• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iltihap ve gebelik

teramisin

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2012
56
0
16
Sakarya
Aklıma takılan bir konu var arkadaşlar şöyle anlatayım ;3 hafta önce idrar yanması,sürekli idrara çıkma ve acı gibi şikayetlerden dolayı bir kadın doğuma gittim.ilk olarak idrar testi ister diye düşünüyodum ama bana çatal muaynesi yaptı ve iltihabım olduğunu soyledi ve smear için ornek aldı.sonuçlar temiz çıktı iltihap hariç. ama test sonucunda tekrarı istenir diyor.bundan sonra özele gittim ve iltihap geçmemiş tam olarak dedi ve yine smear için çatala aldı.nedir bu anlam veremedim.yine ilaç kullanacak olmam sıktı beni ve cocuk düşünüyoruz dedim..peki idrar testi yapmadan o iltihap nasıl goruluyor ve idrar iltihabıyla bu iltihap aynı sey mi.yoksa idarar iltihabı olabıılırmıyım kafam iyice karıstı

Canim mrb ayni dert bende de var bende pembemsi bir akinti var diye gittim doktora bana da enfeksiyon dedi ve smear aldi daha sonucum belli degil ama smear da iltihapta gorundugu icin senden iltihabin gecip gecmedigini anlamak icin bida istemislerdir

Aklıma takılan bir konu var arkadaşlar şöyle anlatayım ;3 hafta önce idrar yanması,sürekli idrara çıkma ve acı gibi şikayetlerden dolayı bir kadın doğuma gittim.ilk olarak idrar testi ister diye düşünüyodum ama bana çatal muaynesi yaptı ve iltihabım olduğunu soyledi ve smear için ornek aldı.sonuçlar temiz çıktı iltihap hariç. ama test sonucunda tekrarı istenir diyor.bundan sonra özele gittim ve iltihap geçmemiş tam olarak dedi ve yine smear için çatala aldı.nedir bu anlam veremedim.yine ilaç kullanacak olmam sıktı beni ve cocuk düşünüyoruz dedim..peki idrar testi yapmadan o iltihap nasıl goruluyor ve idrar iltihabıyla bu iltihap aynı sey mi.yoksa idarar iltihabı olabıılırmıyım kafam iyice karıstı

vajen ile idrar olları yakın olduğu için vajinal enfeksiyonlarda idrar yaparken yanma olabiliyor.eğer yojun vajinal enfeksiyon varsa smear de enfeksiyon nedeniyle net değerlendirilemedi,sonuç kesin olsun diye enfeksiyon tedavisi sonrası smear kontrolü önerilir yazılır.smear iltihap için yapılmıyor yani,rahim ağzı kanseri taraması için yapılıyor,yoğun iltihap varsa yanıltıcı sorun verebildiğinden tedavi sonrası tekrarlansın deniliyor.ama idrara sık çıkma şikayetin de varsa bence bir idrar kültürü ve tam idrar tetkiki de sana yapılmalı.sadece yanma ve acı olsa vajinal enfeksiyon diyebiliriz ama belki üstüne binmiş bir idrar yolu iltihabı da olabilir gibi.

vajen ile idrar olları yakın olduğu için vajinal enfeksiyonlarda idrar yaparken yanma olabiliyor.eğer yojun vajinal enfeksiyon varsa smear de enfeksiyon nedeniyle net değerlendirilemedi,sonuç kesin olsun diye enfeksiyon tedavisi sonrası smear kontrolü önerilir yazılır.smear iltihap için yapılmıyor yani,rahim ağzı kanseri taraması için yapılıyor,yoğun iltihap varsa yanıltıcı sorun verebildiğinden tedavi sonrası tekrarlansın deniliyor.ama idrara sık çıkma şikayetin de varsa bence bir idrar kültürü ve tam idrar tetkiki de sana yapılmalı.sadece yanma ve acı olsa vajinal enfeksiyon diyebiliriz ama belki üstüne binmiş bir idrar yolu iltihabı da olabilir gibi.

iyice korkmaya basladım ya daha 7 aylık evliyim:(

Bende daha önce iltihaplanma yaşadım ve çatalda muayene sonucu doktorum teşhis koydu

İltehap geçmeden hamile kalma bence çünkü hamileyken idraryolları iltihapı bebeğe zararı varmış anneye değil, ben 5aylık hamileyken oluşmuştu doktorm ilaç verdi kullanmak istemedim erken doğuma sebep olabilir ve 20 hafta yaşama şansı çok düşükmüş. Eğer hamile değilseniz ya bol bol maydonoz yiyin yada maydonozu kaynatıp içine limon sıkarak için. İnanılmaz söktürüyor iltihapı

Canim iki aydır bunu yasiyorum ben iltihap vajinada idararda degil eger cocuk dusunuyorsan bu iltihabi yok etmen gerekiyor cunku bu illet gebelige engel ben 8 aydir bekliyordm olmadi simdi bir an once bitmesini bekliyorm ilk gittigim doktor fitil ve haplar verdi gecen baska doktora gittin hala devam ettiğini soyledi ve gene fitil ve hapa basladim ins bu ay biter :(( eger iltihap varsa ilac kullanman lazm cnm

benimde karnımda bebeğim öldü ve iltihaptan olduğunu düşünüyorum, çünki iltihap çıkmıştı doktor bişy olmaz dedi gönderdi ( ki bende kronik artık ) eve geldim bi kaç gün sonra bebeğim ölmüş, araştırmada çok fazla iltihap çıktı ve yumurtalığımın biri kocaman şişmiş,diğeri küçük dedi doktor , iltihaptan dolayı , şimdi yine iltihap oldum doktora gitcem ama yinede maydonoz içmeyi düşünüyorum , antibiyotiklerde artık kesmiyor amip oluyorum bağırsaklarım mahvoluyor , o yüzden iltihabı olan arkadaşlar bebek düşünmesin , düşünüyorsada tedavi olmadan yapmasın , bebekte ölüme yada erken doğuma neden oluyor , gıcık bi illet yapışınca gitmiyor sürekli tekrarlıyor kesin çözüm arıyorum bende :(

Benimde smear sonucunda tedavi sonrası tekrar smear önerilir diye yazıyordu. Ve çok yogun inflamasyon var diyordu. Ve moralim çok bozuk. Ne yapicm ben ya. :( Doktor tedavi verdi bi sürü antibiyotik ve antifungal ilaç kullaniyorum. Bir daha smear yaptirmk istemiyorum. Smear dan çok korkuyorum. Onun çıkmasını beklerken canım çıkıyor. Her zaman kötü şeyler olacak gibi geliyor bana. Nedir bu çektiğimiz. Ben enfeksiyonun geçip gecmedigini anlaması için ttekrar smear istiyor zannediyordum. Oysa ki kesin sonuç vermiyormus diye tekrar oneriliyor. Kafayı yicem yaaaaaa

Canim iki aydır bunu yasiyorum ben iltihap vajinada idararda degil eger cocuk dusunuyorsan bu iltihabi yok etmen gerekiyor cunku bu illet gebelige engel ben 8 aydir bekliyordm olmadi simdi bir an once bitmesini bekliyorm ilk gittigim doktor fitil ve haplar verdi gecen baska doktora gittin hala devam ettiğini soyledi ve gene fitil ve hapa basladim ins bu ay biter :KK43:( eger iltihap varsa ilac kullanman lazm cnm
Hangi fitili kullandın ismi neydi

Back