• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmplanon taktıran var mı?

xkimyagerx

Guru
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
613
10
296
41
İstanbul
İMPLANON taktıran var mı? Memnun musunuz? Nerede taktırdınız? Kolunuzda varlığını hissediyor musunuz? Ağrı,sızı yapıyor mu? Ne kadara taktırdınız?

ben hamile kalmadan önce takdirmistim, 3 senelikdi ama ben 1,5 sene sonunda cikartirdim bebek icin, cok ama cok memnundum, calisirken beni hic bir sekilde engellemedi yada hic bir zaman hissetmedim, yani takildigi hafta az acidi sonra varligini bile unutuyorsun sadece ellediyin zaman derinin altinda hissediyorsun ama kesinlikle acimiyor, su an hamileyim dogumdan sonra tekrar takdiricam ve kesinlikle herkeze tavsiye ediyorum.. önemli olan sadece iyi ve tecrübeli bir kadin doktorunun koluna yerlestirmesi.

kızlar cerrahi müdahele ile ne kadar tutuyor ben de çok merak ediyorum
bir de adetde felan bir düzensizlik yapıyor mu?

İmplanon’un Etki Mekanizması Nasıldır?
Cilt altına yerleştirilen implant üç yıl boyunca progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlar. Progesteron yumurtlamayı engellemesinin yanısıra rahim ağzı salgısının yapısını değiştirerek spermin rahim içinde ilerlemesini bozar.

Ayrıca rahim iç zarının incelmesini sağlayarak döllenmiş yumurtanın burada tutunmasının önüne geçer. Yumurtlamayı engelleme yeteneği estrogen ve progesteron içeren doğum kontrol haplarına göre daha düşüktür.

İmplanon Nasıl Uygulanır?

İmplant aktif olarak kullanılmayan kolun (sağ elini kullananlarda sol kol, sol elini kullananlarda sağ kol) üst kısmına küçük bir cerrahi işlem ile yerleştirilir ve istendiğinde yine küçük bir cerrahi işlem ile çıkartılır.

Takma ve çıkarma işlemi sadece bu iş için özel eğitim almış hekimlerce yapılmalıdır. Lokal anestezi eşliğinde yapılan takma işlemi yaklaşık 1-2 dakika sürer.

Üç yıllık koruma sağlayan yöntemin başarısı %99.3 dolayındadır.

İmplanon'un avantajları nelerdir?
Etkinliği yüksek ve geri dönüşümlüdür
Kullanımı kolaydır, hatırlama ya da günlük kullanım gerektirmez
Uzun süreli bir yöntemdir
Emziren kadınlarda kullanılabilir.

İmplanon'un dezavantajları nelerdir?
Özel eğitim gerektiren bir takma ve çıkarma süreci vardır.
Cerrahi bir işlem ile takılıp çıkartılır
Her beş kadından birinde adet düzensizliği ve adet kanamalarının kesilmesine neden olabilir. Bazı kadınlarda ise kanamalar çok düzensiz ve miktarı değişken olabilir. Hangi kadında ne tür kanama bozukluğu olacağı önceden bilinemez. Bu nedenle adet düzensizliğini tolere edemeyen kadınlarda kullanılması uygun değildir.
Yerleştirme yerinde cerrahi işleme bağlı hassasiyet ya da enfeksiyon ortaya çıkabilir.

İmplanon kimler için uygundur?
• Emziren kadınlar
• Uzun süreli ve geri dönüşümlü bir yöntem isteyenler
• Her gün veya belirli aralıklarla ilaç kullanmak istemeyen kişiler
• Östrojen kullanması sakıncalı olanlar
• Kanama nedeni ile spiral kullanamayanlar

İmplanon kimler için uygun değildir?
• Ağır karaciğer hastalığı olanlar
• Karaciğer tümörü olanlar
• Meme kanseri ya da şüphesi olanlar
• Açıklanamayan ve nedeni bilinmeyen vajinal kanaması olanlar
• Gebe olan ya da gebelik şüphesi olanlar

İmplanon'un yan etkileri nelerdir?
Üç yıllık implantın yan etkileri çok fazla değildir. En sık karşılaşılan durum adet kanamalarındaki düzensizliklerdir. Bunun yanısıra baş ağrısı, kilo değişiklikleri ve memelerde hassasiyet görülebilir.

YOK CANIM YA TAKTIRMADIM HEMŞİRE OLDUGUM İÇİN AZ ÇOK FİYATLARDAN BAHSETTİM AMA BİLİYORSUNUZKİ HASTANEYE GÖRE DEĞİŞİYOR FİYATLAR. ASLINDA ÇOK İSTERİM TAKTIRMAK BAKALIM ARAŞTIRICAM.a.s.

