İMDAT!!! 2 konu hakkında her türlü yorumlarınızı bekliyorum

küçük dediğin görünmüyor dediğin yüzük bu mu :KK57:
bence gayet şık ne öyle kafam kadar tektaşlardan asıl kaç, hiç beğenmiyorum
bence etarfındakilere de fazla laf düşmez önemli olan düşünüp alması çoğu erkeğe saçma geldiği için tektaş almazlar

teşekkür ederim objektif bakış açısı çok iyi gelio...

Seni çok zor günler bekliyor bence sevgilin seni gelmeden önce kp. durumunu açıklayarak bir oturmak istemediğini söylemelisin yoksa sen üzülürsün ortada kalırsın

o inceden laf sokmak malesef hiç işe yaramıyo, sevgilinize söyleyin babasını şimdiden açık açık uyarsın, başta verirseniz uyarıyı fayda eder belki.. benim eşim başlarda söylediğim halde annesini hiç uyarmadı 'şimdi seni kıskanıyo yakında geçer' dedi sürekli ama kıskançlık her geçen gün daha da artıyo, hergün beni kendisiyle yarıştırıyo vallahi elinde olsa kocamı benden ayırıp tekrar kendi evine alcak :KK55::KK22: benden sana tavsiye hemen aileye karşı mesafeni koy, herkes yerini bilsin ki ilerde bizim gibi dert sahibi olma canım..

yüzüğüne baktım canım gayet güzel ve şık anladığım kadarıyla enişteniz daha gösterişli bir şey bekliyordu bu yüğzden tepki verdi yada kıskandı.

o inceden laf sokmak malesef hiç işe yaramıyo, sevgilinize söyleyin babasını şimdiden açık açık uyarsın, başta verirseniz uyarıyı fayda eder belki.. benim eşim başlarda söylediğim halde annesini hiç uyarmadı 'şimdi seni kıskanıyo yakında geçer' dedi sürekli ama kıskançlık her geçen gün daha da artıyo, hergün beni kendisiyle yarıştırıyo vallahi elinde olsa kocamı benden ayırıp tekrar kendi evine alcak :KK55::KK22: benden sana tavsiye hemen aileye karşı mesafeni koy, herkes yerini bilsin ki ilerde bizim gibi dert sahibi olma canım..

ben hatayı baştan yaptım mesafe için çok geç kaldım daha söz nişan yokken çağırdılar köye gittim bende....ama sevgilime konuş dicem konuş dersemde konuuşur inşallah dağ gibi olmaz bu sorun ....sevgilimde rahatsız her dk tepemizde olmasından veya on açocuk muamelesi yapmasından ama çok sabırlı biri ve anne baba hakkını çok önemsşo abdestinde namazında çok dikkatli davranıo ben üzülmeyeyim diede harap oluo ortada çok kalıo daha şimdiden en çok onun işi zor.

O yüzügü degistirmek istemen çok aci birseydir. Önemli olan onun begenmesi, o günün anisi degil mi? Lafim sadece sana degil, senin etrafinda baski yapan insanlarada...maneviyat resmen gitmis. Hersey gösteris olmus. O çoçuk simdi kredi karti ile en pahali yüzük alsa fakat kredi kart borcu girtligina kadar gelse daha mi iyi olurdu.?

Ve ne olursa olsun, kesinlikle ayri yasayin. Simdilik "ilerde çoçuk olur, yakinda yasayalim" düsünmeyin. Daha evlenceksiniz, para biriktireceksiniz ohoooo... çoçuk oldugunda bunlari düsünün. Ilk basta kendi huzurunuz önemli ve kayin aile beraber yasamak ile hiç ama hiç huzurunuz olmaz. Bu ev meselesini sözden önce hal etmeniz lazim, çok önemlidir çünkü. Eger ayni evde kalacaksaniz, aileler, etraf karismadan ayrilirsiniz en azindan. Nisandan sonra halen ayrilabilirsiniz elbette, fakat çok daha zor olur.

