, kitap okuyarak, basit filmler izleyerek hatta ingilizce oyunlar oynayıp, bulmacalar çözerek geliştirebilir, tabii ki yabancı arkadaşlarla sohbet ise işin konuşma pratiğindeki olmazsa olmazı.
Eğer başlangıcı varsa (eskiden görmüş ama unutmuşsa mesela) Murphy'nin gramer kitapları vardır seviye seviye giden.Elementary kitabıyla başlayabilir.Kitapta tüm işe yarayan konular önce kısa bir anlatımla açıklanır, sonra alıştırmaları vardır, arkasında da cevap anahtarı olduğundan kolayca kontrol edilebilir.Kitap sanırım 20 lira falan civarındadır.Ama gene de şahsi görüşüm, bir bilenle kısa süre bile olsa iyi bir temeli atması, bir zorlayan denetleyen olunca daha istikrarlı çalışırız genelde millet olarak :) Umarım en kısa sürede hedeflerine ulaşır.

İngilizce öğrenmeyi hep zayıflamaya benzetirim.İkisinde de başınızda bir denetleyici olmalı, ikisinde de düzenli bir biçimde hayat şekli haline getirmek şart, ikisinde de irade lazım, ikisi de malesef nankör ucunu bırakınca tüm emek ışık hızıyla kayboluyor bu sebeple ne ingilizce öğretmenleri ne de diyetisyenler, hap vs pazarlayıcıları asla aç kalmaz :)
Bu konuda çok araştırma yaptım, inanın paraya kıyılacak ve sonucu muhteşem bir set bulamadım.Bana kalırsa arkadaşınız uygun olduğu saat dilimlerinde özel ders alsın, İngilizce bilen bir üniversite öğrencisinden de olsa temel yapıları öğrenebilir, piyasada 10 liraya bile ders veren kişiler var, ortalama 40 saat civarında ki haftada 3 gün 6 saat ders alsa 1,5 ay gibi bir sürede ortalama 200-500 arası kelime öğrenebilir bununla birlikte temel yapılar ve hayat boyu derdini anlatabilecek 3-4 tense (zaman) yapısına hakim olabilir.Bu evreden sonra artık internetten kendisine yani seviyesine uygun alıştırmalarla, kitap okuyarak, basit filmler izleyerek hatta ingilizce oyunlar oynayıp, bulmacalar çözerek geliştirebilir, tabii ki yabancı arkadaşlarla sohbet ise işin konuşma pratiğindeki olmazsa olmazı.
Eğer başlangıcı varsa (eskiden görmüş ama unutmuşsa mesela) Murphy'nin gramer kitapları vardır seviye seviye giden.Elementary kitabıyla başlayabilir.Kitapta tüm işe yarayan konular önce kısa bir anlatımla açıklanır, sonra alıştırmaları vardır, arkasında da cevap anahtarı olduğundan kolayca kontrol edilebilir.Kitap sanırım 20 lira falan civarındadır.Ama gene de şahsi görüşüm, bir bilenle kısa süre bile olsa iyi bir temeli atması, bir zorlayan denetleyen olunca daha istikrarlı çalışırız genelde millet olarak :) Umarım en kısa sürede hedeflerine ulaşır.

vallahi çok güzel yazmışsın ellerine sağlık ve o kadar hak verdim ki okurken
kurs almak kesinlikle en güzeli insan bişeyler zorlayınca daha iyi öğreniyor kesinlikle
bu dediklerini de ileticem
sanırım hem kendi vakti az yani sadece akşamları bikaç saat vakti var
o saatlerde de kurs verecek birini bulması biraz zor galiba küçük bi şehirde oturuyor çünkü yakınım
ilgin için çok teşekkür ederim opuyorumnanaktan

Back