İngilizce altyazılı dizi

eskiden ingilizceme çok güvenmiyordum ve türkçe altyazı izliyordum.
sonra kendimi denemeye karar verdim ve ingilizce altyazılı izlemeye başladım.
geliştiğimi hissettikten sonra direk altyazısız izlemeye başladım.
ilk başlarda azcık zorlansamda, şimdi kulağımda alıştı artık.
yabancı kanalları açıp başka programlar bile izliyorum şimdi.

House izle tıbbi terimlere bile alışıyorsun. Bir de ben artık Türk dizisi izleyemiyorum. 2.5 saat milim ilerleme yok. Karakterlerin hepsi 3 kere hastaneye 5 kere hapishaneye düşüyor. İnsan kıtlığı varmış gibi 2 kardeş aynı kişiye aşık oluyor. Başka da bir konu yok...

İngilizce altyazılı amerikan dizisi izlemenin ingilizce gelişimine faydasını gören var mı?
Mutlaka.
Çok başlangıç seviyesindeysen önce Türkçe altyazılı izle ama çok iyi dinle, listening gelişsin. Sonra İngilizce altyazılı izle, bölüm bittikten sonra bilmediğin kelimeleri not alarak sözlüklerden anlamlarına bak. Ama bunu yapıcam diye sakın diziyi durdurma. Baktın zorlanıyorsun, önce İngilizce altyazılı izlediğin diziyi ardından Türkçe altyazılı izle. Ama o listening ve benim dediğim kelime not alma sayesinde vocabulary (kelime bilgisi) de gelişmiş olur. Sonradan altyazıyı tamamen çıkarırsın hayatından. Sanatçı röportajları, talk showlar falan izle ki daily conversations'ı (günlük konuşmalar) görmüş olursun. Ha bir de, İngilizce kitap oku. Kelime bilgisi ve gramer için önemli bir katkı sağlıyor.

Ben İngiliz dizilerinde ilk başta çok zorlanmıştım konuştukları şey sanki İngilizce değil başka bir şeydi. :D Şimdi o da vız gelip tırıs gidiyor hatta çok seviyorum British aksanını.

Ya bir de encarta vardı yıllar önce. Gözünü sevdiğim encarta onun sayesinde de az ingilizce pratogi yapmadim hey gidi günler heyy :)

İngilizce altyazılı amerikan dizisi izlemenin ingilizce gelişimine faydasını gören var mı?
Diğer yorum yapanların da dediği gibi çok etki ediyor ve kelimeleri öğrenmede çok faydali oluyor. Zaten kelimeyi en güzel öğrenme yolu cümlede geçtiği şekliyle öğrenmektir. Bu da en güzel kitap okuyarak yada dizi film izleyerek gelişir.(elbette dizilerde bulamayacağınız çok şey de vardır ama pozitif etkilerini yazıyorum) Benim size tavsiyem dizi yerine ted konuşmalarından izlemeniz. Hem kendinizi geliştirmek istediğiniz konuda kendinizi geliştirirsiniz hem de o konunun diline hakim olursunuz.
Eğer dizi izlemek isterseniz de sezonlukdizi sitesinden izleyip altyazıyı ingilizce olarak başlatıp anlamadığınız yerde altyazıyı türkçeye çevirip sadece o cümleye bakarsınız ve yine ingilizce altyazıya çevirerek öyle devam edebilirsiniz. Ben bunun faydasını görmüştüm.

ingiliz ve amerikan dizilerinde aksan farkı var. ingilizler kibar konuşuyor amerikalılar kaba. bana çok faydası oldu çok rahat anlayabiliyorum konuşulanları

Çook gördüm, bir dili kullanmayı ancak böyle öğreniyorsun, kağıt üstünde gramer kuralları ile değil ki bize yabancı dil böyle matematik gibi öğretildi, konuşarak, dinleyerek değil. Bize türkçe düşünüp ingilizceye çevirmeyi öğretiyorlar öyle olmaz, yabancı dizi film belgeselle ingilizce düşünüp ingilizce konuşmaya alışıyorsun, çünkü dilde birebir çeviri olmuyor. Ben ingilizcede 90dan aşağı not almayan ama bir 'Hello' bile diyemeyen bir insandım, şarkı, dizi, belgesel, youtube diye diye şu an gayet hakimim, ingilizce dil sınavı vs olursa iş ve okulla ilgili elimi kolumu sallaya sallaya gidiyorum. Kelimelerin farklı telafuzlarını, deyimleri , günlük konuşmayı yani dildeki esnekliği en kolay ve ucuz bu şekilde öğrenebilirsin. Bir dile yeterince hakim olunca anlıyorsun ki duygular bile farklı her dilde her kavramın düşüncenin karşılığı yok.
Zaten birden fazla dile hakim olan kişilerin bir dilden diğerine geçtiklerinde kişiliklerinde de değişiklik olduğu gözlenmiş, Mesela bir dilde daha çekingen iken, diğerini konuşurken daha dışa dönük bir insan oluyorsun vs. Keşke imkanım olsaydı, ailem önem verseydi de bir sürü dil bilseydim, dünyalar önüne seriliyor.

Bende izliyorum hem keyifli oluyor. Friendsi izliyorum. Yakın zamanda Losta başlayacağım. Çok araştırdım Lostu tavsiye eden çok sizde başlayabilirsiniz

Evet ben. Çatır çatır konuştuğum bildiğim gibi İng öğretmenliği okuyorum üstüne. 17 yaşında IELTS sınavından 7 almıştım 9 üstünden ;)
Tavsiye ederim yani.

Back
X