Tuvalet Eğitimi inadına eve çiş yapıyo yardım :((

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Semra57

Poyraz&Miray
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
786
6
316
36
slm kızlar 3.5 yaşında oğlum var 1.5yaşında çişe alıştırdım ne gece ne gündüz işemiyordu ama aradan 1yıl geçti geceleri kaçırmaya başladı baktım olmuyo artık geceleri bez bağlıyorum sorun şu ki 15 gündür ben mutfağa gitsem oğlum eşofmanını indirip parkelere çişini yapıyo yani kaçırma değil kasıtlı yapıyo okulada gidiyo ama okulda yapmıyo sorduğum zaman annecim özür dilerim bi daha yapmıcam diyo ama yine yapıyo 15günde 5kere yaptı napmalıyım nolur yardımcı olun dr götürsem hangi bölüme götürmeliyim...

normalde tuvalette mi yapiyor yoksa lazimliktami? eger tuvalette yapiyorsa, ulasabilecegi bir yere lazimlik koy çisin gelirse alir yaparsin bak burda de, belki oraya yapar...

tuvalete yapıyor canım ilk başlarda 2ay kadar yaptı lazımlığa ama sonra istemedi o hep pisleniyo sen yıkasanda mikroplar var diyo normalde çok temiz titiz bi çocuk ama neden böyle yapıyo anlamadım he unuttuğum bişey var 3ay önce karnımda 4 aylık bebeğimi kaybettim oğlum hala kardeşi olacak sanıyo söylemedm etkilenmesin diye ama konuşma esnasında duydumu acaba diye düşünüyorum ondanda yaparmıki çünkü artık hiç sormuyo kardeşim ne zaman gelecek diye önceden çok sorardı.

Geçmiş olsun canım sanırım bu biraz merak ya benim oğlumda çişine alıştı ben kış olduğundan dolayı üşütüyor diye bez bağlıyorum ama bazen çişi geldiğinde bezi açıp nerede beton var oraya yapıyor sonrada anne bak piş baptım diyor.Kızınca olmuyor.
Ben ona şöyle yaklaştım umarım senin içinde faydalı olur.
Oğlum anneyi neden yoruyorsun anne seninle top oynayacaktı bak burayı temizleyecek yorulacak ve top oynayamayacağız dedim.Maşşalh ondan sonra yapmadı.Ama bedne ona söz verdiğim gibi top oynuyorum.

maşallah canım oğluşuna her yolu deniyorum ama yok yok delirtiyo bazen beni yarında senin dediğin dediğin yöntemi deneyim belki faydalı olur :)

Umarım olur canım ya.Kızsakta fayda etmiyor.
Sana daha kötüsünden bahsedeyim arkadaşımın oğlu 13 yaşında ve çocuk evin ortasına kakasını yapıyor,okulda altına yaparmış pis pis kokmasına rağmen hiç rahatsız olmuyor.Zavallı arkadaşım götürmedik doktor bırakmadı iyi söyledi olmadı kötü söyledi olmadı.Allah onada yardım etsin bizimkisi yine küçük önemli olan bunu ileri boyuta taşımamak.
O yüzden oğluşun böyle yaptığında evde çikolata yada sevdiği meyvelerden bulundur.Onun asla hayır diyemeyeceği şeyler mesela.
Çişini yapmışa onu eline al gel yanına o durumu gördükten sonra
aaa bende sana ne getirmiştim ama çişi eve yaptığından dolayı vermiyorum.Çiş yapılmazsa oyun oynarız bunu sana alırım veya aldım gibi ufak hediyelerle onu bu tür eylemlerden alıkoy
Sonuçları bekliyorum canım benim Oğluşuna kocaman öpücük yolluyorum :)

Geçmiş olsun canım gözümden kaçmış bu mesajın.Rabbim meleğinle sizi cennete buluşturşun.
Oğluna biraz daha dikkatli yaklaş bakalım uzun süre kardeşinden bahsetmezse sen sor kardeşini neden sormuyorsun diye.Bakalım o zaman ne diyecek ona göre tekr<r konuşuruz.Ben psikolog falan değilim yanlış anlaşılmasın sadece anneyim kendimce çözümler bulmaya çalışıyorum canım sevgiler.

çok saolun kzlar bugün hiç yapmadı bakalım şimdi babası oyun oynatıyo çişini eve yapmazsan her zaman oynarız seninle dedim ikna oldu gibi gelişmeleri yazarım yine size :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…