Infertilite polikistik overliler anne olmaktan vazgeçmeyin

1riposte

evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
171
4
46
İstanbul
Aylarca hatta tam 2 yıl boyunca buraya bu yazıyı yazmak ve sizler gibi üzülürken sizlere bir umut ışığı olmak için hep bekledim...

BEN HİÇ VAZGEÇMEDİM

yeni evlenmiştim ama hiç engelim yoktu üniversitem bitmiş parasal sorunumuz yok kendimi hazır hissediyor ve evimizde ufak bir bebeğimiz olsun tam bir aile olalım istemiştim...

1 yıla yakın bir zaman denememize rağmen isteğim olmamıştı...:

doktora gitmeye karar verdik..Ama çok çekiniyordum bu yüzden annemin arkadaşına gittim...En azından tanıyordu fazla çekinmez ve rahatca konuşabilirdim...

ilk kontrolde bizi biraz zorlarsın dedi..AŞILAMA BELKİ TÜP BEBEK..

İKİ YUMURTAMDA KİSTLİYDİ..

çünkü biz biliyorduk BEN POLİKİSTİK OVERLİYDİM.....ama bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum
EŞİMLE PAYLAŞMAMI İSTEDİ DOKTORUM....

MODA burnunda ağlayarak eşime nasıl bir çırpıda anlattım bilmiyorum....
EŞİM HASTALIKTA VE SAĞLIKTA HEP YANINDAYIM DEDİ....
BİZ İKİMİZ YAŞLANIRIZ BEN ÇOCUK İÇİN EVLENMEDİM SENİNLE SENİ SEVDİĞİM İÇİN EVLENDİM DEDİ....

ilaçla tedavilere asla karşılık vermiyordum yumurtalıklarım küs gibiydi...
iğneli tedavilere geçtik zar zor 1 yumurta büyüyordu oda çatlatma iğnesiyle çatlıyordu ama hep negatif.....

bu altı aya kadar böyle sürdü...doktorum aşılama yapmamız gerektiğini söyledi...

herşeye açıktım yeterki şu hercai hayatta bebeğim olsun istedim hep...AŞILAMAYA KARAR VERDİK... 1 YILI GERİDE BIRAKMIŞTIK

2 kere aşılama yapıldı ve ben bu arada psikolog arkadaşımla devamlı seanslardayım ama 2
denememizde başarısızdı....

laporoskopi yapalım dedik yaptık 1 gün hastanede yattım ama artık sona yaklaştığımı hissettim..herşey temizdi....yumurtalıklarımdaki kistlerde yakıldı bu sefer olur dedi....canım akif amcam......(doktorum)
son kez aşılama yapıldı....

ama ALLAH vermeyince olmuyor olmuyor olmuyor...yine tutmamıştı

tek çarem tüp bebekti oda belli değildi olurmuydu olmazmı..hiç unutmam bir gün o kadar dolmuşumki yolda trafikte arabayı sağa çekip hıçkıra hıçkıra ağladığımı biliyorum....

doktorum biraz tatil yap kafayı dağıt dedi stresde tüp bebek tutmaz sakin olmalısın dedi..

eşimle şehirden kaçmayı bir müddet kafa dinlemeye karar verdik...

ama aklımı bebekle bozmuştum yok unutamıyordum herşeyi ona endekslemiştim.....

bir gece karın ağrısıyla acile gittik ve adet günümde gecikmişti ben yine kistler tekrarladı sandım

testlerde gebelikte istediler....doktor yanımıza yaklaştı benim dizlerim titriyordu bu bebek işi sağı solu belli olmazdı

gerçekte belli olmuyor....

DOKTOR TABİ KARNIN AĞRIR SEN GEBESİN DEDİ...
HEMDE 4 HAFTALIK 1 AYLIK BİR BEBEK VARDI KARNIMDA....BENİMDİ....

AKİF AMCAMI ARADIM NASIL DİYE....(DOKTORUM)

KAFAYI DİNLEMEMEYE TATİLE GİTTİN BELKİDE STRESİN SEN FARKINDA OLMADAN AZALMIŞ OLABİLİR DEDİ

TÜP BEBEĞE BİLE GEREK KALMAMIŞTI.....BELKİDE GÜNEŞ VE DENİZ İYİ GELDİ BELKİ STRES NE DERSENİZ DİYİN.....

HER ZAMAN BİR UMUT VAR ben hiç vazgeçmedim

bebeğim doğdu bile 6 aylık tosun bir oğlum var şimdi.....bu zamana kadar yazmamıştım çünkü onunla ilgilenmek çok güzel.....

şimdi yanımda ve bundan tatlı bişey yok....

ALLAH HERKESE VERSİN RABBİM.....
SİZDE ANNE OLMAKTAN VAZGEÇMEYİN...

SEVGİLERLE....

