• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İneklere tapacak halimiz yok...

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2013
516
577
123
Bir şeyin doğru olup olmadığına nasıl karar vereceğiz?

Gördüm ki doğru sınıflandırmasında yanlış bir tutum sergileniyor. Bir şeye çoğunluk inanıyorsa o doğrudur algısı var. Bu algı tamamıyla yanlıştır.

Mesela; Hintlilerin ineklere yahut canı olmayan heykelciklere tapıyor olması bizim de ineklere ve bu heykelciklere tapacağımız anlamına gelmez, halbuki onlar da belirli bir çoğunluk... Ama çoğunluk hakikatin ölçüsü değildir.

Yalan söyleyen insan çoktur, yalan söyleyen insanların çokluğu yalanı meşrulaştıramaz, yalanı hakikat olarak gösteremez...

Vahşice davranan, vahşete destek olan, vahşet işleyen insan, toplum, ülke bir sürüüü..bu onların doğru yaptığı anlamına mı gelir peki? Hayır.

Bir şeyi çoğunluğun yapıyor olması o şeyin doğru olduğu anlamına gelmez. Çoğunluk hakikatin ölçüsü değildir, olamaz. Bir müslümanın hakikat ölçüsü Kur'an'dır, Kur'an olmak zorundadır.

Gerçek şu ki, Allah adâleti, iyiliği ve akrabaya yardım etmeyi emreder; yüz kızartıcı işleri, fenalığı ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp öğüt alasınız diye size öğüt veriyor. [Nahl, 90]

Hakikati az kişi uyguluyor da olsa bu hakikatin değerinden bir şey eksiltmez.

Sözün özü, demem o ki, bir şeyin doğru olup olmadığına karar verirken değerlendirdiğiniz şeyi çoğunluğun yapıyor olması, size, o doğrudur yargısı vermesin, araştırın! Doğru olup olmadığını Rehber'imize danışarak, araştırarak, bulabiliriz.

BÜŞRA ŞÜKRAN

Back