Ben bu yüzük işini hiç anlamıyorum sanırım.
Bu yüzükler sizi ve aşkınızı simgeleyen, sizi bir arada tutan sevgiyi simgeleyen bir gelenek. Millete hava atmak için, herkesin fark edilmesi için takmayın.
Daha yeni teklif aldım benim yüzüğüm de dikkat çekmiyor ama ben ona baktıkça sevgilimi ve teklifini hatırlıyorum mutlu oluyorum. Üstelik yüzük biraz bol, daraltalım dedi sevgilim olmaz bu bana o gecenin hatırası önüne alyans gelince düşmez dedim. Kıyamadım yüzüğüme. Kimseye hava atmak için takmıyorum ben onu o bana bizi ve sevgimizi anlatıyor.
Ama bu tavrımdan sanırım sevgilim bir kaç sene içinde şu maddi sıkıntıları atlatalım sana gerçekten güzel bir tektaş alacağım dedi. Alır almaz o mesele değil ama olur da alırsa da yine de minik taşlı dikkat çekmeyen bu yüzüğüm benim kıymetlim olacak. Çünkü evlenme teklifini bu yüzükle yaptı, hatırasını en kocaman elmaslara değişmem ben.
Bilmiyorum ama bana bu tektaşla hava atmak ve bununla aşkı ölçmek, klişeleştirmek anlamsız geliyor. Yani teklifin geldiği yüzüğü hatırasına rağmen değiştirecek kadar maddiyata önem vermek çok tuhaf geliyor. Adam değiştirelim dese kıyamam hatırasına ben.
Bilmiyorum ben mi tuhafım yoksa ama bu tip anıları, güzellikleri, sevgiye aşka dair şeyleri; millet görsün, millet baksın, dikkat çeksin, Ayşe Fatma çatlasın yetere indirgemek hoş değil.

Kayınpeder ile aynı evde yaşama. Yüzük konusuna gelirsek parası buna yetti herhalde, eğer maddi anlamda herşeyin dörtdörtlük olmasını isteyenlerdensen bu konuya dikkat et zira müstakbel damat maddi anlamda beklentilerini karşılayabilecek gibi durmuyor. İyi düşün sonradan sorun çıkmasın.

Ayrıca yüzük bir simgedir. Geçmişin maddi imkansızlıklarından ötürü kavuşamayan aşıklarının çocukları günümüzde tektaşı beğenmez oldu. Azıcık sağduyu lütfen...

nişanlımın evlenme teklifi için bana aldığı yüzük pırlanta...
çevremde de pırlantadan falan pek anlamayan bazı insanlar var...

her neyse, yüzük pırlanta olunca haliyle kocaman bir taşı yok.. orta halli bir taş..
ne bit kadar derim ne de kocaman..

pırlantadan haberi olmayan kesim dedim ya, heh işte onlar yüzüğümü görünce üzüldüler..
nişanlım daha iyi bir yüzük alsaydı keşke mantığıyla..
bekarlar da ayyy inşallah bize böyle gelmez çok küçük yaaa diye burun kıvırdılar :)

yüzükleri olanların parmaklarında devasa büyüklükte taşlar var çünkü ...
hepsi de altın hatta bazılarının ki de gümüş..

yani maddi açıdan karşılaştırırsak benim yüzüğümden 3-5 tane onların yüzüğünün parası çıkar..
ama görüntüye bakınca onların ki daha büyük, daha değerli imajı yaratıyormuş göz de...
kimin gözü ? orası ayrı tabi....

sizinki de biraz o hesap mı oluyor?
yüzükten anlamayan, zariflik bilmeyen insanların sözüne mi bakıyorsunuz ?

ileride o tektaşın önüne alyans taktığınız zaman ne kadar şahane duracağını hiç hesaba kattınız mı ?
gerçi zevk meselesi bir yerde ama bana kalırsa zarif küçük şeyler daha hoş duruyor..
kocaman eşşek gözü kadar taşlar daha basit daha adi duruyor...
neticede o taşlar gerçek değil, asıl onların sahte olduğu daha bariz belli... malum gerçeğine parası yetmez kimsenin :)

bence küçük olması sizi sevindirsin, daha sahici duruyor..

