• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnci kolye ve altın set ikilemi

nosey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
165
4
96
İstanbul
Herkese selam,

düğünde gelinliğin üzerine inci kolye takılıyor genellikle zarif duruyor diye. ben de nedense sevemedim inci kolyeleri.. sanki orta yaşlı bayanlara hitap ediyor gibi geliyor bana. tabii bu benim düşüncem, beğenen sevenlere bişey diyemem :)

konuya gelecek olursam, kayınvalidem ve sevgilim ise inci hastası. gelinlikle birlikte inci kolye takmamı istiyorlar.
kayınvalidem de gidip incileri almış, sen kendi zevkine göre ucuna klips yaptır dedi. ben de ben hoşlanmam diyemedim hemen. ben bi araştırayım ona göre bakarız dedim ne yapayım...

bir de inciler kaliteli mi değil mi bilemiyorum. bir kuyumcuya sormak lazım..

şimdi ben kadıncağıza gidip benim içime sinmedi bundan kolye yaptırmasak olmaz mı, sizi kırmak istemem ama istemediğim bir takıyı da yaptırmak istemiyorum desem çok mu ayıp ederim??

bir diğer konu da bu inci kolye dışında set takıp takmayacaklarını bilmiyorum. eğer set takmayı düşünmeyip sadece inci kolye ile geçiştireceklerse de hiç hoş olmayacak...

tecrübelerinize göre bana fikir verir misiniz? doğrudan söylemeli miyim, yoksa yine de bir kenarda dursun diyip yaptırmalı mıyım inci kolyeyi?
set takıp takmayacaklarını da şimdiden soramam ki... :(

İnci kolyeden hoşlanmıyorsan kimseyi kırmamak için zoraki takma bence. Nede olsa senin hayatındaki en özel gün ve içine sinmesi çok önemli. Düğünün tekrarı olmaz bir dahaki seferi olmaz. İçinde kalmasın. Takı setini de nişanlına sor o uygun bir şekilde öğrenir. Eğer takmayacaklarsa takısız da olmaz. çok şık imitasyon setler var. beğendiğinden alır takarsın. Neyse zor işler bunlar millet bir tanesiyle başedemiyor ben de iki tane var kayınvalide =) kolay gelsin...

bende gelinlik üstünde inci setini pek beğenmiyorum, yakıştıran takıyor birşey diyemem, ama sen madem istemiyorsun takma bunu da nişanlına söyle ne var ki? küsecek değiller herhalde.. Senin zevkin sonuçta, sade ve şık bir set olabilir senin zevkine göre, mesela ben taşlı setleri çok beğeniyorum gelinliğin üstüne öyle bir şey takmak istiyorum.. Neyi nasıl istiyorsan dile getir susup içine atma.. Bunlar bir kere olacak şeyler, ve önemli olan senin memnun olman.. Mutluluklar dilerim:71:

canım kayınvalideye srmaya cekiniyorsan nişanlına sor onunla konusabilirsin bence en azından ben olsam öyle yapardım.dediğin doğru inci ile geçiştereceklerse bu hoş bir durum olmaz.

bakalım bu hafta isteme söz merasimini bir atlatayım, enine boyuna uygun bir dille anlatıcam. bir de set takarlar her halde diye düşünüyorum yani o kadar da değil...
madem benden onları yönlendirmemi istiyorlar ben de uygun bi şekilde söylerim :)

tatlım ileride zorda kalırsınız satmaya kalkarsın inci çok para etmiyor.
eger gelinlik çok sade ise inci set guzel duruor ama diger turlu benimde pek hoşuma gitmiyor.
umarım en kısa zamanda anlaşırsınız. :50:

canım sonuçta böylesine bir kez evleniyorsam kaç kez yaşayacaksın ki bu tadı bence her şeyi kendi zevkine göre yap ama tabi bu benim düşüncem bu arada Allah Mesut etsin :)

İnciyi çok severim ve kullanırım da .Ama her kıyafetle uygun olmuyor gerçekten ve hoş durmuyor.Siz de sevmiyorsanız bunu söyleyin.Ama kendi isteğinizi de dile getirmekten çekinmeyin.Sevgiliniz ve kayınvalidenizin inci seviyor olması sizi inci takmak zorunda bırakmamalı diye düşünüyorum

Benim düğünümde bana anne ve babam tarafından takılan ilk takı inci set olmuştu, genelde incili ürünler için hep anne, anneanne ve babaanne takısı gibi yakıştırmalar yapılırdı. Ama bugünlerde dikkatimi çeken incinin kesinlikle genç kesim tarafından da kullanıldığı. İncili takının avantajı eğer çok ağır bir ürün değilse casual (gündelik) veya formal (resmi) günlerde takılabilmesi. Birçok ünlüyü takip ediyorum şu sıra moda bloglarından incili set kullanan ve hepside genç veya orta yaşlılar. Klasik inanışlara karşıyım. Bunun güzel örneğinide şu anda herkes tarafından ilgi gören elmas takılar. Bunlarada babanne takıları deniyordu fakat şu anda herkes sıklıkla kullanıyor. Sonuç olarak bence önemli olan sana alınacak olan ürünün model ve tasarımının nasıl olacağı, incili olup olmayacağı değil bence. Şu anda değişen mücevher trendleri ile birlikte gelen modern, zarif ve bir o kadarda sade takılar var ki incelemenizi tavsiye ederim. Ama tabiki her zaman söylenen şey zevk ve rengin tartışılamayacağı... Mutluluklar dilerim :))

benim bildiğim 1 set alınır inci yada altın ama durumları varsa bilemem bazı inci setler gerçekten çok hoş olur ama sana sormadan gidip alması da çok ilginç bence takmak istemiyorsan nişanlınla konuş beeğndiğini aldır

Back