Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar iltihaplı romatizma

limoncum

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
58
0
16
selam aranızda romatoit hastası varmı ben bu rahatsızlıkla 5 senedir savasıyorum sehir degistirdikten ve stresten sonra ortaya cıktı gebelik düsündügüm icin yaklasık 1 senedir ilac kullanımını bıraktım ama agrı ve tutukluklar ara ara devam ediyor

Merhaba;

Bende de henüz başladı, aktif olmadığını öğrendim ama bir kaç test daha yapıldı ona göre bakılacak. İlaç verdiler şimdilik kortizon 1 hafta için. Kilo aldırmış mıydı sizde ilaçlar kullandığınız dönemde

selam gecmis olsun ben 6 senedir cekiyorum ama direkt kortizon baslamadılar bende metotreksat vermislerdi 1 yıldırda bebek ist.diye bıraktım kortizon kilo aldırmaktan ziyade vücutta su birikmesine yol acıyor sanırım ben kilo almaktan ziyade vermistim buarada buz kompresi bana iyi gelmisti ama aklınızda olsun aktif dönemlerde sakın sıcak ortamlarda olmayın sıcak olumsuz etki yaratıyor bol bol kiraz tüketmenizi tavsiye ederim agrının fazlalasmasını engelliyor ve en önemlisi stres bende büyük bü sıkıntıdan sonra patlak verdi

s a. bende yaklaşık 13 Yıldır hastayım benim teşhisim çocukluğumda konuldu lise bitti üniversite bitti malesef hala hastalığım bitmedi denemediğimiz şey kalmadı diyebilirim duyduğumuz tüm doktorlara tüm alternatif tıpla uğraşan Herkese gittik ama sonuç hüsran Malesef yaklaşık 3 senedir de evliyim 1 sene öncesi doktor kontrolünde ramicade serumu biraktık sadece kortizonla idare ettim ama nasip olmadı hiçbir kadınsal sorunum olmadığı halde nasip değilmiş bu sene şimdi tekrar başladım ilacıma başlamak Zorunda kaldım durumum kötüye gidiyordu nasip Olurda Ömrüm Olursa yaza tekrar ilaçlarıbırakacağım Allah inşallah sana nasip eder rabbim sana bana tüm evlat isteyenlere inşallah en kısa zamanda taddırır. Allah yar ve yardımcımız olsun

bunun belirtisi nasıl oluyo bana lisedeyken eklem romatizması başlangıcı ve kireçlenme teşhisi konmuştu uzun zamandır da sol dizimde ağrı oluyo bazen yürürken beni rahatsız ediyo ağrı oluşuyo ve çoğu zaman çömeldiğimde dizlerim kırılıyomuş gibi çatur çutur sesler geliyo

Merhabalar bende bu hastalıkla savaşmaktayım bebek konusunu duyunca içim sızlıyor 2 yıldır kortizon kullanıyorum metotreksat iğne kullanıyorum kullanıyorum bir kaç hap daha ilaç içmekten psikolojim mahvoldu midem de cabası öyle zor ki çekmeyen bilemez.Annem yıllar önce romatizma rahatsızlığı için nöralterapi görmüştü edirne de şuan dr istanbula tasınms.Yurtdışında yasıyorum herseye rağmen herşeyi ortaya koyup tedaviye başlayacağım annemin romatizma çeşidi farklı idi o şifa buldu ama benim ki iltihaplı romatizma en zor olanı.

iltihaplı romatizma en zor olanı bende edirnede yasarken bi sıkıntım yoktu aydına geldikten sonra aniden basladı kimi genetik diyor ki alakası yok kimi bagısıklık sisteminin zayıflamasından diyor bence tamamen stres stres stres Allah hepimize sifa versin.Ben agrılarımın hafiflemesini kiraza ve kiraz sapı suyuna borcluyum tabiiki stresin azalması en büyük etken...metotreksat igneyi baldırımdan kullandım bende 2 gün kendime gelemiyordum sonra hapını kullandım mide koruyucularda cabası yanında da folbiol alıyordum karacigeri korusun diye....tedaviyi aksatmadan baslamanı dilerim bizi bizden kimse anlamaz cekmeyene hava civa geliyor simdiden sifa dilerim

İltihalplı romatizma genel bir terim değil mi? Yani bunun bir türünü mü yaşıyorsunuz? Mesela Romataid artrid gibi?