meraba arkadaşlar değiştirmedik ama yeni yüzük aldık kendi kız kardeşiyle anneside istedi çünkü

arkadaşlar sözlüm şehir dışında üniversiteyi de dışarıda okumuş .ailesine çok bağlı ailesini her gün arama gibi bir alışkanlık oluşmuş aralarında ve ben bundan rahatsız oluyorum hemen yargılamayın okuyun lütfen ...önceki açtığım konuları bilenler bilir k.p aramızda hep sorun oluyor.sözlüm ççok mütevazi biri 4 senede 2 üniversite bitirip aynı zamanda komser yardımcılığı fyo da eğitim alıo hatta bitti son sınava girecek.
herneyse bunları eğitimli biri oldunu kanıtlamak için anlatttım babası bnm de yaşadığım yerde emekli bi fabrikadan köyde yaşayan kötülemek amaçlı demiyorum (eğitimsiz -cahil biri.)
....sözlüm bildiği bi konuda olsa k.p ye danışır onun egosunu yükseltir tamam anne-baba hakkı ahınıda almak istemiyor ve anne ve babası bizimle birlikte atandıımız yere gelecekler (bende sağlık memuruyum) ve altlı üstü veya yakın oturcaz ki aynı evde oturma ihtimalide vardı onu zor atlattık hala kabullenmek istemio 2 ev çok masraf olur diyor. bana dokunan kısmı sürekli konuşmaları bizim hayatımızda sürekli müdahale halinde olması anlamına gelio en basitinden hep beraber piknikdeyken 10 dk ortyamdan ayrıldık mı hemen arıyor nerde kaldınız diye. Bana bişi diyin nolur ???hiç konuşacak bişileri olmasada önemli bişi olmasada günde 2-3 veya en az günde 1 kere konuşmaları gerekli mi mantıklı mı?

aynı evde yaşama fikri bence olmamalı bu adam arabada koluna girip omzuna yatıyosa evde artık bilemicem ne olur :)

nişanlının ailesiyle arasındaki diyaloga karışmaman gerkeir. sonuçta onlar onun anne ve babası. sen demekki bu kdr görüşmüyosun sana tuaf geliyor. yazını okudugum kadarıyla sende nişanlına çok karısan bi tipe benziyosun. yok öyle yok böyle. bence sen yapamazsın bunlarla. güzelce konuş bu kafandaki soruları ona anlat olmadı ayrıl. hep böyle sorunlarlamı mücadele ediceksin.

Benim eşim de emniyetten ben de sağlıkçıyım benim kp de cahil ve muhtemelen adaşız

Sen bu aileyi küçümsüyosun ta ilk sayfadaki yüzük boyutundan tut bu son sayfaya kadar senden aldığım his bu, bir kere yüzüğünü kimseye göstermek zorunda değilsin, bizim bir arkadaşın müstakbel eşi de ille de pırlanta dedi 7 bin TL Ye yüzük aldırdı şimdi borcunu ödüyolar çünkü adam kredi çekti aldı ne anladım o işten, beklentilerin yüksekse ona göre birini bulmalısın bir memur hepi topu

Ailesinin sizinle yaşama takıntısı konusunda haklısın

1.si : bir sevgilim var bu hafta içi istememiz olacak ..normalde çok romantik biridir Benimde evlenme teklifinden beklentim çok büyükdü.yani maddi anlamda değil sizde bilrisiniz biz bayanlar bu konuları çok önemseriz alel acele son dk alınmış 1 tek gül arkdaşlarının da hazır bulunduğu balo ortamında bir teklif aslında beklemediğim anda geldiği için çok mutlu oldum asıl sorunumuz yüzük tek taş (beyaz altın) almış değişik şekilli sıradışı taşı da görünmücek kadar küçük bir yüzük kendi annesi bile yüzüğe küçük dedi kimse yüzüğü farkedemio hep bn gösteriorum....değiştirelim dedim değiştirmicem diye tutturdu isteme günü bu yüzükleri takıcaz nişan 2-3 ay sonra olcak bizim buralarda böle şeyler çok önemsenir eniştem bile tuhafiyeden alınma gibi durduğunu söledi bunumu takcaz o gün dedi.Çok kötü durumdayım :KK61:
2. kayın peder sorunu her dk başımızda oğlunu o kadar kıskanıyo ki sürekli dilinde "benim oğlan " zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz sevgilimle sürekli görüşemiyoruz görüştüğümüz zamnlardada oda hep gelio bizi hiç yalnız bırakmıo dün yaşadığımız bi olayı anlatayım size arabayla ankaradan yaşadığım şehre dönüoruz 5 kişi felanız babası sevgilim bn arkada oturuozz ben koluna girdim uykum vardı omzunda uyumak üzreydim bide baktım babasıda girmiş koluna benmde uykum var dio tabi ben şoka girdim direk çıktım kolundan trip attım bnmkne sonra babasıda küstü bize çocuk gibi bn trip attım die küstü 2-3 saat hiç konuşmadık tabi sevgilim aramızda hırpalandı durdu ama sürekli ilgi bekliyor çocuk gibi dikkat çekmeye çalışıo ben trip atınca başım ağrıo die tutturdu oğlu onla ilgilensin die işin en acı kısmı evlenince birlikte yaşama planı var nolur yardım edin bana:KK61:

