İNDİREKT COOMBS TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR

beril_2014

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
29
8
88
35
MERHABA ARKADAŞLAR
22 haftalık gebeyim.2. gebeliğim kan uyuşmazlığı var eşimle aramızda
ilk oğlumda iğne yapılmıştı fakat 2 hafta önce yapılan indirekt coombs testim pozitif çıktı
dr un söylediği tek şey takip altında olucaksın oldu
benim durumumda olan indirekt coombs testi pozitif çıkan arkadaşlar varmı?yada yakınlarında yaşayanlar
neler yaptınız?nasıl bir süreç oldu neler yapılıyor lütfen anlatırmısınız?
bide sadece bu durumda olan arkadaşlar yazarsa sevinirim

bu durumda olan tek kişi sadece benmiyim arkadaşlar?
benim durumumda olan kimse yokmu psikolojim çok bozuk :((

Test tekrarı isteyebilir doktor,bizdede kan uyuşmazlığı var,inşaallah sağlıcakla doğum yaparsınız

24 haftalık gebeyim..
test tekrarlandı zaten yine pozitif çıktı..riskli gebelikler uzmanı bir prof buldum..bebeğin etkilenmesine göre anne karnında kanı felan değişebiliyormuş :(

Allah Allah iğne olduktan sonra bir sorun olmuyor diye biliyorum kaçıncı haftada yaptırılıyor bu test benimde var ilki negatif ama herhangi birşey çıkmadı

aslında gebeliğin ilk belli olduğunda yapıyorlarmış..
ben ilk doğumumu 2009 da yapmıştım..bana kimse bilgi vermedi yapılıp yapılmadığı konusunda :(
bende bu durumun ciddiyetini bilmiyordum..nerden bilebilirdimki??
1 aydır yaşadığım stresi bir ben bir ALLAH bilir :(

psikolojik olarak çökmüş durumdayım..çoğu kişide var kan uyuşmazlığı hatta kız kardeşimde, en yakın arkadaşımda..insanların bile tuhafına gidiyor bizdede vardı bişey olmadı diyorlar..böyle şeyleri duydukça daha çok kahroluyorum..ilk doğumumdada sorun yaşamamak için dr un özel muayenehanesine gittik..ALLAH a isyan etmiyorum ama neden diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum :(

Üzme kendini Allahın izni ile birşey olmaz tıp gelişti artık iğnesi var tedavis var ilk çocuğunuz pozitifti herhalde siz farklı doktorlara sorun bakalım biri bilmezse diğeri bilir

artık riskli gebelikler uzmanı prof a gidicem..mantıklı olmaya çalışıyorum ama gece gündüz hep aklımda..acaba sağlıklı olacakmı diye :(
RABBİM herkese önce sağlıklı sonra hayırlı evlatlar nasip etsin inş..

bendede kan uyuşmazlığı var,ilk hamileliğim ve 10 haftalığım şuan ve testi hemen yaptırdım testim negatif.
doktorumun dediğine göre ilk hamilelikte bir sıkıntı olmaz ama yinede 3 ayda bir testler yapılmaya devam edilecek ve pozitif çıktığı zaman 28. haftada bir iğne yapılacakmış,yapılan iğne vücudun bebegin kanına antikor üretmesin diye bir hazırlık yoksa bebegin kanı değişmiyor diye biliyorum.

iğne negatif çıkınca yapılıyor..ama dr um bana yapmadı..doğumdan sonrada mutlaka dr ve hemşirelere sorun iğneyi ihmal etmeyin

aslında gebeliğin ilk belli olduğunda yapıyorlarmış..
ben ilk doğumumu 2009 da yapmıştım..bana kimse bilgi vermedi yapılıp yapılmadığı konusunda :(
bende bu durumun ciddiyetini bilmiyordum..nerden bilebilirdimki??
1 aydır yaşadığım stresi bir ben bir ALLAH bilir :(
inşaallah bir sorun olmaz canım,ilk hamilelikte benimde hiç bi bilgim yoktu,iğne yaptılar neticede.Peki ilk çocuğun babanın kan grubunumu aldı seninmi,eğer senin grubundansa iğne yapılmıyor diye biliyorum.Ayrıntılı ultrasonla belli olmuyormu bebeğin durumu,umarım şu antikor iğneleri bebeği korur,Allaha emanet olun

ilk bebeğimin kan grubu pozitif..
ayrıntılıda şu an bişey çıkmadı ama drlar çok olumsuzluklardan bahsediyor..psikolojim çok bozuldu :(

Benim testlerim üniversitede pozitif çıkmıştı
sonrasında başka bir yerde özelde yaptırdım negatif çıktı
emin olmak için kan uyuşmazlığında uzman bir prof a takip oldum
ama çok şükür sıkıntı olmadı
bebeğim şimdi 1 yaşına girmek üzere
Rabbim herkese nasip etsin
hepimizin yar ve yardımcısı olsun

eğer benim gibi testleri pozitif çıkan arkadaşlar varsa panik yapmayın tahlili farklı yerlerde tekrarlayın
sonuç değişmezse üniversitelerden hocaların özellerine gidin
maddi olarak belki herkesin imkanı olmayabilir ama çok iyi ilgileniyorlar proflar biraz pahalı oluyor malesef
ALLAH herkesin yardımcısı olsun

eğer benim gibi testleri pozitif çıkan arkadaşlar varsa panik yapmayın tahlili farklı yerlerde tekrarlayın
sonuç değişmezse üniversitelerden hocaların özellerine gidin
maddi olarak belki herkesin imkanı olmayabilir ama çok iyi ilgileniyorlar proflar biraz pahalı oluyor malesef
ALLAH herkesin yardımcı

Beril mrhb.bende aynı durumdayım daha önceki doğumumdan sonra iğne oldum diye biliyorum şu an 28 hafta gebeyim ve sabah yaptırdım testi sonuç pozitif çıldırmak üzereyim sen ne kadar ara ile yaptırdın testi bide hocalar bu konuda sana ne demişlerdi? nolur en azından benim içinde bi fikir olur

eğer ilk doğumdan sonra iğne olduysan sıkıntı olmuyor canım
test pozitif çıktığı için panik yapma
testi özelde bir yerde tekrar yaptır normalde ayda bir tekrar ediliyor
ben üniversite hastanesinde yaptırdım 2 kere pozitif çıktı 1 ay psikolojim bozuldu
sonra başka hastanede yaptırdım negatife döndü
benim tavsiyem stres yapma başka bir yerde hemen tekrarla testini sonucuda bana yazarsan yardımcı olmaya çalışıyorum
sen hangi yaşıyorsun canım doktor açısından soruyorum??

Back