• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri İnce telli kabaran kıvırcık saçlarım var, yardım

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

proing

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
595
281
648
Konya
Selam kızlar, başlıkta yazdığım gibi, saçlarım ince telli ve kıvırcık ama öyle çok kıvırcık değilim,
banyodan hemen sonra 7-24 kullanıyorum, vigo ile kurutuyorum kıvır kıvır harika görünüyor ama bir iki saat sonra resmen sönüyor saçlarım sanki yapış yapış gibi duruyor, o dalgalar kayboluyor, köpük, jöle ,sprey hemen herşeyi denedim ama kalıcı buklelere sahip olamadım, ve her sabah yıkayıp şekil vermekten yoruldum, biraz düzleştirici biraz maşa derken resmen bozdum saçlarımı artık daha mat, dökülüyor ve kıvır kıvır hali kalmadı, ciddi bir bakım istiyor,
Tavsiyelerinizi bekliyorum,
Kalıcı bukleler için kullandığınız ürünler neler? ve özel bakım olarak ne yapıyorsunuz?

Selam kızlar, başlıkta yazdığım gibi, saçlarım ince telli ve kıvırcık ama öyle çok kıvırcık değilim,
banyodan hemen sonra 7-24 kullanıyorum, vigo ile kurutuyorum kıvır kıvır harika görünüyor ama bir iki saat sonra resmen sönüyor saçlarım sanki yapış yapış gibi duruyor, o dalgalar kayboluyor, köpük, jöle ,sprey hemen herşeyi denedim ama kalıcı buklelere sahip olamadım, ve her sabah yıkayıp şekil vermekten yoruldum, biraz düzleştirici biraz maşa derken resmen bozdum saçlarımı artık daha mat, dökülüyor ve kıvır kıvır hali kalmadı, ciddi bir bakım istiyor,
Tavsiyelerinizi bekliyorum,
Kalıcı bukleler için kullandığınız ürünler neler? ve özel bakım olarak ne yapıyorsunuz?

elıdorun yenı serısı varya muhtesem bukleler sampuan sac kremı ve 7/24 bende ıse yarıyo sende bı dene bence

elıdorun yenı serısı varya muhtesem bukleler sampuan sac kremı ve 7/24 bende ıse yarıyo sende bı dene bence

yıprandıgı ıcınde bakım kremı var onları surup beklet ve cok sıcak suyla yıkama saca cok zarar verıyo tabı masa ve duzlestırıcılerde mahfedıyo sacı

Ben de Elidor serisini kullanıyordum saçım uzunken şimdi kısa olduğu için farketmiyor. Açıkçası dalgalı ve kıvırcık saçların en zor yanı bir kere yattığınızda çok fazla bozulması ve bunu önleyen bir ürün kendim de kullanmadım etrafımdaki insanlardan da duymadım, bilenler varsa öğrenmek isterim ben de. Saç kremini de kuaför saçları nemlendirmez aksine kurutur dediği için kullanmayı bıraktım, zaten kısayken dibine deydirmemek zor oluyor. Benim kendim için çözümüm kat kestirmek oldu hep, evet üst kısımları kabarık duruyor ama uçlara doğru iniyor kat olduğunda. Ayrıca saçım uzunken taramadan kurutmak da işe yarıyordu, hem kabarması azalıyor hem de dalgalar daha belirgin oluyor. Saçınızın uzunluğu da çok önemli bir faktör burada, saç ne kadar kısa ise o kadar kabarıyor (en azından kendimde ve arkadaşlarımda gözlemlediğim kadarıyla).

Kızlar öncelikle saclarınıza sekillendirici kullanmayın yani ben kullanmayı bıraktım.Evde duran cok sevdiğim sekillendiricimi bile kullanmıyorum çünkü saclarımızın nefes almaya ihtiyacı var.Benim saclarım bazen cok kıvırcık bazen de dalgalı ben de çözemedim ama kabarmasını su sekilde önlüyorum.Soğuk presleme yöntemyle elde edilmiş bademyagının içine ampullerden kırarak haftada bir kez uyguluyorum.Bir de parabensiz sampuan kullanıyorum.Sac derisi hava aldıgı için daha dolgun ve daha sekilli görünüyorlar.Sac kremine gelince de yag yaptıgım gün zaten kullanmıyorum yıkama sırasında diğer yıkamalarda da azıcık kullanmaya calısıyorum.

