Infertilite nedenleri

Deniz Dilber

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2020
17
3
34
Merhaba benim hormon değerlerim bu şekilde kendiliğinden hamile kalma şansım sizce varmı.
Progesteron 17,85 -
amh 0,62 - prolaktin 6,15 -
tsh 2.97- lh 8, 990 -
FSH 8,4 e2 65
Transvajinal ultrason da da 17 mm çikolata kisti çıktı ayrıca ilaçlı rahim filmim de tüplerde ve rahimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. bu soyledklerim ankara şehir hastanesinde öğrendiklerim birde şuan erzurumdayım prof. Bünyamin börekçi ye gittim kesinlikle çikolata kistimin olmadığını söyledi ve amh da 0,74 çıktı tüp bebek önerdi sizce ne yapabilirim
Bilgi sahibi olan bu durumu bizzat yaşayan lütfen yardımcı olabilir mi☹️

Merhaba benim hormon değerlerim bu şekilde kendiliğinden hamile kalma şansım sizce varmı.
Progesteron 17,85 -
tsh 2.97- lh 8, 990 -
FSH 8,4 e2 65
Transvajinal ultrason da da 17 mm çikolata kisti çıktı ayrıca ilaçlı rahim filmim de tüplerde ve rahimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. bu soyledklerim ankara şehir hastanesinde öğrendiklerim birde şuan erzurumdayım prof. Bünyamin börekçi ye gittim kesinlikle çikolata kistimin olmadığını söyledi ve amh da 0,74 çıktı tüp bebek önerdi sizce ne yapabilirim
Hormonlarla ilgili bilgim yok ama bence bir de ozelde olmayan bir hekimle görüşmeniz iyi olur.

Progesteron 17,85 -
tsh 2.97- lh 8, 990 -
FSH 8,4 e2 65
Amh degeri dusuk oldugundan vakit kaybetmeden tup bebek secenegini degerlendirin bence. Benim amh 3.14 oldugu halde 3-4mm olan cikolata kistim sagolsun 6.yilimda tup bebekle hamile kalabildim. Tabimi dusuk amh ile asla olmaz demiyorum sadece zorlasiyor benimki yuksekti ama bi cok olumsuz etken vardi. Onerebilecegim tek sey özel ve arastirma hastanesi olmak uzere iki tarafli ilerleyip gorus alman. Hatta arastirma hastanelerinde illaki docent veya prof vardir tup bebek bolumunde onlarada bi gorun. Tek kanaldan ilerleme farkli gorusleri karsilastirarak karar ver

Canım geçmiş olsun.amh değeein bu kadar düşükken progesteronun 17 çıkması çok iyi demekki yumurtan kaliteli ve çatlıyor.çikolta kisti olanlara tüp bebek öneriliyor.eğer yaşın ileriyse ve uzun süredir denemene rağmen olmadıysa doktora güvenmelisin.tüp bebek deneyebilriisn.tabi ki farklı bir doktor görüşü de alabilirsin.belki önce farklı bir tedavi denemek isteyebilir.benim bilgim bu kadar.

X