İnanalım mı: Kedi ve Köpekleri Sokağa Terk Edenlere Ceza, Pet-Shop’lara Yaptırımlar

CiRiLLA

Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
31.476
140.784
Haber Türk’ten Aykut Yılmaz’ın haberine göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tekrar Meclis gündemine sunacağı tasarıyla pet shop’larda kedi ve köpek satışına yasak geliyor. Bu hayvanları almak isteyenler artık kataloglardan seçim yapacak. Pet shop’lardan aldıkları kedi ve köpekleri sokağa terk edenlere ise para cezası verilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Kedi Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” taslağı hazırladı. Buna göre, evde bakılan kedi ve köpeğe pasaport verilecek ve çip takılacak. Bu hayvanlar 15 gün içerisinde veri tabanına kaydedilecek. Mikroçiplerin seri numaraları, hayvan sahiplerinin ad ve soyadları ile adresleri yer alacak. Evde bakımını yaptığı kedi ve köpeği sokağa atarak kaderine terk edenlere para cezası uygulanacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, daha önce TBMM Çevre Komisyonu’ndan geçen ancak kadük olan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nı yeniden TBMM gündemine getirmeye hazırlanıyor. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, pet shop’ta balık ve bazı kuş türleri dışında hayvan bulundurulması yasaklanıyor.

Ama ne yazık ki kedi ve köpekler “ısı ve ışık dengesi olan üretim yerlerinde kalacak”. Bu hayvanları almak isteyen kişiler, pet shop’lardaki kataloglardan seçim yapacak.

Yani anladığımız kadarıyla cins hayvanlar üretim çiftliklerinde kalacak. Pet-shop’lardan yine kataloglara bakıp satın alınabilecekler.

Peki ya siz bu düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: http://www.patiliyo.com/kedi-kopek-terk-eden-ceza/

Ya... Bana şu olay hep ters gelmiştir "hayvanlardan bir tanesini seçip almak"

İyi güzel de o dost acaba bizi seçiyor mu..?
Acaba o bizimle ne kadar rahat hissedecek kendini, ne kadar sevebilecek? Onların bizi seçmesi gerekmez mi..? Neden bu kadar üstünlük hırsına sahibiz ki? Gerçi... Merhamet kırıntılarına bile muhtaç oldukları için - onları bu hallere biz düşürdük - aramızdan birinde azıcık yumuşaklık görünce pamuk gibi oluyorlar...

Onlar şu dünyayı çekilebilir kılan muhteşem varlıklar.

Keşke gerçek olsa... Keşke biraz biz onların dostu olabilsek. Biri birinin sahibi değil, birbirimizin ailesi olabilsek.

Ya... Bana şu olay hep ters gelmiştir "hayvanlardan bir tanesini seçip almak"

İyi güzel de o dost acaba bizi seçiyor mu..?
Acaba o bizimle ne kadar rahat hissedecek kendini, ne kadar sevebilecek? Onların bizi seçmesi gerekmez mi..? Neden bu kadar üstünlük hırsına sahibiz ki? Gerçi... Merhamet kırıntılarına bile muhtaç oldukları için - onları bu hallere biz düşürdük - aramızdan birinde azıcık yumuşaklık görünce pamuk gibi oluyorlar...

Onlar şu dünyayı çekilebilir kılan muhteşem varlıklar.

Keşke gerçek olsa... Keşke biraz biz onların dostu olabilsek. Biri birinin sahibi değil, birbirimizin ailesi olabilsek.

Ben hiç petshoptan almadım açıkcası bu yasak bir nebze iyi gibi görünsede arka planda uretılmeye devam edılecek ve ne sartlarda olduklarını görmeyeceğiz. Üretim için kullanılan minik bir kanişi kurtarmışlar yaşam alanı, hayvanın hali içler acısıydı. Hayvancagız hıc kafesten çıkarılmamış. Ben sanmıyorum ki petshoplarda yasaklandı diye hayvanların koşulları iyileşecek olsun. Malesef arka planda üretım devam edecek ve biz görmeyecegız ne hallerde olduklarını.
Ücret ödeyip ırk hayvan alanlar bana pek hayvan sever gelmiyor belkide bilinçsizlik. Sokaktan alınmalı.

Tekir kedileri seviyorum ama cins kedilere özellikle persian ve scottishe bayılıyorum bunun nesi yanlış anlamıyorum. sokakta duran hayvan zaten sokak hayatına alışmış kendini koruyabilecek donanıma sahip. asıl sokak kedisini zorla eve alıp eve kapatma fikri bana doğru gelmiyor. siz bir kap yemek, su koyun yeter onlara. hayvanları doğal ortamlarından uzaklaştırmak ne kadar doğru ki? bir de en doğal hakkını elinden alıp kısırlaştırmak... yavruyken bulunur, annesi yoktur alıp beslenir bunu anlarım öteki türlü yavrunun sokakta hayatta kalma şansı yoktur zaten ama o diğer kediler ne yapsın? cins kediler daracık bir camın içinde haftalarca belki aylarca bekliyorlar cins kedi almayın diyorsunuz da onların canı yok mu? ya da cins kediyi alan onu o ortamdan kurtaran biri kedisini daha mı az seviyor ya da daha mı az hayvansever olmuş oluyor? İsteseniz de istemesenizde dünyada onların üretimi devam edecek hiç değilse imkanı olan biri bir tane bile kurtarma şansı varsa kurtarsın

X