İnancı olan doktor insan yok mu acaba hiç?

new_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
523
255
34
Ben 23 haftalık hamileyim bebeğimde bir kalp hastalığı olduğu öğrenildi. Hangi, hastaneye gitsem gebeliğinizi devam ettirecek misinz diyorlar ? her seferinde de ciğreim parçalanıyo sanki. Ben canımdan öte canı nasıl öldrebilirim. Allah şaşırtmasın. Hep sabır sabır diyorum hepsini Allah' a havale ediyorum çünkü canım çok yanıyor. Acaba kendilerini bir silah versek çocuklarını öldrebilirler mi? İnsanın acısına acı katıyorlar. Asıl benim onları ödresim geliyor bir bilseler nasıl yanacaklar bu yzden. Sanki içlerine şeytan girmiş de insnaları yoldan çıkarmaya çalışıyorlar. Ben mi yanılıyorum yanlış düşünüyorum onlar hakkında?

Öncelikle geçmiş olsun bu kadar önyargılı olmamak gerek birde onların açısından düşün sen inançlısın aldırmaman gerektiğini biliyosun bunun vebali olduğunu biliyosun ama bi çok insan sırf bu sebepler yüzünden çoğu zaman aldırmayı tercih ediyorlar bazıları bakamama korkusundan bazxıları para yetiremem hastalığına düşüncesinden vs vs doktorlar bi nevi bunu sormak zorunda onları işi çünkü bu inançsızlıkla suçlamamak lazım sırf bu konular yüzünden insanlar davalar açıyo doktor ilgilenmedi bizi bilgilendirmedi diye eğer doktorun ısrarcı değilse bence çok takılma sonunda onun işi her ne olursa olsun bütün riskleri sana aksettirmek zorunda ne yapman gerektiğine karar vermek için bunu sana sunmak zorunda biraz böyle düşün senin canın çok yanıyo buna eminim bu yüzden sana doktorların söyledikleri zor geliyor umarım bi çaresi olur iyileşir bebeğin sağsalim kucağına alırsın Allah şifa versin

sağol inşallah dediğin gibi olur dua ediyorum o yönde.
Ama bebeğin durumu anlatılır sonra anne bunun farkında olur o seçeneği anne ve baba beraber doktora sunsa daha doğru değil mi. Öyle bi söylyorlar ki sanki zorla yapmamız gerek çok canı acıyo insanın

Reactions: nev

Ben konunun doktorun inancıyla alakası olmadığını düşünüyorum. Kaç doktora gittin bilmiyorum ama 2-3 farklı doktor aynı şeyi söylüyorsa belki de haklılık payı vardır. Bebeğin doğduktan sonra kucağında ölürse kimi sorumlu tutacaksın? Daha kucağına almadığın, kokusunu duymadığın bebekten vazgeçmek mi daha kolay yoksa emzirdiğin, koynunda uyuttuğun, cennet kokusunu soluduğun bebeğinden mi? Kulun kendine yaptığı eziyetin bedelini kim ödeyecek? Mutlaka çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin , inşallah senin bebeğin de sağlıkla doğsun, uzun ve sağlıklı bir ömür yaşasın ama kimsenin inancını da sorgulama. Kimin inancı var kimin inancı yok biz bilemeyiz, sorgulamak ve yargılamak da bizim haddimiz değil. İnanç Allah'la kul arasında, ben o günaha girmem.

bu söylediğin kötü cümleleri acılı olmana veriyorum, yoksa hiç hoş değil. Onlar doktor öncelikli olarak senin sağlığını düşünmek zorundalar. İkinci olarak da bebeğin sağlıksızsa sana bu yolu önermek zorundalar, senin kadar duygusal olmalarını beklemen haksızlık olur. Doktorları ''öldüresin'' ? geliyorsa kendi bildiğini yap o halde doktorlardan iyi biliyorsan tıbbi yardım almayı reddedebilirsin hasta olarak böyle bir hakkın da var. Hasta ve muhtemelen ölecek olan bir bebeğin yaşamını tıbbi olarak sonlandırmak istemek şeytan girmesi durumuyla alakalı değil. Karar elbette senin onlar seçenek sunuyorlar. Bir sürü hastaneye gitmiş olman ve hepsinin de aynı şeyi söylemiş olması aslında yanılanın onlar olmadığını gösteriyor. Geçmiş olsun.