Türkiyede mi taktırmıştın?

yok canim avusturyada yasiyorum ben burda takdirdim, 330 euro ödemistim ben türkiyede daha ucuz, 3 sene baska bir seyle kiyaslaninca implanon daha ucuza gelir sonucda bir kez ödüyorsun.
adet görmeyi etkileye bilir misal benim arkadasim da takdirdi adeti düzenliydi hic sorun yasamadi benim ise adetim düzensiz oldu yani azaldi ve 2 ayda 3 ayda bir oldum tabiki doktoruma danismistim zararli deyilmi diye bana dediki adet görmek yumurtlamak isteyen kadin icin önemlidir ve senin icin azalmasi kesilmesi önemsizdir ve zararsizdir, benim icin sorun deyildi zaten kesilmesi..

yok canim avusturyada yasiyorum ben burda takdirdim, 330 euro ödemistim ben türkiyede daha ucuz, 3 sene baska bir seyle kiyaslaninca implanon daha ucuza gelir sonucda bir kez ödüyorsun.
adet görmeyi etkileye bilir misal benim arkadasim da takdirdi adeti düzenliydi hic sorun yasamadi benim ise adetim düzensiz oldu yani azaldi ve 2 ayda 3 ayda bir oldum tabiki doktoruma danismistim zararli deyilmi diye bana dediki adet görmek yumurtlamak isteyen kadin icin önemlidir ve senin icin azalmasi kesilmesi önemsizdir ve zararsizdir, benim icin sorun deyildi zaten kesilmesi..

slm gelin 54 nasilsin beni hatirladin mi? burdan hal hatir sorulmaz ama kusuruma bakmayin artik

Doğum kontrol yöntemlerine baktığımda benim için en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum,spiral çok soğuk geliyor,iğne ve hapların ise çok fazla yan etkisi var korunucam diye sağlığımdan olmak istemiyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim a.s.

Doğum kontrol yöntemlerine baktığımda benim için en iyisinin bu olduğunu düşünüyorum,spiral çok soğuk geliyor,iğne ve hapların ise çok fazla yan etkisi var korunucam diye sağlığımdan olmak istemiyorum. Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim a.s.

tabi biraz bilgi verebildiysem mutlu bana :)
diyer yöntemlerle karsilastirildiginda gercekten cok daha komforlu ve saglikli, en azindan cikarti cikarmaz tekrar kolaylikla hamile kalabiliyorsun yani bir ay bile sürmüyo normale dönmek

devlet hastanesinde takılıyor yani sen implanonunu alıp götürüyorsun onlar takıyorlar ankarada öyleydi.adet olamamak biraz kötü iğneyle korunmuştum adet olamamıştım göğüslerim şişmişti huzursuzdum kötü olyo ölede

Taktırmıştım basit bir yöntemle takılıyor ağrı sancı yok ama 3 ay sonunda çıkarttırdım çünkü inanılmaz bir iştah artışı ve kilo yaptı.Ayrıca hormonlar psikolojimide bozdu depresyona girdim doktorum yapabilir dedi.Şu an kolumdaki küçük izden başka bişeyi kalmadı :)

bekarım henüz ilerisi için bu yöntemi araştırıyorumda.herkesin yorumu farklı memnun kalanda war şikayet edende...

arkadaşlar ben yeni dogum yaptım implanonunu taktırmayı düşünyorum.ankarada taktıran var mı nerede ne kadar taktırmış bilgilenrirse sevinirim

bende taktirdim hemde 2 defa.ilkini evendikten sonra taktirdim 9 ay kullandim cocukk istedik cikarttirdim ve bi hafta sonra hamile kaldim.yan etkisi olmadi sadece hic adet olmadim.cok rahat diger korunma yontemlerinin icinde en iyisi diyorum.hepsini denedim kontrol yontemerinin ve problemer yasadim .dogum kontrol hapi kullandim mini pillerden bende cok basagrisi yapti.doktor kullanmami durdurdu.spiral taktirdim yumurtaligima yapisti ameliyatla cikardilar.ve yine en basa dondum ikinci cocugumdan sonra tekrar implanon taktirdim.siddetle tavsiye ediyorum adet olmasanizda bisey olmuyo daha rahat.kiloda yapmiyo ilk takdirdiiginizda vucut alisana kadar biraz sivilce cikiyo oda ikinci ayda geciyo.% 99 koruyor.digerlerine gore daha guvenli.

Back