İngilizce için yapacaklarım artık ingilizce öğrenme vakti

Savsancik

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2021
390
273
26
Sürekli bunu da ertelediğim için kendimi yetersiz hissediyorum çok öğrenmek istiyorum bir emek vermeliyim artık yarım yarım olmuyor . Bunun içinde düzen gerekli her gün günlük yaptıklarımı yazacam . Bu arada seviyem b1 di çok fazla yabancı youtube kanallarını dinlediğim için bir şeyler anladığımı farkettim kaçırdığım anlamadığım yerler için ingilizce altyazısından çeviri yapıp izlemeye devam edecem .
tarih 4.3.21
1) Haluk Tatar dan kaldığım yerden ingilizce videolarıma devam edecem defterime yazarak . Gramer için .
2) Telefon uygulamasından A1 seviyesinden başlayıp en az 5 video izleyecem .
3) Hikaye çevirisi yapıp bilmediğim kelimeleri yazacam .
4) Hikayenin okunuşuyla ses kaydı yapıp telaffuzumu gözden geçireceğim .
5) Listening için podcast dinlemek istiyorum .
6) Yabancı kitap çevirisi yapacağım .
7) Youtube videolarından çeviri yapıp izleyebilirim SNL skeçleri şimdilik kısa olduğundan sıkılmam .
8) İngilizce günlük yazmak . ( çok önceden denemiştim çok sonra yazdığımda şaşırmıştım bu kadar yazdığıma yine başlasam iyi olur)

Çok şey yazdığımı biliyorum genelde çok şey yazıp yapabildiğim kadarını yaparım yetiştirmek için ertelememiş oluyorum . Bakalım neler olacak :)

1. maddeyi ve 2. yi biraz yapabildim bugün bilgisayarda gözümü çok yorduğum için gözüm acıyor . Saatlerimi daha kontrollü şekilde planlayıp yapacam . Yukarıdaki tarih planlama tarihim olsun .

Bugün video izledim biraz sonra hikaye yazdım okudum çevirdim . Ardından günlük yazdım düzeltilmesi gereken yerleri inceledim gayet keyifliydi . Bir uygulama indirmiştim ama ücretliymiş üzüldüm videoları güzeldi .

X