İnfertilite Grup Terapisine katılanlar - Psk. Dr. Leyla Kaya

Dr Psk Leyla Kaya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2025
12
21
3
35
Merhabalar. İnfertilite tanısı almak; tedavi sürecine başlamak fiziksel işlemlerin sebep olduğu zorlukların yanısıra, psikolojik olarak da zorlayıcı olmaktadır. Bu süreçte bireysel veya grup terapileri destekleyici ve güçlendirici olmaktadır. Ancak ülkemizde İnfertilite Psikolojik Danışmanlığı çok yeni bir alan olduğu için, tedavi sürecine ve kişinin iyilik haline katkılarından yeterince yararlanılamamaktadır. Bu başlığı, daha önce düzenlediğim İnfertilite Grup Terapisine katılan danışanlarımın yorumlarını paylaşmaları ve infertilite yaşayan diğer kadınlara fikir vermesi amacıyla açıyorum. Sağlıkla kalın.

Leyla hanımın açtığı grup terapisine katılma şansına sahip olan biri olarak yazıyorum. 12 yıllık evliyim ve çocuğum yok, infertilite ile mücadele etmek bir yana dışardan gelen baskılar, hadsiz sorularla başa çıkmaya çalışırken karşıma çıktı Hayatımdaki dönüm noktası olarak herkese anlatıyorum. Sayesinde kendimi toparladım, özgüvenim artmaya başladı eski güçlü kendim olma yolunda çok büyük destek oldu bana. Benim gibi bu süreçte olan bir çok insan var sizler de mutlaka destek alın. Destek olmadan bu süreç atlatılmıyor.

Leyla hanımın grup terapisine katılma şansı bulduğum ve onu tanıdığım için kendimi çok şanslı görüyorum. O kadar sıkıştığım bir anda rastlaştık ilaç gibi geldi bana. Zaten güçlü kişiliği eğitimi ve ilgi alanının bu alanda olması bile onu farklı kılıyor. Bana sorunlar ile baş edebilme gücü ve kuvveti verdi. Etrafımdaki insanlara katlanamıyordum. Sosyal hayatımın düzene girmesini sağladı. Eşime karşı daha anlayışlı olabilmeyi ve onun açısından da bakabilmeyi fark ettirdi. Toplumsal baskıların ağırlığını hafifletti. Şu an çok şükür hamileyim Allahım isteyen herkese nasip etsin Leyla hanım siz çok özelsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…