Benim teşhisim çocukluğumda konuldu Benimkisi yüksek ateş ve halsizlikle başlamıştı. devamlı kullandığınız ilaçlanız var mı?

sizin hastalık öykümüz nasıl n.¿kaç yıldır hastasınız?

Ben üstüme alındım cevap vereyim :) Benim yeni araştırılıyor 2 aydır araştırılan tahliller sonucu Romataid artrit ve Sjogren sendromu teşhisleri kondu. SLE şüphesi de araştırılıyor. Yani iltihaplı romatizma hastalığının 3 türü de aynı anda bir insanda gerçekleşebilir mi bilmiyorum ama durum böyle. Benim eklemlerim ve kaslarım ağrıyor aşırı halsizlik var...

Benim teşhisim çocukluğumda konuldu Benimkisi yüksek ateş ve halsizlikle başlamıştı. devamlı kullandığınız ilaçlanız var mı?

geçmiş olsun. yok sürekli kullandığım bi ilaç yok ara ara kas gevşetici ilaçlar kullanıyorum o kadar ama çömelirken filan dizlerimden hep kıtır kıtır sesler geliyo yürüyünce bacaklarımda ağrı filan oluyo ama idare ediyorum

Anladım arkadaşım Allah sizede bana da şifa versin

merhaba öncelikle cok gecmıs olsun. benım gecen yaz değil bir önceki yaz ortaya cıktı bu rahatsızlığım. cok kotu uyanıyordum artık. soyle soyleyeyım oyle noktaya geldım kı uyumak ıstemıyordum yanı. kalktığımda o sıkıntıyı yasamayayım dıye. hep tutuktum kımıldayamıyordum resmen ama gun ıcınde hareket ettıkce guneste ısındıkca iyi geldığını hıssettım. annem götürdü artık ve ıltıhaplı romatızma dedıler. gecen yazdan berı ilac tedavısı uygulanıyor. ve sımdı allahıma sukur cok daha ıyıyım eskısı gıbı değılım. ama hareket ve sıcak tutmak eklemlerı sart. ilac ta kalıcı degıl yanı gecırmeyacak evet ama buna da sukur.

sizin hastalık öykümüz nasıl n.¿kaç yıldır hastasınız?

ben 31 yaşındayım ve 2004 yılının haziran ayından beri çekiyorum diyebilirim.romatoid artrit.kortizon yaklaşık 8 senedir kullandığım bir ilaç.bebek için ilaçları bırakıncaya kadar metotrexat kullanmıştım bi süre hap olarak bi süre iğne olarak.doğumdan 1 ay sonra tekrar kortizona başlamak zorunda kaldım.1 senedir de arava diye bir ilaç kullanıyorum şükürler olsun 5-6 aydır iyi sayılırım.Allah'ım herkese şifa versin çok zor herkese geçmiş olsun

işte bende dönem dönem kullanıyorum kortizon u. mesela yazın sol omzum şişti o yuzden basladım. bı de benım acayıp kılo takıntım var cok uzulmustum kortızon a baslayınca ama en dusuk dozunu kullandım ben hep bı de yarım yarım ıcırdı doktorum. gecenlerde parmagım da eklemım şişti yıne basladım yenı bıraktım. metatrax mıydı bu hapı duymuştum. ama benım doktorum vermedı. su an rantudil ve plaquenil kullanıyorum. yani baska biri de metatrax ı kullanman lazım dedi. ama doktorum vermedi. su an kullandığım haplar ne kadar cozum bılmıyorum ama kendımı gercekten cok ıyı hıssedıyorum allah ı ma sukurler olsun ki.... hepimize cok gecmıs olsun

Arkadaşlar bende de ilt. rom. olduğunu düşünüyorum,açıkçası bi dünya para verip özel hastaneye ortopediye gittim bir sürü tahlil vs.bişey çıkmadı,haftada 3-4 gün yüz dedi dr. :) Ama sabahları uyanınca ölüyorum eklem ağrısından,çok şükür kas ağrım falan yok,fakat tüm eklemlerim sanki yerinden çıkıyor,parmaklarım 5 dk. da anca açılıyor vs. 2-3 ay sonra doktorum programında izledim İzzet Fresko diye bir doktor,aaa bir baktım benim rahatsızlıklarımın aynısı,şimdi emin olmak için romatologa görünmek istiyorum fakat özele çok para harcadım,sgk lıyım,devlet hastanesinde gittiğiniz dr. isimlerini yazarsanız çok sevinirim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…