ingilizce kursu mu

zepolin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
9
0
86
Bartın
Selamlar hepinize,

Öncelikli olarak kısa bir maceramı anlatarak konuya başlayayım. Uluslararası bir firmada ürün sorumlusuyum. Firmamız Türk firması ama farklı ülkelerde de bayiliklerimiz ve şubelerimiz de mevcut. Ben Türkiye ofisinde yani merkezde İstanbul da çalışıyorum. Firmamız beni bundan yaklaşık 3 ay sonra 3 ay gerçekleşecek bir müşteri ziyaretleri serisi için bilgilendirdi. İşimi severek yapıyorum. Ancak ingilizce konuşma konusunda bazı eksikliklerim var. Ancak bunu şirketimdeki yöneticilerim ve iş arkadaşlarım pek bilmiyor ve açıkçası ben de onlara pek hissettirmiyorum. Esasında ingilizce bilgim fena sayılmaz. İngilizce yazışmaları da iyi derecede yapabiliyorum. Ancak iş konuşmaya gelince ve sunum yapıp, ürün tanıtmaya gelince zorlanacağımı çok iyi biliyorum. Aslında 3 sene önce bu işe başladığımda ingilizce bilgim fena sayılmazdı. Ancak hep Türk müşterilerle çalışmak ve tembellikten olsa gerek ingilizce konuşma konusunda ciddi anlamda geriledik.

Şimdi bu konuda bazı araştırmalar yaparak, ingilizce öğrenme daha doğrusu ingilizce konuşma melekelerimi geri kazanmak istiyorum. Bu doğrultuda ise bazı seçenekler karşıma çıktı. Seçeneklerden basit olanı ve standart olanı bir ingilizce kursuna direk olarak gidip yazılmak. Hızlandırılmış bir program ile bir eğitim almak ve bu sırada oradaki sosyal ortam ve hocalarla konuşarak, ingilizce konuşma yeteneğimi geri kazanmak. Bu seçeneğin sizler için doğru mu olduğunu, doğru ise tavsiyelerinizi dinlemek istediğimi bilmenizi istiyorum. gibi bazı online ingilizce konuşma pratiği yaptıran bir takım web siteleri üzerinden hizmet almak. Ana dili ingilizce olan eğitmenlerle dersler sunuyorlar. Ancak fiyatları biraz tuzlu gibi. Bu konudaki düşünceleriniz ve önerlerinizi de merak ediyorum. Son aklıma gelen seçenek ise bu forumda karşılaştığım gibi internetten birini bulmak. Bu bulunan kişinin ana dili ingilizce olması ve onunla skype üzerinden konuşarak bu şekilde eksiğimi gidermek. Bu konudaki önerilerinizi de bekliyorum.

Şimdi kendi değerlendirmelerimden de biraz bahsedeyim;

Öncelikli olarak kursa gitmek güvenilir bir yol ancak, yol, zaman ve istanbul trafiği beni çok zorlayacak. Yakın bir yerde kaliteli bir kurs bulabilirsem olabilir ama malum ramazan ayı da var ve bayram sonrası, disiplinli olarak gidip gelir miyim kendime tam güvenemiyorum. seçeneği yol ve zamandan kazandırıyor ancak daha önce hiç tecrübe etmediğim ve yeterli kişi yorumuna ulaşamadığım için bir muamme gibi duruyor. Son seçenek ise, birebir yabancı birinden bireysel ders almak. Esneklik kazandırabilir. Ama ortak saat bulmamız sıkıntı olabilir. Bir de netten bulup tanıştığım birine ne kadar güvenmeliyim ve ne kadar öğretme vasfı olacak? Bunlar kafamı kurcalıyor arkadaşlar. Sizin önerilerinizi alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba;
bende sizinle aynı durumdayım. yazışmada sıkıntı yok lakin kesinlikle konuşamıyorum. (kem küm ederek konuşmayı konuşmadan saymıyorum)
internet ortamında bir şey öğrenileceğini zannetmem çünkü belirli bir disiplin içinde olmaz gibi geliyor bana. ben yapamam en azından.
mutlaka şartlarınız kolay değildir lakin nete bir dünya para vereceğiniz yere kaliteli bir kurs bulup speaking club'lara katılmak daha mantıklı görünüyor bana. çünkü yazışmanız iyi olduğuna göre gramer sıkıntınız yok demek ki. tek eksik pratik ve bu gramer eksiğinden çok daha kolay aşılabilir diye düşünüyorum. ben de iş durujmum netleşince speaking club'a gidicem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…