Imaj degistirmek istiyorum ama bir yandan da cekiniyorum

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
Neden cekindigimi bilmiyorum....
Imaj degistirmek deyince tek yaptigim saclarimla oynamak, kendim boyuyorum ve kesiyorum. Surekli kot pantolon ve spor bir ayakkabi, ustune duz basit bir gomlek veya kazak, yazin ise sandalet ( topuksuz duz) kapri ve badi veya tisort. Yillardan beridir boyle.. Makyaj olarak sadece goz kalemi.. Saclarimi da hep topluyorum, topuz..

Burada yasadigim yerde imkanlarim var, ama bir sey beni etek giymekten alikoyuyor sanki ,elbise giymekten, topuklu giymekten... Suslenmeyi seviyorum ama usengeclik ve cekingenlik var, daha cok cekingenlik.. Dikkat cekmek istemiyorum galiba..Bakislardan rahatsiz oluyorum suslendigim zaman..Bana mi oyle geliyor yoksa? Kotu bakmalarindan, elestirmelerinden korkuyorum insanlarin belki de. Hatta hayran bakmalarini da istemiyorum, utaniyorum.

Yasim oldu 28...Ve cekingenligimi nasil atabilirim bilmiyorum..Benim gibi hisseden ve bunu asanlar var mi, veya nasil asilacagina dair bana yardimci olabilir misiniz?

tatlım çekinmene gerek yok
aynanın karşısına geç bugün farklı olacm de makyajı değiştir
saç toplama sonra kıyafet derken olacak

Selam Nermin, oncelikle cevap verdigin icin tesekurler:) evet istiyorum degisikligi, ama insanin huylarindan (korkularindan belki de) vazgecmesi biraz zor. Bir animdan bahsedeyim: Lise mezuniyetimde bir eglence yaptik butun son siniflar bir otelde. Biz kizlar ortada kendimizi muzige kaptirmis dansederken gozum bir an sandalyede oturmus kizlari suzen erkeklere takildi, biri gozunu bana dikmisti.. cok rahatsiz oldum, elbisem oyle ahim sahim bir sey degildi,hatta gunluk tatilde giyilenlerdendi, yine sadeydim. makyaj ve sacimi kuaforde yaptirmistim. neyse genelde boyle hissediyorum bakislardan cekiniyorum. Kapali degilim ama bu konuda tutucu muyum acaba? ama degisiklik de istiyorum, yas itibaiyle ileride hic giyinemeyecegim seyler olacak pisman da olmak istemiyorum, nasil asabilirim? Siz bunu atlatabildiniz mi?

Mesaj sayim az oldugundan ozelden mesaj atamadim, kusura bakma..

yıllardan beri aynı tarz giyiniyorsan işin zor

evde giymeye başla... sonra markete giderken... yavaş yavaş alıştırırsan kendini en sonunda istediğin gibi olursunsüprizzzzz

her zamankinden farklı giyindiğin için herkesin gözü üzerindeymiş gibi hissetmen normal. ama yüz kişiden en fazla 50 kşi bakar sana... :)sırnaşık şey

bana bı arkadasımı hatırlattın hatta bırkac arkadasım vardı..ama ben kucuk bır ornekten gıreyım..hep açık ton ruj suren bı arkadasım vardı..ona ısrarla kırmızı sur dıyordum asla cıngene gbı olurum bana yakışmaz dıyordu 1-2 yıl cebelleştı sonra benden gore gore dayanamadı gıttı benım aldgm rujdan aldı once evde surdu sonra dışarda surmeye basladı..sımddı hep kırmızı suruyor..onyargılarını ve elalem ne derı bır kenara bırak..kendını nasıl mutlu hısedersen oyle davran bence..once o gıyemııyorum dedıklerını evde gıyın baktın yakıştı cıkıver dışarıya ne varkı ne olucak.yakıştıktan sonra bakan baksın..ama kendınıde zorlama nasıl mutluysan oyle ol canım herkesın bır tarzı var mesela ben cok spor gıyınemem...
ama bazen kendımı saldıgım olur tarzım yoktur ogun canım ne ısterse onu gıyerım..bazen kot badı bazen uzun bır elbıse bazen takım ..hıc oyle kaygıların olmasın..çevrenın belkı etkısı vardır bunda bılemıyorum.

