• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmsi yontemi mi mikroçip yontemi mi? Embriyo olusmasi icindeki sperm morfolojisinin iyi oldugu anlam

kaderyok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
303
169
103
42
Merhaba. Bilenler adımı hatırlar ben de tüp bebek denemesi negatif olanlardanım.
Negatif sonuç sonrası kendimi derin bir araştırmaya verdim. Öyle ya çok iyi kalitede olduğu söylenen iki embriyo beden tutmamıştı?
Tüm tahlillerimizi incelediğimde hayatımda ilkkez duyduğum sperm morfolojisinin yüzde 1 olduğunu ve sperm değerlerimizin az olduğunu gördüm. Benim tahlillerimde görünürde birşey yok ancak adetlerim düzen e girince hormon genetik vs ne test varsa yapacağım. Şimdilik elinde eşimin verileri olduğundan hormon , dna ve kromozom testi istedim. Kadıköy duzende yaptırdık. Hormonlarda bi sorun var. Hepsi iyi aralıklarda ancak lh değeri fsh tan yüksek olunca sorun olurmuş ve bizimki boyle.
Ama yine de tüp denemesinde sperm çıkmıştı ve aklımda bi dna si nasil sorusu kalmıştı. Bugün dna sonucu da geldi normal görünüyor.
Evet elimizde hormon , morfoloji ve sperm azlığı sorunu var ama neticede dnasi düzgün... o halde tüpte seçilen spermler niçin tutmadı diye sordugumda
Imsi yönteminin bozuk morfolojide daha iyi olduğunu öğrendim. Ama öyle bile olsa bizde embriyo olustu. Şimdi kafamda bir soru oluştu. Embriyo oluşsa daha bu bozuk morfolojili spermden oluşmuş olabilir mi? Yanı tüp bebek bozuk morfolojisi olan spermler yüzünden gelismemis olabilir mi sizce

Aslında bence hepsi nasip işi.Hic bebeğin olmaz deniyor oluyor her şeyi normalken olmayabiliyor içimizde neler oluyor bitiyor bilmiyoruz.Yani Allah isterse dünyaya bir canlı gelecekse degerleri cok kotude olsa oluyor.Ben böyle düşünüyorum sonuçların normal gelmiş ama Allah izin vermemiş.

Çok teşekkür ederim aslında çok haklısınız. Ama işte bi umut benimki. Biliyorum Allah'ın işine bazen karışmamak da lazım. Ama tekrar tüp bebek deneyip yine olmamasını kaldıramam gibi geliyor. Tabii büyük konuşmak da istemiyorum. Allah yardımcımız olsun hepimizin

Merhaba. Bilenler adımı hatırlar ben de tüp bebek denemesi negatif olanlardanım.
Negatif sonuç sonrası kendimi derin bir araştırmaya verdim. Öyle ya çok iyi kalitede olduğu söylenen iki embriyo beden tutmamıştı?
Tüm tahlillerimizi incelediğimde hayatımda ilkkez duyduğum sperm morfolojisinin yüzde 1 olduğunu ve sperm değerlerimizin az olduğunu gördüm. Benim tahlillerimde görünürde birşey yok ancak adetlerim düzen e girince hormon genetik vs ne test varsa yapacağım. Şimdilik elinde eşimin verileri olduğundan hormon , dna ve kromozom testi istedim. Kadıköy duzende yaptırdık. Hormonlarda bi sorun var. Hepsi iyi aralıklarda ancak lh değeri fsh tan yüksek olunca sorun olurmuş ve bizimki boyle.
Ama yine de tüp denemesinde sperm çıkmıştı ve aklımda bi dna si nasil sorusu kalmıştı. Bugün dna sonucu da geldi normal görünüyor.
Evet elimizde hormon , morfoloji ve sperm azlığı sorunu var ama neticede dnasi düzgün... o halde tüpte seçilen spermler niçin tutmadı diye sordugumda
Imsi yönteminin bozuk morfolojide daha iyi olduğunu öğrendim. Ama öyle bile olsa bizde embriyo olustu. Şimdi kafamda bir soru oluştu. Embriyo oluşsa daha bu bozuk morfolojili spermden oluşmuş olabilir mi? Yanı tüp bebek bozuk morfolojisi olan spermler yüzünden gelismemis olabilir mi sizce
Bence Olabilir aynı durum bendede var.bende sperm kaynakl olduğunu düşünüyorum.

Evet tüp bebek morfoloji 1 Di.. 1 tedVi normal klasik tüp bebekti döllenme olmadı ,diğeri mikroenjeksiyon olmuştu onda da döllenme gerçekleşmediği canım..opu sonrası bir trajedi oluyor tabii ama napalım hayat...

Merhaba arkadaşlar, mikroçip ücretleri hakkında bilginiz var mı? Tahminen ne kadara yapılıyor?

canım bende mikroçip istedim ama bahçecide doktorum bana mikroçipin çok etkili bir yöntem olmadığını bunun için ekstra bir para ödememei söyledi onlar ımsı yapıyormuş zaten paket dahil

canım bende mikroçip istedim ama bahçecide doktorum bana mikroçipin çok etkili bir yöntem olmadığını bunun için ekstra bir para ödememei söyledi onlar ımsı yapıyormuş zaten paket dahil
Evet sanırım morfoloji için en iyisi imsi yöntemi. Ama bülent bey nedense mikroçipin en iyisi olduğunu iddia ediyordu. Eşimin dna ve kromozom testleri de iyi cıktı bi tek ros kaldı beklediğimiz
Biçim tutmadı bu tüp anlamadım. Tekrar deneyip aynibseyperi yaşamak kabus olacak

Back