Çook gördüm, bir dili kullanmayı ancak böyle öğreniyorsun, kağıt üstünde gramer kuralları ile değil ki bize yabancı dil böyle matematik gibi öğretildi, konuşarak, dinleyerek değil. Bize türkçe düşünüp ingilizceye çevirmeyi öğretiyorlar öyle olmaz, yabancı dizi film belgeselle ingilizce düşünüp ingilizce konuşmaya alışıyorsun, çünkü dilde birebir çeviri olmuyor. Ben ingilizcede 90dan aşağı not almayan ama bir 'Hello' bile diyemeyen bir insandım, şarkı, dizi, belgesel, youtube diye diye şu an gayet hakimim, ingilizce dil sınavı vs olursa iş ve okulla ilgili elimi kolumu sallaya sallaya gidiyorum. Kelimelerin farklı telafuzlarını, deyimleri , günlük konuşmayı yani dildeki esnekliği en kolay ve ucuz bu şekilde öğrenebilirsin. Bir dile yeterince hakim olunca anlıyorsun ki duygular bile farklı her dilde her kavramın düşüncenin karşılığı yok.
Zaten birden fazla dile hakim olan kişilerin bir dilden diğerine geçtiklerinde kişiliklerinde de değişiklik olduğu gözlenmiş, Mesela bir dilde daha çekingen iken, diğerini konuşurken daha dışa dönük bir insan oluyorsun vs. Keşke imkanım olsaydı, ailem önem verseydi de bir sürü dil bilseydim, dünyalar önüne seriliyor.