Son düzenleme:
cnm sanki kendi hikayemi okudum ama ben hala yavruma kavuşamadım.banada dua et olurmu

gozun aydin canim bendede pko var hamile kaliniyor dogru zaten Allah istedikten sonra olmicak diye birsey yok peki sut veriyormusun adetin dogumdan sonra ilk nezaman geldi

1riposte ne güzel bi hikaye allah bebişini sizlere bağışlasın.. ben pkoluyum 2 begatif aşılamam var umut bitmiyo ama elde tutmakta bi o kadar zor... bende hamileyim kızlaaarrrrrr dermiyim size o günler gelirmi bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar. 1 yıl korunmadığımız halde hamile kalamadım. Geçen ağustos ayında doktora gittim, rahim ağzında yara tespit edildi ve 2-3 kere donduruldu. Daha sonra ultrasonda yumurtalarıma bakıldı ve doktorum polikistik görünümde olduğunu tespit etti. 2 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ama yine hamile kalamadım.2 aydır da tedaviyi bıraktım,doktorum yumurtaların dinlensin dedi. Bu arada eşimin sperm sayısı normal çıktı. Ben adetimin 3.günü hormon testi yaptırdım. Sonuçları yorumlarsanız çok sevinirim.Serbest T3=3.22, T4=1.20 ,TSH=2.89, FSH=7.88,LH=9.10, Estradiol=53,41, Prolaktin=7.00, Progesteron=0,383
Her ay 30 günde bir adet oluyorum. Kıllanma,kilo vb. polikistik ile ilgili şikayetlerim de yok. benim durumumda olan var mı? Artık hamile kalmak istiyorum....

Çok sevindim canım. Allah bize de yaşatsın bu güzel duyguyu. Allah bağışlasın yavrunu. Bizler için de dua et nolur... Bizler için umut oluyor böyle hikayeler. İnşallah ben ve diğer arkadaşlarım da buraya umut dolu hikayelerimizi yazar , başka arkadaşlarımıza umut oluruz.

bir yere kadar aynı benim hikayem ama ben de daha kavuşamadım umudu yitirmemek gerekiyor demekki mutlu günler bizi de bekliyor inş...

aynı hıkaye benım basıma bıraz farklısı gelmısdı
5 ay cocugumuz olmayınca doktora gıttık
bana hep dıyorlardı doktorda dahıl stress sakın yapma dıye ama nasıl yapmıyım ınsan delırıyor oldumu olmadımı dıye
bu ayın basında doktorda randevum vardı randevumuda nısanın sonuna dogru aldıgımdan hıc kafama takmadım nasıl olsa cocugum olmuyor sımdılık doktora gıdecem dıye ne gun tuttum ne bırsey :)
doktorda asılama onerdı dırek ve adetımın 2. gunu bekledı benı
benım bekledıgım adet gelmedı ama nasıl olsa hep duzensızdım vede normaldı gecıkmesı
ara ara kasık sancılarım oluyordu 15 20 sanıye gırıp gıdıyordu ve fecı akıntım vardı ıslanacak kadar dusunun artık
sonra tam beklenen adetımden 2 gun sonra ıdrarda bakdım yokdu beyazdan cok cok az koyuydu ama yokdu
13 Mayıs cuma sabahdan saglık ocagına test vermeye gıttımkı barı hamıle olmadıgıma emın olayımkı psıkoljıktır belkı adet gelmemesı gelsınde asılamaya baslayım dıye kan verdım
kadın salı gunu gel al sonucunu dedı
bende ogleden sonra netten sonuclara bakayım belkı cıkmısdır dedım
bakdımkı ne goreyım 307
hayatımın rakamı oldu o 307 benım ıcın
Umudunuzu hıc yıtırmeyın
Herkes ıcın dua edıyorum Allah tum anne olmayı ısteyenlere nasıp etsın dıye
ınsallah bır sorun cıkmadan kucagıma alabılırım bebısımı ve tum bekleyenler ınsallah alırlar bebıslerını kucaklarına

slm kızlar yeni katıldım aranıza ... çok üzgünüm kahroluyorum 3 yıldır bebeğim olmuyo 4-5 doktora gittim ve hepsi başka şeyler söyledi . kilom var . kimi pkolusun dedi kimi tam pko yapısında degil dedi yumurtam oluşmuyormuş . derken eşimde varikosel oldugu tespit edildi . ameliyat oldu şuan onda sonuç pozitif . 72 milyoncuk sayı tabi morfolojisi bozuk çogunun çalışıyorum ayrıca stress allah ım çevremdekilerin her bebek yokmu deyişinde yerin dibine giriyorum (( dertleşmek istedim ... çok üzgünüm

gozun aydin canim bendede pko var hamile kaliniyor dogru zaten allah istedikten sonra olmicak diye birsey yok peki sut veriyormusun adetin dogumdan sonra ilk nezaman geldi

cnm sanki kendi hikayemi okudum ama ben hala yavruma kavuşamadım.banada dua et olurmu

1riposte ne güzel bi hikaye allah bebişini sizlere bağışlasın.. Ben pkoluyum 2 begatif aşılamam var umut bitmiyo ama elde tutmakta bi o kadar zor... Bende hamileyim kızlaaarrrrrr dermiyim size o günler gelirmi bilmiyorum

bir yere kadar aynı benim hikayem ama ben de daha kavuşamadım umudu yitirmemek gerekiyor demekki mutlu günler bizi de bekliyor inş...

hepinize gönülden teşşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…