1-yüzüğü anısı olduğu için değiştirmek istemiyor olabilir; daha farklı yeni bir yüzük aldırabilirsiniz... çok buyütülecek bir sey degil sanki...

2- kp kıskanmasını ilk defa duydum :KK70::KK70:
Kp niz benim kv nin erkek versiyonu o yüzden anlayabiliyorum sizi...
Uzak durun, hele birlikte yaşamak mııı:stop::KK55:
Bunun için de aileni istemiyorumdan ziyade ayrı yaşamanın neden gerekli olduğu yönünde konuşmalar yaparsanız daha etkili olur diye düşünüyorum:KK51:

Ula biz 9 sene çıktık diye evlenme teklifi falan almadım yani onca seneden sonra belliydi zaten, hadi yüzük alalım dedik gittik aldık, 375 tl benim tek taşım, ki onu da satıcam alyans yeterli, köpeği olsun altın yüzük para

Benim eşim de emniyetten ben de sağlıkçıyım benim kp de cahil ve muhtemelen adaşız

Sen bu aileyi küçümsüyosun ta ilk sayfadaki yüzük boyutundan tut bu son sayfaya kadar senden aldığım his bu, bir kere yüzüğünü kimseye göstermek zorunda değilsin, bizim bir arkadaşın müstakbel eşi de ille de pırlanta dedi 7 bin TL Ye yüzük aldırdı şimdi borcunu ödüyolar çünkü adam kredi çekti aldı ne anladım o işten, beklentilerin yüksekse ona göre birini bulmalısın bir memur hepi topu

Ailesinin sizinle yaşama takıntısı konusunda haklısın

Ama sen diğer yorumlarımı okumadan yorum yapmışsın konu açarken herşeyi yazamıyoruz malesef insanlar okumaz die bn kesinlikle pırlantasında yada fiyatında değilim Allah biliyo biz sözle nişanı ayrı yaptık aslında bn bir arada olsub istedim 1. Si yüzüğün halkasında dışarı doğru çıkıntısı vardı ve batıyodu parmağıma. 2.si söz yaparken sadece tek taş takacağımız için çok küçük kalırdı ve yenisini 3/1 i fiyatına aldık .

Ama sen diğer yorumlarımı okumadan yorum yapmışsın konu açarken herşeyi yazamıyoruz malesef insanlar okumaz die bn kesinlikle pırlantasında yada fiyatında değilim Allah biliyo biz sözle nişanı ayrı yaptık aslında bn bir arada olsub istedim 1. Si yüzüğün halkasında dışarı doğru çıkıntısı vardı ve batıyodu parmağıma. 2.si söz yaparken sadece tek taş takacağımız için çok küçük kalırdı ve yenisini 3/1 i fiyatına aldık .

Evet tüm yorumları okumamıştım açıklayıcı oldu bu yorum

1-yüzüğü anısı olduğu için değiştirmek istemiyor olabilir; daha farklı yeni bir yüzük aldırabilirsiniz... çok buyütülecek bir sey degil sanki...

2- kp kıskanmasını ilk defa duydum :KK70::KK70:
Kp niz benim kv nin erkek versiyonu o yüzden anlayabiliyorum sizi...
Uzak durun, hele birlikte yaşamak mııı:stop::KK55:
Bunun için de aileni istemiyorumdan ziyade ayrı yaşamanın neden gerekli olduğu yönünde konuşmalar yaparsanız daha etkili olur diye düşünüyorum:KK51:

Bu konuşmaları çok deniyorum yüzük konusu tavsiye ettiğiniz şekilde gelişti birlikte yaşama alt üstlü olarak şu an gündemde bnm korktuğum büyük şehirde sıkılacaklar komşu bulamıcaklar akraba yok bize sarcaklar

X