• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi inek sütüne alıştırma

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozzee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozzee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2009
220
8
318
Diğer
kızlar kızım 1 yaşını geçti,yemek yiyor,beni de emiyor,arada inek sütüne alıştırmak istiyorum ama her türlüsünü denememe rağmen almıyor,emzik de emmiyor,siz bu tür sorun yaşadınız mı?

benim oğlumdada aynı sorun vardı ne zman ki emmeden ayırdım süt delisi oldu hemde ayırdığımın ikinci günü her çocuk farklıdır ama umarım memeden kesince senin çocuğunda içecektir sütü

kızlar kızım 1 yaşını geçti,yemek yiyor,beni de emiyor,arada inek sütüne alıştırmak istiyorum ama her türlüsünü denememe rağmen almıyor,emzik de emmiyor,siz bu tür sorun yaşadınız mı?

1 yaş üstü için olan devam sütlerinden denediniz mi??

Malesef benimki de süt içmiyor.Hepsini denedim içmedi .Anne sütünü bırakınca belki alır diye düşünüyorum,eltim de anne sütünü kesince çocuğu hem biberona hem de süte alıştı....

Benim oğlum da henüz alışamadı inek sütüne. 13 aylık. Bakalım nasıl başarıcaz. Zaten yumurtayı da hiç yemiyor. :(

benimkide 14 aylık yemek yemiyor
inek sütü devam sütü biberon kesinlikle agzına almıyor
emiyor ..

merhaba,benim oğlum 15 aylık.ben muzlu ballı süt yapıyorum ozaman içiyor.

bu karışımı blendırdamı yapıyorsunuz acaba?kızımmuzu çok seviyor,denemek istedim[/QUO
evet blendırdan geçiriyorum.ozaman içtiği miktar daha fazla oluyor.bazende sütüne fıdık ezmesi ekliyorum.şeker koymuyorum ama.

Bende bu dertten muzdaribim 22 aylıkken memeyi kesdim şu an 26 aylık hala inek sütüne ağzını vurmuyor neler denemedim zaten biberon hiç almadı doğduğundan beri mamada vermediğim için biberonluk bir işimizde olmamışdı.Şu hazır olan pipetli meyveli kakaolu sütlerden bile denedim onlarıda sevmedi bal kattım şeker kattım neskuik kattım içmiyorda içmiyor ağzına sürmüyor.Bebekken biberon ve mama ağırlıklı beslenen bebekler bence daha kolay alışıyor inek sütüne dye düşünüyorum bilmiyorum yanılıyormuyum

sütü biraz sıcağa yakın ılık verseniz bir değişiklik olurmu ki :44: birde muz yerine başka meyvelerle deneseniz.ben yemekten hemen sonra vermiyordum biraz acıkıca veriyordum o zaman içiyordu.bazende irmiği tereyeğında hafif kavurup süt ve az bal ekleyip boza kıvamıda içirdim.bazen çekilmiş ceviz koydum..irmik ve ceviz hem besleyici hem güzel tad veriyor.ilk başta böylede vermiştim inek sütüne alışsın diye.ay valla denemediğm şey kalmadı yeterki biraz yesinler:9:

sütü soğuk vermeyi denedinizmi, suyu da ılığa yakın sıcak verirseniz sütü içer belki, yada meyveli sütlerden deneyin, mama içiyorsa içine süt miktarını yavaş yavaş artırarak alıştırabilirsiniz, dondurmaylada deneyebilirsiniz, biraz erimiş olarak verin, sonra az az içine süt karıştırarak verebilirsiniz, aklıma gelenler şimdilik bunlar, inşallah başarılı olursunuz

ben biberonun içine bitane bebe büsküvisi atıyorum ılık sütüde üstüne döküp biberono iyice sallıyorum artı şeker atmıyorum kızım severek içiyor

benim kızımda 14 aylık ne inek sütü ne keçi içmiyo
ben emmiği için istemediğini düşünüyorum zorlamıyorum şuan elbet bigün içer diye ümit ediyorum

benimkide 14 aylık yemek yemiyor
inek sütü devam sütü biberon kesinlikle agzına almıyor
emiyor ..

aynen güzelim benim oğlumda 1 yaşında ağzına zar zor bişeyler veriyorum inek sütü verdim onu da almıyo o sadeece msin ne yapcam bilmiyorum 15 gün sonrada işe başlıcam:50:

benim küçük oğlumda inek sütü alerjisi var, ona en az 1 yıl vermiycem ama büyük oğlum 13 aylık olduğunda ben de ilk anda sevdirememiştim, denemelerden sonra son çare bardağa koyarak kaşıkla vermeye başlamıştım ancak öyle içti ve bu 2 yaşına kadar böyle gitti. şimdi 4 yaşına girecek, sabah akşam 1'er bardak süt içiyor.

Son düzenleme:
Back