Cevap veren arkadaslar cok tesekkurler, gariplik de burda ben pek de tutucu olmayan bir cevrede yetistim, ve su anda amerikada bulundugum icin de cok asiri rahat olmam gerekiyor bu konuda, yani cevre baskisi yok, yapi meselesi galiba.. Bu durumu dediginiz gibi asama asama asacagim:)) Yalniz esimle hemen hemen ayni boydayiz kisa topuklar giymekle ise baslayabilirim..Zira bir kafa yukaridan bakmayi hic istememkaydirigubbakcemile3

ben de pek iddialı giyinmem. hatta bi iki yıl öncesine kadar bol pantolon falan giyerdim. insan değişmek istese de çevrede yadırganacak diye çekiniyor. ama yavaş yavaş bi yerlerden başlamak lazım. alışverişe çıkıp bir anda değişmek yerine birkaç parça şık ya da havalı bir şey alabilirsin.
öncelikle saçını salmayı dene. bir kadında önemli detaylardan biridir saç. sonra giydiğin tshirtlerin biraz daha şık olmasına özen gösterebilirsin. kilo sorunun yoksa üzerine oturan şeyler giyebilirsin. örneğin herkesin vardır üstüne oturan siyah bir tişörtü. bunu güzel bir kot pantolonla giyersin. beline tokası güzel bir kemer takabilirsin. çantasıyla takım babet alabilirsin. böylece hem şık olursun hem de boy sorunun olmaz. saç ve ten rengine uygun hafif bir far sürebilirsin. yine fular küçük bir detay ama hava katıyor insana. makyajdan çekiniyorsan tırnaklarını hafif uzatıp oje sürebilirsin. ama bence atladığın en önemli şey saç! bi anda topuzdan salık saça geçmek zor olabilir. o yüzden kıyafetlerine uygun minik birkaç toka al. arkadan yarım kuyruk yap. hem saçların önüne gelmediği için rahatsız olmazsın hem de salık saçlı olursun:) sonra ona da alışır saçlarını salarsın.
sen evden çıkarken aynaya baktığında kendini açık saçık görmüyorsan bir sorun yoktur. tabi ki bulunduğun ortama uyacaksın ama insanlar bakmasın diye sefil de gezmeyeceksin.

Cok tesekurler yorumun icin HuzunApla, yazdiklarin cok mantikli ben de ancak boyle asama asama ilerleyebilirim,Azicik basen bolgemden sorunum var, bir de bedenimin ust kismi bacaklarima gore kisa. Ben yillardan beri yanlis giyindim...Bir arkadasim beni uyarmisti bir kere, tisortlerin cok kisa ve giydigin pantalonlar basenlerini cok sisman gosteriyor diye, cok uzuldum ben hep boyle giyiniyordum bir iki sene oncesine kadar:KK43:(((
S (kucuk) beden tisort veya badiler aliyordum cunku bedenimin ustu daha ince, M (medium) beden tisortler cok genis duruyordu...megerse small beden de bana kisa geliyormus..
Topuklu ayakkabi isi biraz zor, kisa bir topuk kullanabilirim en fazla ,
Saclarim eskiden dalgaliydi boyaya boyaya kotu oldu, simdi bir sure boyamayacagim uzatmayi dusunuyorum kut ve omzuma yakin duruyor kendim kesmistim..

Tekrar tesekurler yorumlariniz icin:)))a.s.

anladıgım kadarı ıle bacakların uzun bedenın kısa ozaman düşük bel gıyebılırsın pantolon etekte..hatta eşofmanda...boylece govde ıle bacak orantılanmış olur...yuksek bel gıyersen ıyıce bacakların uzun govdende kısa gorunur...mesela benımde bacaklar kısa bu yuzden çok düşük bel gıymemeye dıkkat edıyorum...govden kısa ıse sana tunıkler çok yakışır bacak boyunla yıne orantılar..saçını nadasa bırakman ıyı olmuş..zeytın yagı ve yumurta sarısı ıle maske yap haftada bır cabuk uzar..sana kombınler koyuyorum umarm begenırsın yenı tarzını oluşturmanda yardımcı olur

PAPAYA-MEVSIMLK-YARASA-KOL-SIK-TUNIK-LACIVERT-38__22376181_2.jpg

1-vert62.jpg

uzun+tunik.jpg

d132.jpg

sifongomlek2.jpg

morbabet2.jpg

bitmiay.jpg

pembe-babet2.jpg

kirmizi-siyah2.jpg

Cok tesekkur ederim, zamanini verip de harika kombinasyonlari yuklemissin. Ben bunlari bir yere kaydettim, zamanla benzerlerini almaya calisirm, bu arada zevkin cok guzelmis. kaydirigubbakcemile5

rıca ederım canım...evet oyle derler...:eek: umarım yenı tarzın buna benzer olur emınım yakışır ..saç makyaj deişimi ıstersen ımaj topıgınde yenı ımaj ısteyenler banagelsın adlı konunun sahıbı benım orda sana deişik bısıler yapabılırım ..

X