• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

illa doktora gitmeli miyim çocuk düşünüyorum diye?

sunworyy

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2024
145
28
13
28
Arkadaşlar başka başlığa yazmıştım ama cevap gelmedi maalesef :( biz eşimle çocuk yapmaya karar verdik korunmayı bıraktık. İlişki esnasında yapmamız gereken bir durum var mı? Mesela ilişki sonrası kalkmadan beklemek gibi? Bazı yerlerde gerek yok diyor bazı yerlerde gerek var bilemedim. Bir de illa doktora gitmeli miyim çocuk düşünüyorum diye? Bir sürü şeye denk geldim yumurtalıkların hazır olduğu tarihler falan gibi hiçbir şey anlamadım biz bodoslama denemeye başladık öyle ben yanlış mı biliyorum lütfen yönlendirin :(

Kimisi boşalma sırasında belinin altına yastık falan koyuyor 😀 Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyeyim, kalkıp hemen yıkansan da olacaksa oluyor zaten. Sadece istersen ovülasyon testi satılıyor eczanede. Araştırıp gerek duyuyorsan onu alabilirsin. En iyisi bodoslama ama adetin düzenliyse bir adet uygulaması indirip yumurtlama tarihlerine de bakabilirsin

Kimisi boşalma sırasında belinin altına yastık falan koyuyor 😀 Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyeyim, kalkıp hemen yıkansan da olacaksa oluyor zaten. Sadece istersen ovülasyon testi satılıyor eczanede. Araştırıp gerek duyuyorsan onu alabilirsin. En iyisi bodoslama ama adetin düzenliyse bir adet uygulaması indirip yumurtlama tarihlerine de bakabilirsin
Ovülasyon testi çok gerekli bir şey mi acaba? Benim adetim düzenli değil birkaç gün öncesi olurum çoğunlukla. Bı kötü bir şey mi doktora gitmeli miyim?

Ovülasyon testi çok gerekli bir şey mi acaba? Benim adetim düzenli değil birkaç gün öncesi olurum çoğunlukla. Bı kötü bir şey mi doktora gitmeli miyim?
Değil. Benim iki çocuğum var. Bu testi biliyordum ve gerek duymadım. Dene 3 ay sonra bakarsın

Ben evlenelim 5 ay gibi bir süre geçti evlenmeden önce gitmiştim yumurtalıklarıma baktırmak ve korunma hakkında bilgi almak için

Muhtemelen kan testlerinize de bakılmıştır ve eksiklik olsa idi konuşulurdu. Öte yandan tekrar minik bir tetkikten geçmekte yine de yarar var. Zira bu sadece üreme sağlığı ile ilgili değil. Hamilelik esnasında sizin ve bebeğinizin bedensel sağlığını denge tutmak adını bazı önlemler almak isteyebilir hekim. Bence fikir almak için siz danışın.

Muhtemelen kan testlerinize de bakılmıştır ve eksiklik olsa idi konuşulurdu. Öte yandan tekrar minik bir tetkikten geçmekte yine de yarar var. Zira bu sadece üreme sağlığı ile ilgili değil. Hamilelik esnasında sizin ve bebeğinizin bedensel sağlığını denge tutmak adını bazı önlemler almak isteyebilir hekim. Bence fikir almak için siz danışın.
Tamamdır en iyisi randevu alıp gideyim ben

Arkadaşlar başka başlığa yazmıştım ama cevap gelmedi maalesef :( biz eşimle çocuk yapmaya karar verdik korunmayı bıraktık. İlişki esnasında yapmamız gereken bir durum var mı? Mesela ilişki sonrası kalkmadan beklemek gibi? Bazı yerlerde gerek yok diyor bazı yerlerde gerek var bilemedim. Bir de illa doktora gitmeli miyim çocuk düşünüyorum diye? Bir sürü şeye denk geldim yumurtalıkların hazır olduğu tarihler falan gibi hiçbir şey anlamadım biz bodoslama denemeye başladık öyle ben yanlış mı biliyorum lütfen yönlendirin :(
Insallah hayirlisiyla nasip olur oncelikle… kendi tecrubemden soyluyorum 1 sene boyunca ovulasuon testleri alip takip ettim, ayaklarim havada bekledim duşa girmedim tuvalate gitmedim hemen. Olmadi, doktora gittim sorun yoktu. Sonra ben bu isi biraktim sıkıldım. Ama ovulasyon tarihlerimi kendi vucut kasilmalarimdan ve akintimdan anlamaya basladim sadece ona ozen gosteriyordum iliskiye girmeye calisiyordum. 1 bucuk seneyi gecti ilk ikisi kimyasal oldu suan 7 haftalık gebeyim. Sadece bu uc gebelikte farkettigim sey ovulasyon tarihlerinde iliski yasamistik ve hemen dusumu aliyordum olacak varsa olur diyordum. Bi doktora gorunun iciniz rahat etsin ilk bir sene kaafaya takmamak zordu benim icin ama biraz daha gevsek birakinca hersey yoluna giriyor. Eger gercekten kenndinize sıkıntı yapiyorsaniz nacizane tavsiyem Allah bize ne zaman nasip edecekse o oluyor kendimizi yerden yere de vursak olmuyor nasip vaktine esirdir. Insallah kisa surede nasip olur 🤲🏽

Back