• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmbatta Karanfil Kokusu - Selma Fındıklı

xoxzlxuxkçxux

Guru
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2007
97
2
286
Antalya
Kızlar, tam bir tatil kitabı.
Selma FINDIKLI'nın "İmbatta Karanfil Kokusu"
1914'lü yıllardan başlıyor,1939'a kadar İzmir'deki azınlıkların ve göçmenlerin hayatlarından kesitler veriyor.
Öle hoş küçük küçük hikayeler.Ben bayıldım bu kitaba.Sizlerede şiddetle tavsiye ederim.
Kitabın arka kapağından alıntı:
İmbat püfür püfür esiyor akşamüzeri... Kadifekale’de, Basmane’de, Kordonboyu’nda, Alsancak’ta, Soğukkuyu’da, Bornova’da, Naldöken’de, İkiçeşmelik’te, Kokaryalı’da, Frenk Mahallesi’nde baygın karanfil kokuları... Rıhtımda her zamanki kalabalık... Şık giyimli Levanten kadınları... Dervişler, hahamlar, papazlar... Gemilerden indirilecek malları bekleyen heyecanlı tacirler... seyyar satıcılar, lostracılar, balıkçılar... kediler, köpekler, martılar... Mavnaların çatırtısı, hamalların gürültülü konuşmaları en güzel şarkı. Kordonboyu’nda tiyatrolar, oteller, sinematografhaneler, kafe-aman’lar, kafe-şantan’lar, Hamidiye vapurları, atlı tramvaylar, süslü faytonlar... Türkler, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler, Levantenler, Beyaz Ruslar... Sultan Abdülaziz devrinden İkinci Dünya Savaşı’nın ilk kıvılcımlarına kadar acıları, sevinçleri farklı olsa da aynı rüzgarla serinleyen tüm İzmir halkı...

Çok teşekkür ederim..Okumayı çok seviyorum tavsiyenize uyup hemen alacağım ..Birazcıkta 1914 yıllara gidip neler olduğunu öğrenmek, oldukça keyif verecek.. Heleki yaşadığımız şehir söz konusu olunca..

Back