Yazdıklarınızı okurken kanım çekildi içim acıdı nasıl kalpsiz yorumlar bunlar sizin evladınız yok mu? Ya da anneniz babanız yok mu? Muhtemelen ölecek olan ne demek bebeğin öleceğini de nasıl iddia edebiliyorsunuz? Birkaç hastanenin aynı şeyi söylemesi söylediklerinin doğru olduğunu göstermez tabiki. Yanılma payı herzaman vardır ki bu konu hep tartışılır zaten hasta derler sağlıklı doğar bunun çok örneği var. Sizden ricam lütfen zaten üzüntülü bir Anneye saçma sapan kalpsizce söylemlerde bulunmayın lütfen

ben de daha yeni bebeğini kaybetmiş bi anneyim, düşüncelerim sizi ilgilendirmez. ben profesyonel bir yorum yaptım, duygusal olarak değil. ben de bebeğimi kaybettim ama doktorların içine şeytan kaçmış yok inançsızlar bilmem ne diye laf atmadım bebeğim sağlıksızdı ve düştü doktorların bir suçu yok. ölecek bir bebek olmasa zaten aldırın ya da aldıracak mısınız diye doktorlar söylemez demek ki ciddi bi kalp anomalisi var ufak bi kalp sorununa zaten kimse bu seçeneği sunmaz tıbbi bilginiz nedir ki benim yorumuma saçma sapan diyorsunuz ? ihtisasınız nedir kaç yıl tıp okudunuz ??. ben iddia etmiyorum doktorlar söylüyor. yanılma payı diye diye ciddi nöral tüp defekti olan bi hasta hiçbi doktoru dinlemedi 37 hafta o bebeği karnında büyüttü doğduğunda korkunç bi haldeydi (korkunç dememi de yargılayacaksanız google a frog face baby yazarak aratabilirsiniz!) doğduktan sonra yarım saat içinde de öldü zaten. anne kendine psikolojik travma yaşattığıyla kaldı. ben zaten karar annenin dedim, ama ona seçenekleri sunduğu için kimseye içine şeytan kaçmış kalpsiz inançsız diyerek hakaret edemez. aynı şekilde siz de bana edemezsiniz! haddinizi bilin lütfen.

Benim hiç tıbbi bilgim yok. Sadece bir yeni anneyim.Burdaki anneye zaten gittiği heryerde söylediğiniz olasılıkları ve tıbbi bilgileri anlatmışlardır. Burda konu açmasındaki maksat biri destek olsun acısını derdini paylaşsın veya böyle bişey başına gelip de hasta da olsa bebeğini kucağına almış birisi varsa tecrübesini anlatsın. Yorumunuzdaki saçma kısım her doğru heryerde söylenmez aynı dedesi veya babası ölen birine gidip zaten hastaydı ölecekti demek gibi bişey. Başınız sağolsun bebeğinize üzüldüm konu sahibi de Allah bebeğine ne kadar ömür biçtiyse onu görmek istiyor kimsenin kalbini durdurmaya hakkı yok bence annesi bile Olsa

amacı destek almak değil yanılıyor muyum diye sormuş ben de kendimce düşüncemi yazdım herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. ben doktorların içine şeytan kaçtığını insanları yoldan çıkarmaya çalıştıklarını inançsız olduklarını düşünmüyorum, acıları insanlara hakaret etme hakkını vermez.

deseydi ki bebeğim hastaymış, bana dua edin veya atıyorum bana destek olun acımı paylaşın bebeğime kıyamıyorum dediğiniz gibi olurdu ama öyle değil.