Elidorun kıvırcık serisindeki 7/24 ü nasıl kullanıyosunuz anlamıyorum.Uzun ve belirgin bukleler oluyor ama az bişey tarasam bozuluyorlar.Kremi teker teker uygulamayız ya

Canım bir kere saçlarındaki kıvırcıklaqrın açılmasını istemiyorsan kuruyken taramayı unut banyodayken veya çıktıktan hemen sonra ıslakken taraman lazım kuruyken tararsan tel tel olur belirgin olmaz buklelerin ben sana saçım için kullandigim butun urunleri soyliyim ben de ince telli kivircigim ama sacimi neredeyse hic duzlestirmem :) dermokil normal saclar icin sampuan kullaniyorum daha once yagli saclar icin kullandim ama asiri kuruttu asiri kurutmasina ragmen saclarim cok saglikli uzadi. Sac kremi icin haci sakir kullaniyorum ama o sadece ucuz oldugu icin :) ciktiktan sonra elidor krem 7/24le açıyorum saclarımı ben tarak kullanmiyorum cok canim aciyor parmaklarimla tariyorum ama taradigim zaman daha guzel oluo tabi :) krem 7/24ten sonra hala islakken john frieda bukle belirginlestirici spreyle her yeri esit miktarda ıslatiyorum bakma isminin sprey olduguna hic bir sertligi yok ama asırı yararını gordum resmen buklelerimi ben bile oyle gormemistim onu kullanana kadar :) sonra ben sıcaktan hoslanmadığım icin kendi haline kurumaya bırakıyorum ama vigoyla da iyi olacagına eminim :) yeni üye olmasam saclarımın resmini koymak isterdim ama ogrenince nasl koyacagimi koyacagim buraya söz :)
Bu da bahsettigim sprey eger istersen :) ay cok uzun yazdm sanirim
http://www.ykm.com.tr/media/catalog...3525d08d6e5fb8d27136e95/5/0/5017634020965.jpg

Saçlarım kıvırcık ve epey uzun hangi şampuanı kullandıysam elektriklenmesine çare bulamadım :/ sürekli kabarıyor ve elektrikleniyor. Ne yapmalıyım bir çözüm sunabilecek varsa. Bioderma' nın günlük kullanım şampaunı iyi denliliyor? Yardım :)

ben kendi adıma dermokil normal saçlar için ve elidor pempe renkli saç kremini kullanıyorum gayet memnunum

günaydınn! benim de saçlarım kıvırcık, geçen seneye kadar hep fön çektiriyordum ama sonra bıktım ve kıvırcık kullanmayya karar verdim. şu an elidor'un yeşil renkli saç kremini kullanıyorum şekillendirici olaraka ve inanılmaz memnunum. banyodan çıkınca hafif nemliyken sürüp tarıyorum ve üstüne tekrar kurutuyorum. hatta gece yatarken iki yandan ayırıp örüyorum saçlarımı ve sabah açtığımda kıvırcıklar çok daha güzel kullanılır bir hal almış oluyor.
elidor'un yeşil şekillendirici kremi hem tel tel olmasını engelliyor hem de jöle gibi sert bir kıvam vermiyor kesinlikle yumuşacık kalıyor.
bence kesin deneyin! :)

günaydınn! benim de saçlarım kıvırcık, geçen seneye kadar hep fön çektiriyordum ama sonra bıktım ve kıvırcık kullanmayya karar verdim. şu an elidor'un yeşil renkli saç kremini kullanıyorum şekillendirici olaraka ve inanılmaz memnunum. banyodan çıkınca hafif nemliyken sürüp tarıyorum ve üstüne tekrar kurutuyorum. hatta gece yatarken iki yandan ayırıp örüyorum saçlarımı ve sabah açtığımda kıvırcıklar çok daha güzel kullanılır bir hal almış oluyor.
elidor'un yeşil şekillendirici kremi hem tel tel olmasını engelliyor hem de jöle gibi sert bir kıvam vermiyor kesinlikle yumuşacık kalıyor.
bence kesin deneyin! :)

bende Elidorun yeşil 7/24 kullanıyorum ve çok memnunum öncelikle tel tel olmasını önlüyor ve bana 2 gün gidiyor zaten 2 günde bir duş aldığım için sorun olmuyor. bence denemelisiniz.

Saç diplerine doğru olan kısımda bir tel tel olma durumum var ve bunları kullanamıyorum kepeklenme yapabiliyor böyle elektriklenmeyi alabilen bir şampuan biliyor musunuz? Biodermanın günlük kullanım şampuanını almayı düşünüyorum kepeğe karşı olanı epey işe yaramıştı dinginlik veriyor saça

Back