hanımefendi doğru bu doktorların bazıları vicdansız ve kötü ben olanı söylemelerine değil dalga geçer gibi bu bebeği doğuracak mısınız sen salak mısın der gibi bakışlara canım yanıyor bi de sizingibi insan halinden anlamaz insanlara sizi ıslah etsin Allah ne diyeyim

sağol desteğin için. dediğin gibi insan biraz aynı şeyleri yaşamış biriyle paylaşmak istiyor. bunları yaşayan anlar doktorlar herşeyi söylüyor ama bazı tavırlar çok canını yakıyor hepsini Allah'a havale ediyorum. benim içim rahat günah kolay işlenir ama cezası çok zor

senin bu söylediklerini de cahilliğine ve hayatta büyük sıkıntı yaşamamış olana veriyorum

onların doktor olması da kimseye ömür biçme ve kolayca öldür deme hakkını vermez. bence biraz düşünün durumu ne anlatmışım hepsini bi okuyun en baştan

Konu sahibesi,
bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim, Allah şifa versin inşallah.
Yalnız lütfen karşılıklı tartışmaya girmeyiniz.

beb zaten biliyorum durumu herşeyi araştırdım durumu kabullendim ama Allah'ın verdiği canı Allah alır diye birşey olduğunu biliyorum. anne karnında bile olsa hiç bir canlının yaşama hakkını elinden almaya kimsenin hakkı yoktur. mesela bugün gittiğim doktor gayet anlayışlı bi şekilde anlattı çok sıkıntı çekeceksiniz hazırlıklı olun dedi ben de biliyorum ve Allah ne kadar ömür verdiyse yaşar dedim ve normal şekilde çıktım odadan . benim canımı acıtan yaşayacaklarım değil doktorların sen bu bebeği doğuracak mısın yani demeleri inanın içim burada parçalanıyor . biz bu dünyaya keyif için gelmedik sınav için geldik

Konu sahibesi,
bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim, Allah şifa versin inşallah.
Yalnız lütfen karşılıklı tartışmaya girmeyiniz.

sağolun tartışmak değil zaten sadece birileri anlar belki diye yazdım ve durumdan öyle acı çektim ki paylaşmak istedim

sağolun tartışmak değil zaten sadece birileri anlar belki diye yazdım ve durumdan öyle acı çektim ki paylaşmak istedim

Üzülmeyin, siz annelik duygusuyla, doktorlarsa bilimsel veri ve gerçeklere dayalı davranıyor, bu yüzden ne sizin bebeğinizi doğurma hakkınız garipsenmeli ne de doktorların tıbben yaşanacakları size söylemeleri garipsenmeli.
Duygusal yaklaşmamaları sizi kırıyor olabilir lakin onlar bizim gibi hissiyatla yaklaşsalardı mesleklerini icra edemezlerdi.

Bebeğiniz inşallah hayırlısıyla bir doğsun, bu üzüntülerinizin hepsini unutursunuz inşallah ve diliyorum bebeğiniz sağlığına kavuşsun, o canı size bahşeden Rabbim şifasını verir inşallah

yok yaşaması zor olur demeleri değil. gülerek doğuracak mısın demeleri. sorulur illaki ileride yapılacaklar için ben çok anlayışsız biri değilim ama raporda yazıyor anne her ne olursa olsun doğuracaktır demesine rağmen defalarca sorulmaz ki ısrarla. yanlış mı düşünüyorum.
bugün gittiğim sormadı bile anlattı ima etti ve dedim Allah ne kadar ömür verdiyse dedim tamam o zaman dedi daha sormadı bile demek ki insan da olabiliyormuş bazen doktorlar

çok geçmiş olsun Allah sabır versin. Ben ne para kısmını ne de ben bakamaz mıyım acaba kısmını düşünmem gibi geliyor. Nasıl bir rahatsızlık bilmiyorum ama çocuğun hayatı kötü etkilenecekse ancak ve ancak belki düşünürdüm o ihtimali. Ama tabi buna anne baba karar verecek bilmiyor mu sanki aldırmayı. Doktorlar sürekli karşılaştıkları için artık çok basit görüyorlar her şeyi galiba. Bizim kadar hassas olmuyorlar. Tekrar çok geçmiş olsun

sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…